Nurca Kıvırcık Saç Hakkında Herşey

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Merhaba arkadaşlar @yoSun 'un kanalına hoş geldinizzz...
Daha önce bahsetmiştim şu ürünü kullanmaya başladığımı -aşağıya linki(fotoyu) bırakıyorum.....-

BeautyPlus_20200802164052341_save.jpg

İçeriği çok temiz bir ürün evet,duş sonrası sürüp vigo ile kurutunca baya doğal bukleler elde ediyorsunuz ama -evet bir aması var-
o da şu,elektriklenme yapıyor bir süre sonra ve o kıvırcıklık sadece bir günle kalıyor.
Az sürseniz saçınıza yeterli gelmiyor çok sürseniz bir süre sonra saçınıza dokunduğunuzda bir yapışkanlık hissi oluşuyor.
Bu sebepten ben kullanmayı bıraktım,belki sadece bende böyle olmuştur bilmiyorum çünkü yorumları her zaman güzeldi fiyatı da çok çok uygun olduğundan denemek istedim ama yine hevesim kursağımda kaldı...
Mesela bunu kardeşim kullanmaya devam ediyor çünkü onda çok fazla elektriklenme durumu yapmadı ve çöpe atacak değilim bitene kadar kullanacak mecbur .p
Kokusu odunsu bir koku güzel ben severim öyle odunsu kokuları ama herkesin seveceği bir koku değil maalesef.
Zaten bu pandemi döneminde o kadar çok saç kremi,şekillendiricisi denedim ki...

Tam hevesim kırılmış şekilde dökülme çok yapsa da acaba jole ve köpüğe geri mi dönsem diye kara kara düşünürken,
karanlık yolda bir ışık aldı gözümü...
Ürün bu,
BeautyPlus_20200802164135857_save.jpg

Henüz üçüncü kullanışım olması lazım ama kendisinden çok memnun kaldım.
Trendyoldan almıştım fiyatı biraz pahalı düşünce diğer kremleri,indirimli hali 80 küsürdü. Fakat şu var,nohut kadar bile kullanılsa gerçekten etki ettiğinden
uzun süre bitmeme gibi bir durumu var. Almadan önce yorumlarda böyle şeyler yazıyordu bir senedir kullanan bile varmış -ki sanmıyorum bana bir sene yeter-ama uzun süre gideceğini düşünüyorum.
Türkiye'de normalde satılmayan bir ürün,yeni gelmiş bizim memlekete.
İnsanlar yurtdışından birilerine rica edip getirtiyormuş o derece yani...
Kokusu çok ama çok güzel,ben kokulara takık biri olduğum için fazlasıyla beğendim insanı boğan bir koku yok çok tatlı vanilya mı desem süt mü desem hafif güzel bir koku işte.
Yine duştan sonra kullanılıyor,yine aynı şekilde de vigo ile kurutuyorsunuz ve gerçekten bukleler çok güzel oluyor benim için en önemli şey en azından iki gün sürmesi ve elektriklenmemesi,o yüzden ikinci denememde ilk seferki gibi azıcık değil biraz daha orta sürdüm bakalım kuruduktan sonra yapışkanlık hissi kalacak mı acaba diğeri gibi diye. Ama kalmadı ve daha saçımı yıkamasaydım üçüncü gün yine çok fazla bozulmadan elektriklenmeden doğal bir şekilde durabilirdi.

Söyleyeceklerim sanırım bu kadar,ben maalesef yıllardır jole ve köpük kullanan biri olarak son bir senede aslında biraz daha kremlere düştüm.
Ve arayışım hep bu şekildeydi elbette jöle ve köpük yapılan zaman gibi kalıp saçlarım yok daha doğal duruyor ve maalesef çok saçım olduğu için doğal olması demek kafamın bir çadır olması demekti önceleri. Bu pandemi döneminde de birçok şampuan ve saç şekillendirici krem denemek zorunda kaldım. Ve sanırım aradığım kremi de buldum diye düşünüyorum.
Daha önce dediğim gibi bana iyi etki eden sizde yaramayabilir,her saç farklı ve farklı bir bakım ister en çok sevilenleri denedim bende kar etmedi ama bu işe yaradı ilginç bir şekilde.
Yine arada bir değişik şeyler denerim büyük ihtimal ahah olursa @yoSun bebeğin konusuna koşarım.

