Nüfus cüzdanında ki din hanesinin boş bırakılması isteği

Konu sahibi son olarak 3003 gün önce görüldü
Haktır. Anayasamızda din ve vicdan hürriyeti zaten bellidir ama neden bunu boş bırakmak istendiğinde çeşitli puruzler cikariyorlar örnegin mahkeme ye neden başvurmalı?
Devlet in kendi yasaları ile çelıştığı ve Vatandaşlık hakkını hiçe saydığı durumlardan birine tepki gösterme istegidir.
Destekliyorum :p

T.C. Anayasası24. MaddeVI. Din ve Vicdan Hürriyeti

Herkes, vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir.

14 üncü madde hükümlerine aykırı olmamak şartıyla ibadet, dini ayin ve törenler serbesttir.

Kimse, ibadete, dini ayin ve törenlere katılmaya, dini inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz.

Din ve ahlak eğitim ve öğretimi Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Din kültürü ve ahlak öğretimi ilk ve ortaöğretim kurumlarında okutulan zorunlu dersler arasında yer alır. Bunun dışındaki din eğitim ve öğretimi ancak, kişilerin kendi isteğine, küçüklerin de kanuni temsilcisinin talebine bağlıdır.

Kimse, Devletin sosyal, ekonomik, siyasi veya hukuki temel düzenini kısmen de olsa, din kurallarına dayandırma veya siyasi veya kişisel çıkar yahut nüfuz sağlama amacıyla her ne suretle olursa olsun, dini veya din duygularını yahut dince kutsal sayılan şeyleri istismar edemez ve kötüye kullanamaz.

Not : ateist değilim. Sadece toplumsal baskı ya ve tek tip insan yetiştirilmesine karşıyım.

Bknz: Türkiye nin %99 nun müslüman olduğunun sanilmasi
bknz: bence öyle bir şey yok ama olabilirde

Neyleri merak edip araştırıyorsun ya:p

Din kısmının yer alması başlı başına saçmadır zaten. Ölünce nasıl gömüleceği/muamele edileceği sorunsa sistemde yazsın bi nüfus kağıdında yazması saçma..

Merak etmiyorum hukuk dersine girdiğimde hocayla tartismistim hatta çok iyi hatırlıyorum.
Ben Insan haklarını özellikle vatandaşlık haklarını savunup bilincide olmak için ugrasan sade bir vatandaşım+++ empati yapmayı seviyorum. .
böyle bir şey mümkün olsa
Bu ülkede gerçek müslüman oranı
%10 olmazsa bende bir şey bilmiyorum kendimde dahil niyet ne olursa olsun kağıt üstünde müslüman olmaktan öteye geçmiş değilim(z).

Ileri de çocuğum olduğunda boş bırakmayı düşündüğüm hane.

Var olmasi bile sacma.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Zaten dinin yada imanin nufus cuzdaninda olani makbul degil kalben olmasi gerekiyomus

Kan grubu yazmaz din yazar

Bir şeyler okurken dikkatimi çekti yoksa din düşmanlığı yapmak için değil amaç din değil toplumsal baskı ya dikkat çekmek :)

Birakin sorgulasin , illa emmeli gommeli mi acsin ?

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kimliğinde islam yazınca hakarete uğradığını sanan bir nesil yetişiyor. La olm kimlikte yazsa ne olur yazmasa ne olur ne kadar dert ettiniz. He vizede büyük sıkıntı çıkarıyo o ayrı

Olayı din dusmanligina bağlamak en kolay yol galiba.
Neden anayasamizda bu varken herkese sormadan islam yazılıyor ? Sen galatasaraylisin ama seni biri Fenerbahçeli yazıyor resmiyet te sen Fenerbahçeli gibi oluyorsun gibi bir şey bu.
Rahatsız olduğum şey insanlarin tercih hakkının göz ardı edilmesi din değil.
Aynı şeye başka örnek verilecek ise buyrun.

Yo hayır yani bütün dertlerimiz çözüldü hiç bi şey kalmadı son olarak bi kimlikte islam mevzusu kaldı. Yeminlen var ya forumda yada ülkede bilim programı yapılıp yaradılışcığın veya varoluşçuluğun tartışıldığı günü görebilirsem etek giycem.

Geri