Noel aslında putperest Roma’nın bayramıdır.

Konu sahibi son olarak 7 gün önce görüldü
Günümüz Hristiyanlığı, baştan sona tahrif olmuş bir dindir. İslam’da dinde olmayıp sonradan dine girene bidat denir ya, Hristiyanlık baştan sona kendi tutarlılığını yitirip bidatler dini olmuştur. Sadece 3 yıllık peygamberliğinden sonra gökyüzüne çekilen Hz. İsa, tamamlanmış bir ahkâm ve sistemleştirilmiş bir dini pratik bırakamadı. Kısa sürede tahrif olmaya başlayan Hristiyanlığa en büyük darbeyi ise dönemin en güçlü devleti olan Roma İmparatorluğu’ndan aldı.Hristiyanlık, Batı’nın pagan (putperest) kültürünün doğu mistisizmi ile evliliği sonucu sakat doğmuş eklektik bir dindir. “Semavi” din diye birileri kardeş (!) ilan edip cennete koymaya çalışsalar da aslında Hristiyanlık putperestliğin şekil değiştirmiş versiyonudur. Bunun en somut örneklerinden biri de Hristiyanlığın en önemli bayramı olan Noel’in tarihi ve içeriği.Hristiyanlığın en önemli bayramı olan Noel Bayramı’nı sandalyeye oturtup sorgulamaya başladığımızda “çelişkili” ifadelerle karşı karşıya kalıyoruz. Birincisi Noel, İsa’nın doğum günü olduğu gerekçesiyle bayram. Yani bizdeki mevlit kandili (ki bu da İslam’a ekleme) gibi bir durum. İlk çelişki de ana sebepte yatmakta. Hz. İsa’nın değil hangi ayda ve hangi günde doğduğu, hangi yılda doğduğu bile belli değildir! Halk arasında 0 (sıfır) milat yani doğum yılı zannedilse de, İsa’nın (as) doğduğu tarih M.Ö. 8 ile M.Ö. 2 arasında bir tarih kabul edilir.*(1)Yani yılı bile belli değilken 25 Aralık’ta Noel’in kutlanması da nereden çıktı?Hz. İsa’nın ne zaman doğduğu hakkında İncil’de de herhangi bir tarih yoktur. Ancak Luka İnciline göre Hz. İsa doğduğunda çobanlar sürülerini çayırlarda otlatmaktadırlar (2: 8). Kuran’da da Hz. Meryem’in ağaçtaki hurmaların taze olduğu bir zamanda doğum yaptığı belirtilir (Meryem Suresi, 22-25). Bu iki veriden anlaşılan doğum ayının Ekim’e tekabül ettiğidir.*(2)**Kışın ortası olan 25 Aralık’ta bunların olması ne kadar tutarlıdır?Meseleyi biraz kaşıdığımızda, 25 Aralık tarihinin perde arkasında Avrupa’nın Hristiyanlıktan önceki dini olan pagan dininin putperestlik kültürünü yaşatma amacını görürüz. İsa (as) 3 yıl gibi kısa bir süre tebliğ yaptı ve din tamamlanmadan göğe yükseldi. O zamanın süper gücü Roma da hem putperest inancını yaşatmaya devam ettirmek, hem de Hristiyan tebaasını Roma’ya tabi etmek için Hristiyanlık üzerine pagan (putperestlik) kültürünü elbise niyetine giydirdi.