Tekrardan herkese iyi bayramlar dilerim,
Unutmayalım ki bir kadının saçı istediği gibiyse dünyayı fetheder nokta lol

Sevgili @Aze 'cim bilgilendirmeler için çok teşekkürler.Otacı jolesi icin maalesef yorumlar hep ayni ilk çok iyi biraz geçtikten sonra hayal kırıklığı o yüzden denemek hiç istemedim şuan çok severek kullandıģım doğal jolem keten tohumlu ve gratisin milk köpüğü çok doğal ve 9 tl gibi bi fiyata düşmüştü 20 tl den 5 tane filan aldım kokusu çok güzel ve doğal duruyor ama tek sorunum psikolojik mi bilmiyorum ama saçımı döküyor gibi hissediyorum milk yazan şeýler bi kez saç acıcı kullanmıştım kuaforumden alarak o zaman bi doküldü o yüzden sanırım vitaminlerim eksildi pandemi döneminden bende hemen milke bağladım:)))) ama çok güzel yaa kokusu muhteşemm inş tahlil yapcam deģerlerime bakcam bu denediğin aldığın ürünüde takip edicem düşünce alcam:) dayanamam şuan cok elimde var ayrıca saçlar kadının herşeyidir çok katılıyorum bebek:p bilgiler için çok teşekkürler tam yazdın pc başındaydım tam okuyordum çıkmak zorunda kaldım sonra aylar sonra dışarı çıkmanın heyecanıyla telden okuyamadım şimdi zaman buldum hemen teşekkürler:*

• Kalp Gözler
Tepkiler: Aze
@yoSun 'cum tarifini verdiğin keten tohumlu joleyi bir yapamadım hazıra alışmışım be yosunum hdjs kısa sürecek bir şey bile olsa usendiriyor beni. Ama aklımda hep bir ara onu da deneyeceğim bakalım bende nasıl etki edecek. Kolay şeyler yasamamissin saçlar da ondan dökülmüş olabilir ister istemez sen canını sıkma tahlilde de bir şey çıkmaz diye düşünüyorum bu lanet corona yüzünden hepsi. İstediğin zaman cevap yazabilirdin canım benim kalbinden öper giderim, gelirim yine :*

Benim sakalları şekillendirecek bir şey var mı elinizde. Çok sık ve sert, günde iki kere elidor krem ile yıkama yapıyorum. Doğal çözüm önerileri varsa almak istiyorum. Uzadıkça kıvır kıvır olmaya başladı.

Benim sakalları şekillendirecek bir şey var mı elinizde. Çok sık ve sert, günde iki kere elidor krem ile yıkama yapıyorum. Doğal çözüm önerileri varsa almak istiyorum. Uzadıkça kıvır kıvır olmaya başladı.

Elidor ne ya, dökülür o sakallar yakında görürsün...

Elidor ne ya, dökülür o sakallar yakında görürsün...
Ne bileyim yahu, ben şampuan kullanmam canım. Sakal için krem alıyorum işte, markette elime o geldi onu aldım. Çözüm önerisi sun bana lütfen!
Varsa bildiğin bir şey söyle. Herhangi bir marka veya doğal çözüm önerileri. Sakal kürek gibi benim, aşırı sık ve sert.

Ne bileyim yahu, ben şampuan kullanmam canım. Sakal için krem alıyorum işte, markette elime o geldi onu aldım. Çözüm önerisi sun bana lütfen!
Varsa bildiğin bir şey söyle. Herhangi bir marka veya doğal çözüm önerileri. Sakal kürek gibi benim, aşırı sık ve sert.

