normalmiş gibi görünen anormal şeyler

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
yakıt fiyatlarına günlük indirim/zam yapılması. ürünlere yapılan günlük/haftalık zamlar. normal gibi geliyor artık. alıştık.

Çoğu insanlar diğer insanların yaptıklarının ve yaşadıklarının hesabını tutup zamanı gelince bunu kullanıyorlar. Hatta sanki cehennemde diğer insanlar yerine onlar yanacak gibi aptal bir tribe giriyorlar. Oysa en normali kendi yaşantında ki eksikleri tamamlamak ve eksiklerini analiz edip bunları artıya çevirmek. Fakat karışmak, yargılamak hatta hadsizlik edip aşşagıya çekebilecek kadar ileri gidiyorlar.

Ama Ayşe ve Fatmanın ya da Ahmet (Ahmet ismini çok seviyorum Ssjsj) ve Mehmet in yerine siz bişey yaşamayacaksınız yargılanmayacaksınız oturun ve kendi hayatınızı şekillendirin NORMAL olan bu aslında yinede siz bilirsiniz Sssjsj

Cay bardagindan kahve icmek.
Igrenc.

Yüzüğün ne tarafta takılı olduğu hazır denk gelmişken atayım. Pozitif

bu konuda ciddi bir isyanım var. kendi çevremdeki kadın-erkek arkadaşlarımda da çok görüyorum. mesela 3-4 kişiyle flört etmek çok normalmiş gibi geliyor herkese. pandemiden sonra mı oldu hep vardı da gün yüzüne mi çıktı kestiremiyorum. herkes minimum 5 kişiyle flört ediyor. onu bırak evli-nişanlı-sevgilisi olan insanlara yürümek, flört etmek, hatta ilişki kurmak normal görülmeye başlandı. bir arkadaşım şey dedi geçen kalede kaleci var diye gol atmicaz mı kardeşim at ama sonra biri -@melodram'ın tonlaması ile- kahpeeee derse yiaa diye ağlama dedim bende. esra erol konuları gibiler yeminle. ya da ben çok eski kafalıyım bilemedim.
Toplumda belli bir konumumuz varsa zaten yanınızdaki insanın kalitesine de özen gösteriyorsunuz. Girdiğiniz ortamda birilerinin yanınızdaki kişiyi gösterip "Bana da asılmıştı ya da ben de bunla takılmıştım." demesini herkesin midesi almaz ve bu sebeple eş ya da sevgili konusunda çok seçici olmak gerekiyor.

bu konuda ciddi bir isyanım var. kendi çevremdeki kadın-erkek arkadaşlarımda da çok görüyorum. mesela 3-4 kişiyle flört etmek çok normalmiş gibi geliyor herkese. pandemiden sonra mı oldu hep vardı da gün yüzüne mi çıktı kestiremiyorum. herkes minimum 5 kişiyle flört ediyor. onu bırak evli-nişanlı-sevgilisi olan insanlara yürümek, flört etmek, hatta ilişki kurmak normal görülmeye başlandı. bir arkadaşım şey dedi geçen kalede kaleci var diye gol atmicaz mı kardeşim at ama sonra biri -@melodram'ın tonlaması ile- kahpeeee derse yiaa diye ağlama dedim bende. esra erol konuları gibiler yeminle. ya da ben çok eski kafalıyım bilemedim.

Tüm 1.90lıklar kapılmış demek, acın acımdır artık :)

başka konuda yazmıştım
taziye evinde pide ve helva dağıtımının
sohbet muhabbetle ziyafeyete dönüşmesi

arkadaş ortamlarında arada sırada mevzusunu döndürdüğümüz ''torpil''. hakkımdı diyor, ben yapmasam başkası yapacaktı diyor, torpil değil referans diyor. türkiye'de ahlaki olarak da dini olarak da çok normal karşılanıyor artık.

tapuda bi işimizi hallederken varlıklarını tekrar hatırladığım bi iş kolu da bu listeye girer herhalde; muameleciler. ikinci el araba işlerinde ya da tapu müdürlüklerinde adına muameleci denilen adamlar var. bu adamların varlığı da anormal, bunlara muameleci denmesi de.

juju'nun yazdığına bütün kalbimle katılmakla birlikte-onu yazmaya girmiştim, ah bizim sadık tek eşli kalbimiz- bir de bu sosyal medyada kendini pazarlamaya çalışan tiplerin normal kabul edilmesi beni sinirlendiriyor. ergenlik dönemindeki kızların hepsinin 30 yaş üzeri kombinleri, makyajları, saçları ve bütün bunları sergilerken kendilerini sadece bundan ibaret görüp, talep görme arzuları sinirlendiriyor. belki bu bütün dünyada böyledir, tüm dünyaya hakim olamayız ama bizim ülkemizde benim gözümü aşırı tırmalıyor. yaşının insanı olmayı utanç sayıp, vücutlarını sergileyerek sosyal medya diliyle ''prim'' yapma çabalarıyla gurur duyuyorlar. kendi ergenliğimize bakınca mesela moda kurbanı olduğumuz leş kombinlere saatlerce gülebiliriz ama bunların hepsi vitrin mankeni gibi, ruhsuz, duygusuz, kasıntı şekilde dolanıyorlar. anormal bu. yaşınıza göre takılın, sinirlendirmeyin beni. (bir ablanız) (bana sadece cansu diyebilirsiniz)

AGTKargo(aynı gün teslim) aynı gün gelmemesi 2.gun gelmesi.Şu ülkede kim işini doğru düzgün yapacak gerçekten 8000 dana keseceğim.

Geri