kamil0920
Bronz Üye
Bununla ilgili okuduğum bazı kitaplarda çok güzel açıklamalar vardı. Hariçten gazel okumayalım.İyi de bu sıcak rüzgarı kim oluşturuyo. Allah mı
Insan ırkı ve Yani insan türleri mezozoik zamanlarda meydana gelen kıta hareketleri sonucunda bulunduğu yüzeylerde kalmış ve oralarda çoğalmıştır. Ve kesinlikle rastlantısal değildir. Diye biliyorum ama yine Siz daha iyi bilirsiniz...İklim bilimci değilim, orasını bilemem. Kozalite determinizmle doğrudan ilişkili. Determinizmin de iki dönemi var. Biri belirlenebilircilik dönemi, diğeri gerek şartların değişkenliği gerekse eldeki bilgi ile ölçüm kabiliyetinin imkanları doğrultusunda belirlenebilirliğin kesinlik veremeyeceği üzerine. İkisi de geçerli.
Evrim teorisine bakınca elbette ben de bir sistem görüyorum. Üst akıl görmüyorum ama. Kısıtlı alanda bir canlı kendi türünü bile yiyor. Çünkü yemek zorunda, yoksa hayatta kalamaz. Daha geniş bir karada ise besin bulamayınca oradan oraya göçebiliyor. Seçici davranabiliyor. Senin uçamayan ve yüzemeyen bir kara canlısı olarak bir adada dünyaya gelmenle birbirine bağlanan kara parçaları üzerinde dünyaya gelmen rastlantısal bence.