Önce elidor kullanmayı bırakıyorsun...
Sonrasını bilmiyorum...

@yoSun 'cum tarifini verdiğin keten tohumlu joleyi bir yapamadım hazıra alışmışım be yosunum hdjs kısa sürecek bir şey bile olsa usendiriyor beni. Ama aklımda hep bir ara onu da deneyeceğim bakalım bende nasıl etki edecek. Kolay şeyler yasamamissin saçlar da ondan dökülmüş olabilir ister istemez sen canını sıkma tahlilde de bir şey çıkmaz diye düşünüyorum bu lanet corona yüzünden hepsi. İstediğin zaman cevap yazabilirdin canım benim kalbinden öper giderim, gelirim yine :*
mutlaka denemen lazım üşenme sadece 30 dk ayır ve dene:)
bende öptüm kendine dikkat et gel tabikide birbirimize ihtiyacımı var:)

• Kalp Gözler
Havlu yerine pamuklu t-shirt kullan

Duştan sonra saçlarını havlu ile durulamak onların yıpranmasına ve elektriklenmesine neden olabilir. Vücudumuz için havlu uygun olsa da, saçlarımız için değildir. Islak saçlarını t-shirt yardımı ile nemini alıp daha sonra kurutmaya başlamalısın.

Kıvırcık saçlar diğer saçlara göre nem oranı dengesi şaşarsa kabarır ve şekil alması zorlaşıyor maalesef bu yüzden havluya veda edip penye tshirt ile kurulamak gerekiyor çoğu eskiyen tshirtlerim artık banyo dolabı rafında yerini aldı çokta memnunum bu durumdan tavsiye edebilirim.

• Beğen
Saç dökülmesinin birçok muhtemel sebebi vardır. Bunlara beslenme biçimi, mineral eksikliği, ilaçlar, ciddi düzeyde stres ya da hastalık, kirlilik ve genetik yapın dâhildir. İnsan nüfusunun üçte biri saç dökülmesi sorunu yaşamaktadır ve bu üçte birin binlercesi kadındır.[1] Saç dökülmesi genetik yapında varsa ya da elinde olmayan sebeplerden ötürü saç dökülmesi yaşıyorsan bunu önlemenin garanti bir yolu yoktur. Ancak saçını en iyi durumda tutmak için onunla gerektiği kadar ilgilenerek elinden gelenin en iyisini yapabilirsin.
1)
Saç kurutma makinesi kullanımını sınırla. Isı, saç proteinlerini güçsüzleştirir. Saçın sürekli ısınması ve kurutulması saç tellerinin güçsüzleşip kırılmasına, dolayısıyla da saç dökülmesine neden olabilir. Aksi takdirde saç dökülmesi sorunu ortaya çıkmayabilirdi. Saçının kendiliğinden kuruması, onun için en iyisidir. Öyleyse saç kurutma makinesi kullanma ve saçlarının kendi kendine kurumasını sağla.

• Saçına ısı veren diğer cihazlar arasında saç maşası, elektrikli saç fırçası ve saç düzleştirici sayılabilir ve bunlar da saçına aynı şekilde zarar verir.
  • Isıtıcılı aletler kullanıyorsan dikkatli ol çünkü sürekli yanan saç derisi, saç köklerine kalıcı hasar verebilir.
2)
Perma yaptırmaktan kaçın. Perma kimyasal düzleştirme ya da kimyasal saç kıvırma işlemine denir. Bu işlemler saçına zarar verebilir. Özellikle saçının iç bağlarını kırar, sonra yeniden şekillendirerek saçını düzleştirir veya kıvırır. Bu işlem saçını güçsüzleştirir; cansız, kuru ve kırılgan hâle getirir.[4] Aşırı kurutma işlemi ve kırılan saçlar zaman içinde saç dökülmesine sebep olur.