İsa (as) Filistin topraklarında doğduğu topraklar dâhil bütün Akdeniz havzası dönemin tek süper gücü olan putperest Roma İmparatorluğu’nun elindeydi. Roma 380 yılında Hristiyanlığı resmi din yaptı ama aslında yapılan Roma’nın Hristiyanlaşması değil, Hristiyanlığın “Roma”laşması idi. Bunu algılamak için önce pagan kültüründen haberdar olmamız gerek.Roma imparatorluğunda putperestlik dini, hayatın her alanını kapsayan ve toplumu kuşatan bir konumdaydı. Sonuçta ilk dönem Roma dininde neredeyse her olay için bir tanrı veya tanrıça bulunması da bunun göstergelerinden sayılabilir.Pagan Roma’nın en güçlü tanrısı ise Jüpiter’di. Diğer tanrılara örnek olarak Merkür/ticaret tanrısı, Venüs/güzellik tanrıçası, Mars/savaş tanrısı, Neptün/deniz tanrısı, Plüton/yeraltı dünyası tanrısı diyebiliriz. Bu isimlerin günümüzde gezegenlerin adı olması da putperest kültürün yaşatıldığının bir başka göstergesidir. Daha vahim olanı ise bizim bile gezegenlere bu ismi veriyor olmamızdır.Putperestliğin günümüz Batı’sında yaşaması sadece gezegen isimlerinde değil, bizzat Hristiyanlığın ta kendisinde mevcuttur. Bunun en somut örneklerinden biri de Hristiyanlığın en önemli bayramı olan Noel’in tarihi ve içeriğidir.Noel olarak kutlanan 25 Aralık aslında putperest Roma’nın en önemli bayramının tarihiydi. 25 Aralık Roma’da pagan güneş bayramı (dies natalis solis invicti = fethedilemez güneşin doğum günü) olarak kutlanırdı.*(3)*Hristiyanlığı “Roma”laştırmanın bir sonucu olarak en büyük pagan bayramını devam ettirmek amacıyla Roma imparatorluğu 25 Aralık’ı Noel ilan etti.25 Aralık’ta Noel kutlanması Katolik dünyası için geçerlidir. Ortodoks kilisesi olan Rus, Gürcü, Mısır, Ukrayna, Sırp ve Ermeni kiliselerine göreyse Gaius Iulius Caesar tarafından İ.Ö. 46’ta ihdas edilen Jülyen takvimi gereğince Hz. İsa’nın doğumu 6’sını 7 Ocak’a bağlayan geceye denk düşer. Bu da takvimsel hesaptan dolayı bir fark olup referans gene pagan güneş bayramıdır.Noel’in tarihi, pagan bayramının tarihi olduğu gibi Noel’in sembolü olan Noel ağacı da aslında pagan dininden kalma bir gelenektir. Noel ağaçları da pagan geleneklerinden gelen bir ritüeldir. Avrupalı putperestler arasında yaygın olan ağaca tapma ya da kutsal sayma, Hristiyanlığı benimsemelerinden sonra da devam etti.*(4)*Pagan İskandinavyalıların şeytanı korkutup kaçırmak ve Noel zamanında kuşlar için bir ağaç hazırlamak üzere ev ve ambarlarını Noel’de ağaçlarla donatma geleneği daha sonra tüm Avrupa’ya sıçradı.Bugün “Batı ne kadar Hristiyan” tartışmasından önce ”Hristiyanlığın ne kadar Hristiyan” olduğu sorgulanmalıdır. Hristiyanlık dininin birçok uygulaması putperest dönemden kalma uygulamalar olup din tamamen tahrif edilmiştir. Batı medeniyeti putperest Roma ile tahrif edilmiş Hristiyanlığın evliliği sonucunda aklen ve bedenen özürlü doğan ve öyle kalmaya mahkûm bir medeniyet olduğu sürece de barbarlıktan asla kurtulamayacaktır.

