Nurca Kıvırcık Saç Hakkında Herşey

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Saç dökülmesinin birçok muhtemel sebebi vardır. Bunlara beslenme biçimi, mineral eksikliği, ilaçlar, ciddi düzeyde stres ya da hastalık, kirlilik ve genetik yapın dâhildir. İnsan nüfusunun üçte biri saç dökülmesi sorunu yaşamaktadır ve bu üçte birin binlercesi kadındır.[1] Saç dökülmesi genetik yapında varsa ya da elinde olmayan sebeplerden ötürü saç dökülmesi yaşıyorsan bunu önlemenin garanti bir yolu yoktur. Ancak saçını en iyi durumda tutmak için onunla gerektiği kadar ilgilenerek elinden gelenin en iyisini yapabilirsin.
1)
Saç kurutma makinesi kullanımını sınırla. Isı, saç proteinlerini güçsüzleştirir. Saçın sürekli ısınması ve kurutulması saç tellerinin güçsüzleşip kırılmasına, dolayısıyla da saç dökülmesine neden olabilir. Aksi takdirde saç dökülmesi sorunu ortaya çıkmayabilirdi. Saçının kendiliğinden kuruması, onun için en iyisidir. Öyleyse saç kurutma makinesi kullanma ve saçlarının kendi kendine kurumasını sağla.

• Saçına ısı veren diğer cihazlar arasında saç maşası, elektrikli saç fırçası ve saç düzleştirici sayılabilir ve bunlar da saçına aynı şekilde zarar verir.
  • Isıtıcılı aletler kullanıyorsan dikkatli ol çünkü sürekli yanan saç derisi, saç köklerine kalıcı hasar verebilir.
2)
Perma yaptırmaktan kaçın. Perma kimyasal düzleştirme ya da kimyasal saç kıvırma işlemine denir. Bu işlemler saçına zarar verebilir. Özellikle saçının iç bağlarını kırar, sonra yeniden şekillendirerek saçını düzleştirir veya kıvırır. Bu işlem saçını güçsüzleştirir; cansız, kuru ve kırılgan hâle getirir.[4] Aşırı kurutma işlemi ve kırılan saçlar zaman içinde saç dökülmesine sebep olur.

3)
Boya ve kimyasal ürünler kullanmayı bırak. Saçı renklendiren kimyasalları sık kullanmak, saçın ciddi zarar görmesi riskini artırır. En fazla dört ila altı haftada bir saçını boya. Saçın ağarmaya başladığında saçını boyamaktansa renginin griye dönmesine izin vermen saçın için yapacağın en iyi şey olur.

4)
Saçını ağartma. Kimyasallar, saçını ağartırken üst deriye nüfuz eder ve bu, saçına doğal rengini veren maddeyi yok eder. Bunu yaparak saçının yapısını değiştirmiş olursun ve saçın zarar görmeye daha elverişli olur. Saçını güçsüzleştirirsin. Ağartma ile birlikte yapılan fön ve saç şekillendirme işlemi saçına tam anlamıyla zarar verebilir.[5]

5)
Saçını çok sıkı bağlama. Bazı saç şekillerinde saçını sıkı bağlaman gerekir, her gün kullanıldığında saç lastikleri ve tokalar saç dökülmesine sebep olabilir. Örneğin sıkı bağlanmış atkuyruğu, sıkı örülmüş örgüler, Afrika örgüsü (cornrows) ve saç örgüleri her gün yapıldığında önemli düzeyde saç dökülmesine yol açabilir.[6] Saçı sıkıca bigudiye, özellikle de ısıtılmış bigudiye sarmak daha fazla saç dökülmesine sebep olabilir.

• Saçı çok sıkı bağlamaktan kaynaklanan saç dökülmesi tıpta "traksiyon alopesi" olarak adlandırılır. Saç dökülmesinin sebebi bu olduğu için bu durum tamamen önlenebilir

Yosunum saç dökülmesi sorunun için gidebildin mi doktora?
Aynı olay bende de var şu an,sıcak olduğu için genelde saçı topluyorum son birkaç aydır yazdıklarından sonra o ihtimalden olabilir sanırım benimki...

Yosunum saç dökülmesi sorunun için gidebildin mi doktora?
Aynı olay bende de var şu an,sıcak olduğu için genelde saçı topluyorum son birkaç aydır yazdıklarından sonra o ihtimalden olabilir sanırım benimki...
Hayır cnm maalesef gidemiyorum arkadasım önermiyor hastaneye şuan tehlikeli biraz buralar ama mevsimsel geçişler birde biliyorsundur canım genelde bi şampuanı uzun kullanmamak lazım birde d vitamini almamız lazım.

Hayır cnm maalesef gidemiyorum arkadasım önermiyor hastaneye şuan tehlikeli biraz buralar ama mevsimsel geçişler birde biliyorsundur canım genelde bi şampuanı uzun kullanmamak lazım birde d vitamini almamız lazım.

Anladım canım benim gitmemen daha doğru tabi,gideceğim dediğin için bir sorayım dedim.
Dikkat et kendine lüle saçlarını ısırıp kaçarım...