3)
Boya ve kimyasal ürünler kullanmayı bırak. Saçı renklendiren kimyasalları sık kullanmak, saçın ciddi zarar görmesi riskini artırır. En fazla dört ila altı haftada bir saçını boya. Saçın ağarmaya başladığında saçını boyamaktansa renginin griye dönmesine izin vermen saçın için yapacağın en iyi şey olur.

4)
Saçını ağartma. Kimyasallar, saçını ağartırken üst deriye nüfuz eder ve bu, saçına doğal rengini veren maddeyi yok eder. Bunu yaparak saçının yapısını değiştirmiş olursun ve saçın zarar görmeye daha elverişli olur. Saçını güçsüzleştirirsin. Ağartma ile birlikte yapılan fön ve saç şekillendirme işlemi saçına tam anlamıyla zarar verebilir.[5]

5)
Saçını çok sıkı bağlama. Bazı saç şekillerinde saçını sıkı bağlaman gerekir, her gün kullanıldığında saç lastikleri ve tokalar saç dökülmesine sebep olabilir. Örneğin sıkı bağlanmış atkuyruğu, sıkı örülmüş örgüler, Afrika örgüsü (cornrows) ve saç örgüleri her gün yapıldığında önemli düzeyde saç dökülmesine yol açabilir.[6] Saçı sıkıca bigudiye, özellikle de ısıtılmış bigudiye sarmak daha fazla saç dökülmesine sebep olabilir.

• Saçı çok sıkı bağlamaktan kaynaklanan saç dökülmesi tıpta "traksiyon alopesi" olarak adlandırılır. Saç dökülmesinin sebebi bu olduğu için bu durum tamamen önlenebilir

Oooo süper bir konu olmuş bu, en sevdiğim şey de sürekli kendime iyi gelen bir şeyler bulmaya çalışmak olduğu için kıvırbaşlar için de paylaşayım.
20200817_181111-min.jpg
Evet arkadaşlar kanalıma hoş geldiniz, uzun zamandır yoktum bıdı bıdı. Şimdi size kısaca anlatayım.
Öncelikle benim saçlarım ince telli bir kıvırcığa sahip o yüzden bitkisel içerikli şampuanlar kullanıyorum. Elidorlar, Panteneler falan hep yalan... Bir de duştan sonra saçlarınızı havluyla değil t-shirtle kurutursanız, daha doğrusu nemini alırsanız kullandığınız her şeyin etkisini daha çok görürsünüz.
Şimdi ürünlere geçeyim.

Syoss Curl Control: Her kıvırcık gibi bukleleri daha güzel yapan ürün arayışı dipsiz bir kuyudur. Biri bir şey dediğinde hemen koşup alasımız gelir. Eskiden Taft ve Urban Care köpüklerini kullandım ama onlar biraz daha sertleştiren bir yapıda. Syoss'da asla öyle bir şey yaşamadım, yumuşacık yaparak bukleleri belirginleştiriyor, gayet gideri var, uzun sürede gidiyor. Tavsiyemdir.

Urban Care Twisted Curls Hibiscus Şekillendirici Bakım Kremi: Tanrım! Sen bugüne kadar nerdeydin? 2 aydır kullanıyorum, şampuanını almadım, önce bakım kremini denemek istedim. Bakın hiç abartısız söylüyorum ef-sa-ne! Bu kadar güzel nemlendirerek şekillendiren ve çok da güzel kokan krem bulmak zordur. Azıcık almanız bile yetiyor, Watsons indirimlerinde falan kaçırmayın. Trendyol'da da paket halinde indirimleri oluyor. Asla pişman olmazsınız, Melo sözü.

Milkshake Chantilly Hair Cream: Bu da gönlümün bir başka efendisidir, fiyatı bence boyutuna göre biraz pahalı ama o kokusu yok mu? Saçıma sürdüğüm her an kendimi kemiresim falan geliyor. Bayılıyorum. Nem verişi güzel, ince telliyse saçlarınız çok yoğun uygulamayın bazen ince tellilerde çok nemlendirici ürün kullanmak saçı söndürebilir, aman dikkat ama yine alırsanız pişman olmazsınız, almayacaksanız bile gidin koklayın lütfen. Mis mis.