Mirac Karaaslan / Küresel Analiz

Bayılırım. Çok güzel bi şehir.
Noel ekmeği de çok güzel ♡
Tüm İtalyanlarin ve Avrupanın Noel'ini Kutlarım iyi tatiller zalımlar.

Bırakın insanlar neyi kutlamak istiyorlarsa onu kutlasınlar. Kendi dinindeki mantık hatalarına bi açıklama getirmeden "ama daha Isa ne zaman doğdu o bile belli değil ya" diyemezsin. Meryem ananın bakire olması ne kadar mantıksızsa Peygamberin ayetlerini keçi yemesi de bir o kadar saçmadır. Pagan geleneği hristiyanlığa yansımış olabilir tıpkı senin bugün yaptığın bazı dini ritüellerin içinde Göktanrı ve Şaman izlerine rastlanması gibi. Yeni yıl yeni bir yıl diye kutlanıyor ya da mandalina partisi için kutlanıyor bu kimseyi enterese etmez.

Ben 2016'yı doya doya kutlayacağım . Noel diye bilinen tarih ayın 25i değil mi ? Merry christmas diye şarkı söylemicez sonuçta. Yeni yıl yeni umutlar hesabı herkesin sarhoş oldugu bi günde bizde payımıza düşeni kovalamakla mükellefiz :D Ayrıca Hz.İsa doğmuş biz niye kutlamıyoruz sonuçta peygamber değil mi ? Bize ne yanlışı oldu ya da size :D

Allahtan Çin Batıda değil lan ajdjsjs :D

Bir seneyi daha iyisiyle, kötüsüyle geçirdiğimiz için eski yıla veda ve yeni yılda bir umut ışığı daha... Hani insanların umutlara, hayallere, yeni sayfalar açmaya ihtiyacı olur falan fistan yeni yılda çok iyi bir ortamdır buna. Anlıyorum o kadar boş yaşıyorsunuz ki saygıyla eğilip vedalaşacak bir şeye bile sahip değilsiniz.

Lakin bu takvim bize özel bişey değil. Bu durumu dinle, milletle nasıl bağdaştırıyorsunuz. Aranızdan bi cahil çıkıp gandalfın ışığıyla aydınlatsın beni.

Bir seneyi daha iyisiyle, kötüsüyle geçirdiğimiz için eski yıla veda ve yeni yılda bir umut ışığı daha... Hani insanların umutlara, hayallere, yeni sayfalar açmaya ihtiyacı olur falan fistan yeni yılda çok iyi bir ortamdır buna. Anlıyorum o kadar boş yaşıyorsunuz ki saygıyla eğilip vedalaşacak bir şeye bile sahip değilsiniz.

Lakin bu takvim bize özel bişey değil. Bu durumu dinle, milletle nasıl bağdaştırıyorsunuz. Aranızdan bi cahil çıkıp gandalfın ışığıyla aydınlatsın beni.

Yılbaşından bahsetmişsin, Noel 25 Aralık tarihinde Hristiyanlar tarafından kutlanan bayram.
Yazıda Noel Bayramından bahsediyor, gözden kaçırmışsın sanırım.

"Biz peygamberler baba bir kardeşleriz, hepimizin dini birdir." (Buharî, Enbiya, 48)

ya ilk kez hadisli cevap verdim. <33

22 aralık hz.Muhammedın,25 aralık hz.İsanın doğumgünü 31 aralık ta yılın son günü.
kim hangisini kutlamak istiyorsa o günü kutlar.
İtalyaya gittim romada en eski kiliselerde ayınlerini gözlemledim emin olun dinlerine bağlı ve saygılı bir millet. Tahrip edilmiş değiştirilmiş olabilir ama inandıklarını yasama noktasında bizden daha iyiler. Herkesin inandığı kendine din konusu hassas ve bizler bir seyi eleştirirken eleştirdiğimiz seylerden daha üstün olmalıyız.

Yılbaşından bahsetmişsin, Noel 25 Aralık tarihinde Hristiyanlar tarafından kutlanan bayram.
Yazıda Noel Bayramından bahsediyor, gözden kaçırmışsın sanırım.

Lakin cahil dedim mesajımda. Yılbaşında Müslüman Noel kutlamaz diye pankart açan. Aynı Tanrı'ya ait peygamberlerden ama birini sallamayan kesim.

Konu başlığını geçelim istersen =)) Aradığın cevap buydu bende verdim.

Geçen hafta cuma namazında hoca İslam'da kutlama olmaz diyordu. Yılbaşı kutlaması da olmazmış, doğum günü kutlaması da olmazmış öyle diyordu. Yobazlıkta çağ atladı adamlar. İsteyen istediğini kutlasın. Biz noeli kutlamıyoruz zaten yeni bir yılın başlangıcını kutluyoruz.

Lakin cahil dedim mesajımda. Yılbaşında Müslüman Noel kutlamaz diye pankart açan. Aynı Tanrı'ya ait peygamberlerden ama birini sallamayan kesim.

Konu başlığını geçelim istersen =)) Aradığın cevap buydu bende verdim.

Şair burda saçmalamış.

Geri