Neden seçme şansı olduğumuz bir aşkta mutsuz oluyoruz?

• Kullanıcı Pi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Konu sahibi son olarak 3772 gün önce görüldü
Görücü usulu evliklerin orani simdiye oranla daha az.
Peki neden insan seçme sansi oldugu bir aşk ta mutsuz olur ki?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Görücü usulu evliklerin orani simdiye oranla daha az.
Peki neden insan seçme sansi oldugu bir aşk ta mutsuz olur ki?

Bir kaç sebebi var ..
Eskiden dominant olan erkekti ve kadın zaten evlilikte ki yerini baştan kabul ediyordu ama şimdi her iki taraf da dominant .. Kadında çalışıyor erkekte .. Kadının erkeğe bağımlılığı eskiye göre azaldı .. İstediği an bayrak açabilir ..

Çabuk tüketiyoruz bu yüzden.

Sahiplenme adına özgürlük alanıma girildiğinde ben ben olmaktan çıkıyorum. Mutsuz oluyorum

Aşk zaten kısıtlı süresi olan bir kimysal değişim etkisi ömür boyu değil yani. Bu süreçte ekstra mutlu olmak için uğraşılmayıp onu nasıl baski altında tutar üzerim diye düşünen hasta kişilikler bence zaten aşık olmasın.

Yakışmıyor onlara.

Yani aşk her şeye rağmen tanrının bir lütfu bunu çevirmek senin elinde

Aşkta seçme şansı olmaz!

Karsidaki insanlari yeterince tanimadan bir iliskiye basliyoruz.. Zaten, aslinda 3-4 ay tanima suresi koysan, mutlu bir beraberlik olup olmayacagi anlasilacak.. Herseyde oldugu gibi, bunda da aceleciyiz..

Diger bir neden gurur.. Insanlar gururlari nedeniyle, geri adim atmiyor, yanlislarini kabul etmiyor..

Bir de zorluklarin ustesinden gelecek, sevgisine sahip cikacak insan kalmadi .p
G.tleri yemiyor kisaca ..

ozellikle kadinlarin kendilerini kaldirabilecek pozisyondaki erkeklerle bir birliktelik yasamalari gerek.. Bundan kastim zeka,bilgi ve is.. Bir is yemegine gideceksiniz mesela, birlikte oldugunuz insan her muhabbete yabanciysa, uzaktan ve yakindan isinizle herhangi bir ilgisi yoksa,konu acamiyorsa ne paylasabilirsiniz bu insanla.. Size ne gibi bir katkida bulunabilecek?

Kisacasi mutlu bir birliktelik kolay degil.. Insanin kendisini cok iyi taniyip, ne tarz insanlarin onu mutlu edebilecegini analiz etmesi gerek..

ben kim denk gelirse evlenecem görücü mörücü farketmez
karşıma kadın çıkmasın

Görücü usulü evliliklerin devamlılığı daha yüksektir.
Neden mi?
Zaten ailelerin isteği ve onayıyla yapılan evlilikler yine ailenin isteği doğrultusunda devam etmektedir.
Baştan karşı cıkamayıp evlenenler nasıl ayrılık kararı alabilir ki?

Aşk evlilikleride , aşık oldum evlendim ile başlayıp ve yine aşkım bitti diye sonlandırılabiliyor .
Sanırım bireysel olarak ve genel olarak alınan kararların farkı bu.

çünkü insanlar değişir. araba seçmiyoruz :D

bir de sıkılma durumu var. ilk günler konuşmak için can atarsın aylar geçer telefonun çalar offf pff yine mi ya olur :D

heyecanın gosterdiği yer insanın kalbi, dusuncelerimiz bu kalp gibi, farklı kalp aynı heyecan icinde olmaya calismasından..

Seçimlerimizin yanlışlığından olabilir mi?

O kadar zaman olmuş ki aşık olmayalı, aklıma yazacak cevap gelmiyor.

Aşk akıl tutulmasıdır, ne seçimi.

Gökyüzüne saraylar inşa etme peşindeyiz de ondan.
O da etden kemikten bir insan.
Unutmayalim.

Karşısındakinin kişisel alanına saygı duymayan, empatiden yoksun karakterim nedeni ile olabilir.

Geri