Nickinizin hikayesi nedir?

Konu sahibi son olarak 955 gün önce görüldü
2023'e kadar hep ismimi kullandım sonra sıkıldım. Reel, sanal her yerde ismimi duymaktan gına geldiği için kendime nick aramaya başladım. E sonra ararken bir sürü saçma sapan şeyler geldi aklıma ama Jayus'a ayrı bir tutuldum. Anlamı tam olarak benim hayata karşı bakışımdı çünkü. Endonezce bir kelime aslında, hatta Endonezya argosunda kullanılan bir kelime. "Komik olmasa bile esprinin kötülüğünden, ya da anlatan kişinin kötü anlatımından dolayı güldüren, komik olmayan şaka" demek.
Hayata bakışla alakası da, komik olmasa bile başıma gelen iyi kötü her şeye gülüyor olmamdan kaynaklı. Eh ne demişler hayatı dalgaya vurmazsak, dalga bizi vurur.

irc hayatım +13 senelerine dayanıyor 3 nick değiştim. İlk nickim de gözlemci olarak takılırdım goygoy muhabbet falan..
ikinci nickimle bundan 4 sene önceye kadardı, artık değişmeye karar verdim olduğum server'de.. biraz zor oldu 1 hafta boyunca arkadaşlarla birlikte hareket ederek, fikir sorarak karar verdim.. ben bile alışamamıştım.. irc de nick demek; kişinin kimliği demektir, onunla tanınır bilinirsin. bu nicki seçerken aslında çok başka anlamlar çıktı ama hepsinin ortak özelliği anlamı " sessizlik " çağırışımı daha hoşuma gitti..

özel bir dümeni yok, sene 2001 "Ocean's Eleven" filmini seyretmiştim hoşuma gitti, seçtim öyle de kaldı.

E peki madem şimdi şöyşe jkfjgl
Ben bunu daha önce anlatmış da olabilirim tabi. Bir felsefi görüş olan Relativism felsefesinden esinlendiğim ve felsefik bir anda kullanıcı adı olarak karar kıldığım bir isim. Relativism nedir, ne değildir tabi ki detaylara girmeyeceğim ama kendimi de bir anlamda relativist gördüğümden mi bilmiyorum hiç yapmam öyle şeyler ahaha
Bir de at ismi evet şu an aramızda olmayan bir yarış atının da ismiydi bana da hep bu komik gelmiştir. Tövbe tövbe sanki anısını yaşatır gibi ahahah

Büryan konusu senin isminin hikayesinden daha heyecanlı…

Çelik’in ismini anlattırmadı bana….
Sen daha orda mısın ya...
Çelik büyüdü, saçlarını uzattı, albüm yaptı, İzel ve Ercan ile kanka oldu, bacaklarının arasına kontrbas aldı tamam hoş olmadı ama tarihe kazındı ve yıllara meydan okurcasına hala Çelik, pas tutar mı bilinmez ama sen hala " ismini anlattırmadı bana " dasın. Geçmişi unut Anna, bak geleceği göremeyenlere nedir ortak noktaları, geçmişten kopamamak olsun dün ya da evvelsi gün ama sonuçta geçmiş. Çıkmalısın bence. Tamam diğer hikayeyi sen anlat söz karışmayacağım.

Sen daha orda mısın ya...
Çelik büyüdü, saçlarını uzattı, albüm yaptı, İzel ve Ercan ile kanka oldu, bacaklarının arasına kontrbas aldı tamam hoş olmadı ama tarihe kazındı ve yıllara meydan okurcasına hala Çelik, pas tutar mı bilinmez ama sen hala " ismini anlattırmadı bana " dasın. Geçmişi unut Anna, bak geleceği göremeyenlere nedir ortak noktaları, geçmişten kopamamak olsun dün ya da evvelsi gün ama sonuçta geçmiş. Çıkmalısın bence. Tamam diğer hikayeyi sen anlat söz karışmayacağım.

Ama kendimden bir şeyler kataraktan nys. anlaştık o zaman daha Çelik konusunu acmicam…

Ben de onu anlattı sandım, daha başlamamış bile. Başlamışken bu kadar konuşmuş valla tebrik ediyorum 😄
E anlattık ya daha ne olacaktı böyleyken böyle işte Alla Alla ne bekliyorsunuz arkadaşlar relativism nedir başlayayım isterseniz ha ne dersiniz ?

Birine de denk gelmemiş olmam nasıl olabilir ya 🤔 soramam da şu hallere bak sinirli sinirli .p

Son düzenleme:
Geri