Neden Sanal Dünyada Gerçek Biz Olmaktan Çıkıyoruz?

• Kullanıcı Dem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 34 gün önce görüldü
Bu sanal alemi neden kullandiklarina gore degisiklik gosteren bir durum. Kimi yanlizligini ya da asosyalligini asmaya calisir, kimi bir takim eksiklerini gidermek icin, kimi normal hayatta biriyle konusamadigindan askini forumda arar, kimi sinirli tarafinin nefretini kusmak icin. Kimi real hayatta oldugu gibi zanneder oyle davranir sonunda uzulur cunku saftir. Kimi popularite ya da yandas icin olmadigi sekil de davranmak zorundadir kimisi stres atmak icin girer kavga cikarir ama aslinda ortada problem yoktur falan, kimi realde kizlar ile iyi anlasamaz ama buralarda harem kurmak icin elinden geldigi kadar iyi olur dersin ki "bu adam bunu yapan biri, burda yaptigi sey ne alaka multimi lan bu sifresimi calindi yoksa". Evet vs..vs...vs yani

Belki normal hayatinda oldugu gibi davranan 30 kisi bulabiliriz. Ancak 20 tanesi olmadigi gibi, forumda olmasi gereken sekilde takilmak zorunda. Herkes ayni amac icin girmiyor. Ancak amaçları final de aynı.

Cok uye ile tanistim ama is telefonda konusmaya gelince seninle konular da kavga ettiginden cok farkli. Bir uye ile hic anlasamazdik forumda mesela bu yuzden realde gorusmeye karar verdik kavga etmek icin. Ancak yan yana geldigimizde alip veremedimiz tum sorunlar kalkti ortadan. Evet herkes real de oldugu gibi takilir. Ama herkesin bir sirri ve bir amaci kesinlikle var :) evet senin bile.

Son düzenleme:
yalnız herkes chat mhat forum tartışırken kitapella matrix 4'ün senaryosunu yazmış makineler insanlığı ele geçiriyor. işte vizyon farkı...
Chat geçmişim yok ki (olsa belki o tarz yorum yapardım), ayrıca bir senaryodan da bahsetmiyorum. Yeni tasarlanan oyunlardan bahsediyorum.

Son düzenleme:
Chat geçmişim yok ki (olsa belki o tarz yorum yapardım), ayrıca bir senaryodan da bahsetmiyorum. Yeni tasarlanan oyunlardan bahsediyorum.

onu fark ettik.

diğer arkadaşlar daha basic yaklaşmışlar konuya, sizse bambaşka çerçeveden bakmışsınız, onu vurguladım sadece:'))

Ben aslında yoğum.

Ne ilginçtir ki söz konusu kişilerden hiç biri yorum yapmamış. Kafamda deli sorular.

• Beğen
Tepkiler: Dem
onu fark ettik.

diğer arkadaşlar daha basic yaklaşmışlar konuya, sizse bambaşka çerçeveden bakmışsınız, onu vurguladım sadece:'))
Bende diğer yorumları görünce kendi yorumumdan pişmanlık yaşamadım desem yalan olur.

Açıklama yapmak zorunda bıraktığım için özür dilerim yorgunum biraz. Her şey ondan oluyor.

Burada daha çıplağız bence ama üzerimizde kaftanla dolaşıyoruz sanki. Neyse, ne desem boş.

Gündelik yaşam içinde gerçeği aramak imkansız istemek gibi bir şey. Gerçek, gerçeğe ulaşmak olgusunu olması gereken bir şeymiş gibi düşünmekten kaçınıp; buna gösterilecek çaba, başka konularda daha etkin kullanılabilir. Gündelik hayatta siz ne kadar “siz” olmaya çalışırsanız çalışın sistemin size sunduğu “dayatılan gerçeklik” dışına çıkabilmeniz bir hayli zordur ve istemsiz hatta belki de farkında bile olmadan bu dayatmayı kabul ederiz. Bu durumun salt gerçek olmadığını bilsek de buna inanır veya inanmış gibi davranırız.