Anladım canım benim gitmemen daha doğru tabi,gideceğim dediğin için bir sorayım dedim.
Dikkat et kendine lüle saçlarını ısırıp kaçarım...
sende dikkat et kendine tatlımmm araştırmalarım sürüyor öptüm;)

• Kalp Gözler
Tepkiler: Aze
Kıvırcık saçlar için saç kesim Önerileri:

Genelde kuaför kullanmıyorum saç kesimi için ya anneme başvuruyorum (bu arada mükemmel saç keser bizim gelin bile kuaföre gitmeyi bıraktı) ya da kendim saçımı kesiyorum güzelce yıkıyorum ve dışarı çıkacakmış gibi hazırlıyorum sonra aynanın karşısına geçip şekil veriyorum kıvırcıkken yapıyorum boyutunu ve şeklini daha güzel ayarlıyabiliyorum. Kuaförler genelde yıkayıp tarayıp kestikleri için hep ağlayarak çıkmışımdır belimde olan saçım omuzlarda umrunda değil onların direk keserler:=)

Bazı modeller:

Katlı kesim

Kıvırcık saçlar hakkında bilinmesi gereken her şey!

Kıvırcık saçlar için doğru saç kesimi çok önemli. Kıvırcık saçlarını çok kısa katlı kestirirsen saçların çok kabarabilir. Eğer saçlarımın kabarmasını ve dolgun görünmesini seviyorum diyorsan kısa katları deneyebilirsin. Kıvırcık saçlarını riske atmadan katlı kestirmek istiyorsan katların kulak hizasında olmalı.

Kakül stili

Kıvırcık saç kahkül modeli son zamanların büyük saç trendlerinden. Ünlü yıldızların da kullandığı bu saç modeli kıvırcık saçlara bambaşka bir hava katıyor. Tabii kaküllerini elektriklenmeden kullanmayı başarabilirsen!

Kısa kıvırcık kesim

Kıvırcık saçlarını kısa kullanmak istiyorsan yuvarlak bob saç kesimini tercih edebilirsin. Kısa kıvırcık saç modellerinde sert çizgiler yerinde daha yumuşak hatları olan saç kesimleri, saçlarını daha kolay kullanmana yardımcı olacak.

Topuz

Kıvırcık saçlarını pratik bir şekilde toplamak için topuz modellerini tercih edebilirsin. Saçlarını düzleştirmeden, sadece buklelerini belirginleştirmen topuz modeli için yeterli olacak. Kıvırcık saçlarına topuz yaparken saçlarının önlerinden ince tutamlar bırakarak daha havalı görünmelisin.

Yarım atkuyruğu

Uzun kıvırcık saçlara en çok yakışan saç modeli yarım atkuyruğu saçlar. Bu saç modeli, saçlarındaki kabarıklığı alarak kıvırcık saçlarını daha dengeli gösterir. Altta kalan kıvırcık saçlarını belirginleştirmeyi unutma.

Örgü modeli

Kıvırcık saçları örmek hiç de zor değil! Doğru saç bakım ürünüyle kıvırcık saçlarını kontrol altına al ve yumuşat. Yumuşayan kıvırcık saçlarını örmek çok daha pratik olacak. Kıvırcık saçlarını ördükten sonra renkli tokalarla saç modelini daha farklı bir hale getirebilirsin.

kısa ve kaküllü modellere o kadar bayılıyorum ki ama o kadar... sadece kaküle cesaret edemiyorum, saçma bi şey olursa diye... amaaan olsun be diyorum arada da :(

Ben önceden düz kesim yapıyordum hep, son seneler katlı kesime geçtim saç fazlasıyla havalı duruyor. Percemle birlikte efsane... Kakul coğu kez yaptım aslında ama saçlarım havaya uçuyor sürekli düzeltmek canımı sıkıyor yeni yeni uzadı şuan percem olarak kullanıyorum...

kısa ve kaküllü modellere o kadar bayılıyorum ki ama o kadar... sadece kaküle cesaret edemiyorum, saçma bi şey olursa diye... amaaan olsun be diyorum arada da :(
Ben deneyeceğim kısalttım önleri sıra kahkülde güzel duruyor bi kez cesaret edersek nerdeymiş bu mis gibi diyeceğiz kesin Melo'MM:=)

Ben önceden düz kesim yapıyordum hep, son seneler katlı kesime geçtim saç fazlasıyla havalı duruyor. Percemle birlikte efsane... Kakul coğu kez yaptım aslında ama saçlarım havaya uçuyor sürekli düzeltmek canımı sıkıyor yeni yeni uzadı şuan percem olarak kullanıyorum...
:=)) Aze'cim sen bizden bir adım öndesin bende Melo'dan bir adım öndeyim cesaretlenip geliyoruz yanına:p

:=)) Aze'cim sen bizden bir adım öndesin bende Melo'dan bir adım öndeyim cesaretlenip geliyoruz yanına:p

Jdksj gelin canım benim, fazlasıyla genç gösteriyor kakul ama tekrar yapar mıyım dersen? Yine yaparım hdksjd arada geliyor o istek kesiyorum sonra pişman oluyorum sonra yine yapıyorum...

Ben bir cesaret seneler önce kesmiştim bu kadar kısa, kakul de yapsaydım keşkem, o dönem percem vardı hafif sadece, nasıl bir halta benzeyecektim kim bilir...

PicsArt_08-22-12.44.00.jpg

Gaza gelmicem gelmicem gelmicem... kendiniz mi kesiyorsunuz kakülü falan? :(

Gaza gelmicem gelmicem gelmicem... kendiniz mi kesiyorsunuz kakülü falan? :(
Ben kendim kesmiyorum çünkü elimin ayarı çok yok... Bence aklında ama varsa kesme hiç, ben sonra çok pişman oldum fakat yine de sen bilirsin neydi o laf koku sende zaten yakışmadığını düşünürsen uzar ki...

Geri