Ogx Coconut Milk Serum: Ogx'in coconut curls şampuanının ne kadar başarılı olduğunu biliyordum ama her zaman o tuzlu fiyatları veresi gelmiyor insanın. Şampuandan vazgeçince gözüme bir gün bu yağ ilişti. Saçlarımın kabardığı, dağıldığı bir zamandı. Yine çok ucuz bir ürün değil ama çok bereketli. Her duştan sonra minik minik sürmeme rağmen daha yeni dibini görebildim. İnanılmaz bir nem veriyor, aynı zamanda da şekillendirmeye yardımcı oluyor. Bunu sürdükten sonra biraz şekillendirici kullanırsanız hayalinizden çok daha öte bir kıvırcığa sahip olabilirsiniz. Gerçekten değer, yine pişman olmazsınız. (@yoSun bebişim şampuanını paylaşmış zaten)

John Frieda Frizz Ease Dream Curls: Bakın ben güzel koku hastası olduğumu yeterince belli ettim bence ama güzel kokarken aynı zamanda işlevi de önemli. Bu maskeyi duştayken kullanıyorsunuz, azıcık alıp saç uçlarına yedirip 5 dakika falan bekliyorsunuz. Anında bebek saçlısınız. Özellikle kalın telli ve gür saçları olan kıvırcıklar buna daha çok bayılır çünkü benim gibi ince telli kıvırcıklar bazen saçını söndürdüğünü düşünebilir. Kokusundan bahsetmiyorum bile, hatta hafif maskülen bir kokuya sahip de diyebilirim. Kendinize aşık aşık bakmanıza, yastığınıza sinen kokuyla sarhoş olmaya hazır olun. Performansını diğerlerine göre bir tık düşük bulsam da yine şans verilir yani, gidin koklayın ya.

@yoSun bebeğim harika konu için teşekkürler, birbirimize destek olalım böyle harikayız... Saçlarımız yeterince dolaşıyor, biz dolaşmayalım. :D

@Melodram 'mmm bebeğim rica ederim paylaştığın ürünler gerçekten kıvırcık saçlar için mükemmel hep birbirimize destek Melom kivirciklar olarak çok tatlıyız bence:) biz bütün kıvırcıklar toplandık toplandık sorduk neden dolaştık dolaştık biz saçlardan hoşlandık hoşlandık ayyy neyse seviyorum bebeğim seni
Dipnot: Bütün kıvırcıkları buraya bekliyoruz:)

Kendimi blogger hissediyorum... keşke davines bana sponsor olsa da el yakan o muhteşem şekillendiricisini de tanıtsam :D

Kendimi blogger hissediyorum... keşke davines bana sponsor olsa da el yakan o muhteşem şekillendiricisini de tanıtsam :D
Blogger kimmiş yaa senin yanında intagramda birsürü kişi reklam yaparak ürün aliyor sende ol hadi hepimize yetecek kadar ürün gelir:D orayada el atalım hahaha davines bence sen gibi bir blogger bulamaz çok şey kaçırıyor acilen sana ulaşması lazım:)

Blogger kimmiş yaa senin yanında intagramda birsürü kişi reklam yaparak ürün aliyor sende ol hadi hepimize yetecek kadar ürün gelir:D orayada el atalım hahaha davines bence sen gibi bir blogger bulamaz çok şey kaçırıyor acilen sana ulaşması lazım:)
Eyyy markalar, eyyy influencer dünyası kulak verin bu sese! :D
Onlar bana gönderir ben burda çekiliş yaparım artık:p

Benim sakalim asiri uzayinca kivircik oluyor. Sabah tariyorum aksamina kivir kivir vkekgkekfkkfg

Ama sadece asiri uzariginda. Bakmak zor oluyor surekli yikayip taramak falan.;s

Geri