Noel aslında putperest Roma’nın bayramıdır.

Konu sahibi son olarak 8 gün önce görüldü

Şair burda saçmalamış.

Neyse bro hata benim özür dilerim. Dediğim gibi yılbaşında, müslüman noel kutlamaz tarzı pankartları gördüğüm için gördüğüme göre yorum yaptım. Farklı boyutlarda yaşıyoruz.

la millet birbirine Mutlu YILLAR diyor, noel i kim kutluyor ki :D

31 Aralık'ta zengin olurum diye herkes nimet abla dan bilet alır, ayın ve yılın son günü bazıları evde bazıları partilerde kutlama yaparlar. :D

Zaman geçtikçe tüm dinler yavaş yavaş özünden uzaklaşıyor malesef. Hristiyanlık da bunlardan birisi.

Bugün cuma hutbesinin konusuydu bu ..
Hoca ; " Kutlama yapmayın, noel ağacı süslemeyin, hristiyanların adetlerini gerçekleştirmeyin " deyip durdu ..

EYVALLAH hepsine ama bekledim bakalım ne zaman asıl acı ama önemli olan kısımlara dokunacak diye ..

YILBAŞI ÇEKİLİŞİNE LAF EDECEK Mİ DİYE BEKLEDİM .. Etmedi ..
DEVLETİN KENDİ ELİYLE DÜZENLEDİĞİ YILBAŞI O0RGANİZASYONLARINA .. Yine etmedi ..
GENELEVLERE .. Ona da etmedi ..
TEKEL İDARESİYLE SATILAN İÇKİLERE .. Aklına bile gelmedi ..

Sonra diyorlar ki " yeni yıl kutlaması yapmayın "

ÖYLE SAMİMİYETSİZSİNİZ Kİ ..

İtalyan arkadaşlarımin noelini kutlayan mail attim 2 gün önce. Hem italya da Vatikan gibi bi yer varken tum dunya da hatiri satilir bir kitleye hitap eden bi toplulukkken dinlerine bağlı, geneleklerine ve başkalarının geleneklerine de gayet saygılı insanlar.
Bize de saygı duymak düşüyor ve korkmayin hala noel tatilimiz yok:p

Gericiyi korkutan şey 31 aralık aksami eğlenecek içecek insanlardır.

Bugün cuma hutbesinin konusuydu bu ..
Hoca ; " Kutlama yapmayın, noel ağacı süslemeyin, hristiyanların adetlerini gerçekleştirmeyin " deyip durdu ..

EYVALLAH hepsine ama bekledim bakalım ne zaman asıl acı ama önemli olan kısımlara dokunacak diye ..

YILBAŞI ÇEKİLİŞİNE LAF EDECEK Mİ DİYE BEKLEDİM .. Etmedi ..
DEVLETİN KENDİ ELİYLE DÜZENLEDİĞİ YILBAŞI O0RGANİZASYONLARINA .. Yine etmedi ..
GENELEVLERE .. Ona da etmedi ..
TEKEL İDARESİYLE SATILAN İÇKİLERE .. Aklına bile gelmedi ..

Sonra diyorlar ki " yeni yıl kutlaması yapmayın "

ÖYLE SAMİMİYETSİZSİNİZ Kİ ..

Hocam bölge bölge farklı mı konuşuyorlar. Hutbe konusu Diyanet'ten geliyor diye biliyorum ben. Bizim camide genelev konusu hariç diğer konulara değindi hoca.

ulan %99'u müslüman olan ülkede, 36 milyon yılbaşı bileti satılmış.
yılbaşı haram ama parası helal demek ki

noel değil lan yışbaşı kutluoruz olm yılbaşı lan noel hz.isanın doğum günü gerçi hz.isa ya o gece dua etse insanlar günah olmaz yanlış hatırlamıorsam
bakara suresi 285. ayette peygamberler arasında ayrım yapmayınız yazıyordu

ama koyu zihniyetin derdi

"o gece içilmeyecek sex yapılmayacak biz yapamıosak kimse yapmıcak ulannnnnn "

ulan %99'u müslüman olan ülkede, 36 milyon yılbaşı bileti satılmış.
yılbaşı haram ama parası helal demek ki

noel değil lan yışbaşı kutluoruz olm yılbaşı lan noel hz.isanın doğum günü gerçi hz.isa ya o gece dua etse insanlar günah olmaz yanlış hatırlamıorsam
bakara suresi 285. ayette peygamberler arasında ayrım yapmayınız yazıyordu

ama koyu zihniyetin derdi

"o gece içilmeyecek sex yapılmayacak biz yapamıosak kimse yapmıcak ulannnnnn "

Yahu sen Isa'nın doğumunu kutlayacak mısın ?

Hocam bölge bölge farklı mı konuşuyorlar. Hutbe konusu Diyanet'ten geliyor diye biliyorum ben. Bizim camide genelev konusu hariç diğer konulara değindi hoca.

Vallahi bizde değinilmedi .. Belki sizin hoca idrakı açık hakkaniyetli biriyse kendisi ekleme yapmış olabilir ..

yok aga o ara başka işlerle meşgul olurum sanırım

Noel'e ateyizler tepki koymalı la, Isa'nın doğumunu kutlayan, hristitanlığı benimseyen adamın ateyizliğinden şüphe ederler.
Mutlu noeller gardaşım

ayy keşke bizim milletimiz kendi bayramlarını bu denli samiimi kutlasa.
hep çamur atalım modundayız.isteyen kutlasın.kutlamak ille sarhoş olmak demek değildir bunu da unutmasınlar.

Noel'e ateyizler tepki koymalı la, Isa'nın doğumunu kutlayan, hristitanlığı benimseyen adamın ateyizliğinden şüphe ederler.
Mutlu noeller gardaşım

Haasa ben herhangibi dine mensup degilim gunaha sokma adami sanada mutlu noeller karşim

bizde noel baba yok , müslüm baba var, oda bacadan degil damardan giriyo

Yazida da belirtmis zaten 25 aralik gecesi yani bu gece noel bayramiymis.Gotumu yaydim oturuyorum arkadaslarla, konuyu gormesem aklima bile gelmezdi ki, gundemde zaten konu edinebilecegimiz onca vahset, aci, huzun varken boyle bi konu uzerine soylevlere girmek biraz ucuz olabilie.

Geri