Nüfus cüzdanında ki din hanesinin boş bırakılması isteği

Konu sahibi son olarak 3004 gün önce görüldü
Hayır senin gibi yakışıklı karizmatik birine öyle şeyler söyler miyim hiç.

Konuyu Bahane Sözlük 'den taşıdım çünkü karşılıklı cevaplaşma olabilecek bir konu yorumları silmemek adına,tam bir tartışma konusu değildi o yüzden Serbest Kürsüye taşıdım ^^ iyi forumlar.

Nufus cuzdaninda din mi yaziliyo :dusun:
neyseki bizde oyle bisi yok, olsa her kes nerdeyse
ya ateist yazdirirdi ya da şii sunniler de dovulurdu arada :şirine:

ateistler yakinda ulkeyi ele gecirir dovulmezler bea :dusun:

bu konuyu açan üye için hiç şaşırmadım.
ve destekliyorum da
çünkü inandıkları gibi yaşamayan insanlar yaşadıkları gibi inanırlar.
en azından açık sözlü ve mert :cici:

Pardon ama burada benim şahsıma hakaret edeceginiz ya da hedef alacağınız bi durum göremiyorum sizi rahatsız eden şey tahammulsuzlugunuz olabilir ona da ben sasirmadim. Rica ederim kişisel satasmanizi yaniniza alın ve uzak durun benden :))))

Nüfus cüzdanında bulunması elzem bir bilgi değildir ve kişilerin kararına bırakılmalıdır yazılıp yazılmaması veya neyin yazılıp yazılmayacağı...
Neticede herkes o hanede yazan dinin gereklerini yerine getirmiyor ama bazıları var ki ınandıgı üzere yaşamayıp savunmaya gelince din alimi kesiliyor
Umarım bu konuda herkes inanca ya da inancsızlığa saygıdan dolayı hemfikir olabilir

Bir çocuk 18 yaşına kadar ailesinin vesayetindedir dolayısıyla ailesi müslüman olan bir bebeğin kimliğine müslüman yazdırılması gayet doğaldır .. İstemeyen aileler yazdirtmaz bu kadar basit ..

Pardon ama burada benim şahsıma hakaret edeceginiz ya da hedef alacağınız bi durum göremiyorum sizi rahatsız eden şey tahammulsuzlugunuz olabilir ona da ben sasirmadim. Rica ederim kişisel satasmanizi yaniniza alın ve uzak durun benden :))))

Ben sizin kişiliğinize sataşmadım, aksine bu davranıştan ötürü tebrik ettim

Amacim din dusmani gibi gostermek degil;
Aksine senin her actigin konudan birinin neden din'le alakasi oldugu.
Neden bunlari bu kadar sorguluyorsun?
Toplumsal bir yara olsaydi kesin bir eylem de onun icinde olurdu.
Ya da bir turlu oturtamadigin inancinin sorgulamasi mi

Bunun inanç boyutundan ziyade toplumsal bir konu olduğunu dusundugumden . Devlet kavramının kendisi ile çelisiyor olmasından.. Ben Din ile ilgili konu açmadim sadece tartismis olabilirim.
Bir türlü oturtamadigim değil inandığım gibi yaşamayı seçtiğim için sorgulamaya devam edeceğim her zaman.

Oturttamadigin seylerin hadi dinle alakasi yok diyelim; inandığın gibi yasiyorsun da,
Lakin çok yönlü bir tarafin var;
Misal bazen milliyetci oluyorsun, bazen kominist, bazen radikalsin bazen humanist bazen ilimli islam oluyorsun.
Senin ayakta tuttugun seylerin disarda yansimasi boyle.
Ya beden tutmuyor, ya senin inandigin seyler.

Bir tarafa sıkıca bağlı olup onu fanatik boyutta savunmamam. dışardan bakmaya anlamaya çalışmak her düşünceyi dinlemeye değer bulup kafamda olcup Tartman tam bana göre.

Yani benim gibi dusunmeyene de saygı duyabiliyor sohbet edebiliyor varlığından rahatsız olmuyorum .

Bunu da biraz her telden insan olan cevreme bagliyorum. Kisisel durusuma cevap aldiysaniz, tekrar konumuza geri dönelim bence

Ben senin kişisel duruşunla ilgilenmiyorum.
Neden sürekli din diye sordum?
Sende din düşmanı gibi göstermeye çalısmayın dedin.
Ben açıklamamı yaptım.
Sende bu vesile ile kişisel duruşunu bizimle paylaştın. Aksine sevinmelisin fırsat verdim bütün düşünceleri kendi içinde tartıp ona göre yorum katmana.
Lakin sen her düşünceye göre yorum değil her düşünceyi savunansın bana göre.

benim de her na kadar müslüman yazsa da rahatsız olduğum bir mesele. ülkemizde her ne kadar demokrasi işleyişi olsa da misal 25 yaşındaki bir birey gidip ben bu haneyi boş bırakmak istiyorum, ya da pagan yazılsın istiyorum gibi her istek ya işlemler sonrası reddedilecek ya da anında reddedilecek. sen Türksün müslümansın neden hala uğraşıyorsun zihniyeti var.
tartışma olacağı su götürmez bir konu bu. bu yüzden bence herkes kendi düşüncesinin sadece ne olduğunu söylemesi doğru ya da yanlış olup olmadığını söylememesi daha iyi bir ortam oluşturmayı sağlayabilir diye düşünüyorum.

Din bölümünün komple kaldırılması gerekmektedir. Bu hususta mutabık olalım.​

Kendimiz mi dolduracağız?

Geri