Gerçek somut olandır, insan ruhu bilinci işe ilişkilendirilmesi de biraz abes kaçmakla birlikte, aslında hiçbir şey gerçek değildir. Dosto’nun dediği gibi her şey bir yanılsamadan ibaret. Reel veya sanal, olduğumuz veya olmak istediğimiz biz hepsi bir yanılsama.

Vague bahsetmiş ilk paragrafında belki de sanal dünyada gerçek olabiliyordur insan veya diğer bilimum yorumlar... karşıt düşünceli yorumlar da var ama hepsini haklı veya haksız bulabiliyoruz işte gerçek bu kadar basit ve yalan, ucuz bir yanılsama.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: X
benimkisi daha çok insanları böylesi bir imaj değişikliğine iten sebepler üzerineydi larien, yoksa hilal’in söylediği şeylere tamamen katılıyorum, sadece farklı noktalardan bakmışız. kişi çevresine rahatsızlık vermediği sürece hiçbir problem yok ama buraya kadar olan kısmı kişinin kendisiyle alakalı. fakat diğer taraftan karşısındaki insanla kurduğu iletişim bir süre sonra hem anonimliğin hem de kendi zihninde oluşturduğu sanal karakterin verdiği özgüvenle bambaşka boyutlara ulaşabiliyor ve insanların gerçek hayatına yansıyor, ki problem de tam olarak burada. forumdan, çevremizden vs. bir şekilde hepimiz çeşitli örneklerine şahit olmuşuzdur; bu temelde kurulan insan ilişkilerinin birçoğu problemli bir şekilde sonlanıyor ve genelde bu her iki tarafın da gerçek hayatına bir şekilde yansıyor.

toparlayacak olursam; evet insanların ne yaptığı, nasıl davrandığı, konuştuğu bunlar bizi enterese etmez ama ta ki yukarıdaki tarife uygun bir insanla karşılaşıp iletişime geçene dek. sonrası ne yazık ki malum.

Stres atmak için girdikten sonra daha fazla strese neden oluyor lan burası aslında.

• Beğen
Tepkiler: Dem
İçeriye ayak uyduruyoruz diyelim.
Sanal yada reel farketmiyor.
Boğazda lüks bir restoranda yemek yeme şeklimiz ile, mahallede ahmet abini yerinde yemek yeme şeklimiz de farklılık göstermiyor mu?
Ortama uyum sağlama diyeyim

Yıllar önce bir Forum sitesi vardı haylazturk , orada kimseyle muhabbetim yoktu sonra bir baktım ki Super mod dedikleri birşey olmuşum. Sadri abi vardi, o beni s. Mod yapmıştı.

Sonra hack işlerine girdim , amaçsızca sağa sola saldirdik milletvekilleri banka sistemleri hatta vbulletin eklentileri derken orda da bambaşka bir insan olmuştum. Sonra o işleri de bıraktım elini sürmem.

Bir kaç site sahipliği ve adminligi yaptım. En son bir sitede görevliydim samimi arkadaşlarım vardı . Orası da bitince kimse kalmadı.

Fazla uzatmadan, bu sanal muhabbeti aslında doğru bir muhabbet değil. Hani yok insanlar aslında böyle değil de böyle olmaya çalışıyor muhabbeti pek doğru değil gibi. Sanal dünyada insanlar birbirlerine benzer insanlar buldukları zaman gizli kalmış özellikleri de ortaya çıkıyor, sonra konu konuyu açıyor. Mesela adamın reel hayatında uzaydan bı haber insanlar var ama adam uzay teorilerini falan yalayıp yutmuş, reelde paylaşmıyor. Sanalda ise bu bir şekilde ortaya çıkıyor reelde yapamadığı o özellik.

Ama dostluk konusunu bir tutmayın. Telefon rehberinizde olmayan kişi her şartta sanaldır.
Arkadaşlarınızı arayın çıkın bir çay kahve için.

Aa haylazturk mü? Gözlerim doldu şu an, Sadri ismini görünce. Kullanıcı adın neydi?

Cok istedim ama cikamadim.
Yapismis üzerime 404 gibi.

Valla anladığım ile ifade ettiğim şeyler arasında dünyalar kadar fark var benim

Hepimiz zamansız79 gibiyiz.

nVREO0.jpg

Geri