Neden Sanal Dünyada Gerçek Biz Olmaktan Çıkıyoruz?

• Kullanıcı Dem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 35 gün önce görüldü
Son zamanlarda çok fazla dikkatimi çeken ve rahatsızlık duyduğum bir konu bu.

Hepimizin bir real hayatı ve bu hayat içinde toplumda üstlendiği rolleri var. O roller içerisinde bırakın küfür ve hakaret etmeyi karşımızdakini kırmamak için bile konuşurken kullandığımız kelimeleri özenle seçerken bilgisayar başına geçtiğimizde o klavyenin tuşlarına basarken karşımızda iletişim kurduğumuz kişilerin insan olduğunu unutup benim okurken dahi yüzümün kızardıği o sözleri nasıl kullanabiliyoruz ?

Neden sanal dünyada gerçek biz olmaktan çıkıyoruz?

Son düzenleme:
Birçok kişi için bu mizah Dem hanımcım :)

Sanal dünyanın cezbedici yanı ( ne de olsa bulamazlar, bilemezler gibi kendini rahatlatıcı telkinlerle ) kişinin özbenliğinden başka bir kimlik yaratmak ve buna inanmak :) Bu durumla alakalı başka bir konuya baya uzun bir açıklama yapmıştım tekrar yinelemek istemem :₺

bazı kişiler için sanal olamadıkları insanları varmış gibi gösterme yeridir bir nevi ego tatmin etme yeri yada yetkili olmak için uğraşıp olunca emek veren insanlara ben oldum havasına girip cahil cahil konuşan insanlardır.

Güvensizlik ya da zayıflık hisseden kişiler kendini bu şekle itekliyor olabilir.
Aradığımız şeyi diğer kişide bulamama olasılığımız her zaman vardır. Burada olduğu gibi. Ancak denemezsek, bizi gerçekten kabul edip etmeyeceklerini bilemeyiz. İstediğimiz güven ve samimiyeti bulmak için maskelerimizi çıkarmak ve bir şans vermek zorundayız. Bunu yapmazsak, samimi ve sağlam ilişkiler kurma şansımız asla olmayacaktır. Başkaları ile de samimiyetten asla keyif alamayız.
Samimi ve olağan halimiz her zaman insani daha iyi şeylere iter. Ben buna inanıyorum ve sadece kendimle ilgileniyorum. Aksi boşa kürek sallamak oluyor. Farkındalar mı bilmem, ama o da onların problemi.

Evet ne iyisiniz..

tercih meselesi, isteyen istediği hale bürünebilir. çevreye rahatsızlık (sahsına edilen hakaret, küfür vs.) vermediği takdirde sıkıntı yok benim için. kisi sanal aleme kafa dağıtmak icin uğruyor ise neden bunu dikkate alsın ayrıca? bu tarz yerlerde gereksiz duyar ve duyarcılar fazla olduğundan yapılan yorumlara sasırmamak gerek. misal adam benim karsımda bana senin basını keserler diyemez(: sanalda olduğumuz icin verdiğimiz tepkiler sınırlanıyor bu daha kötü bence(:: velhasıl kelam sanalı sanalda bırakmak gerek, takılmayın bu kadar üzerler sizi......

Belkide hayal ettiğimiz şey gerçeğin ta kendisidir.

Geleceğin dünyası yapay hayatlar kurabilmek üzerine tasarlanıyor. Biraz yeniliğe açık olmak lazım. İlk zamanlar bende şaşırıyordum ama, oyunda kurduğu sahte dünya bozulmasın diye tuvaletini tutarak ölen çocuğu görünce anladım. İnsanlar bir şeyleri telafi etmek, yeni seçimler yapabilmek, her şeye sıfırdan başlamak gibi şeylere ne yazık ki muhtaç. O nedenle pubg gibi oyunlar çok oynanıyor. Ölsen bile yeniden başlayabiliyorsun veya hatalarını telafi edebiliyorsun vs. Çok fazla takılmamak gerek artık. İstesekte istemesekte Black mirror dizisinde olan yapay dünya oyunu gerçek olacak. İzleyenler bilir (iki arkadaş oyun içinde sevgili oluyordu, gerçek hayatlarında ise birbirlerine hiçbir şey hissetmiyorlardı.) İzlemeyenlere o bölümü izlemeyi öneriyorum.

çok basit bence, gerçek hayatta pısırık olmanın acısını sanal dünyada her istediğine ahkam keserek, kendini güvenli hissettiği ve artık neredeyse g*tüyle bütünleşmiş koltuğunda otururken sadece klavyedeki tuşlara basarak karşısındakini döverek çıkarıyor. ulaşamadığı, yapamadığı ya da olamadığı her şeyi olabileceği tek yer burası çünkü.

özetle bu kadar hayatsız olmayın arkilerim, iyi günler

Yıllar önce bir Forum sitesi vardı haylazturk , orada kimseyle muhabbetim yoktu sonra bir baktım ki Super mod dedikleri birşey olmuşum. Sadri abi vardi, o beni s. Mod yapmıştı.

Sonra hack işlerine girdim , amaçsızca sağa sola saldirdik milletvekilleri banka sistemleri hatta vbulletin eklentileri derken orda da bambaşka bir insan olmuştum. Sonra o işleri de bıraktım elini sürmem.

Bir kaç site sahipliği ve adminligi yaptım. En son bir sitede görevliydim samimi arkadaşlarım vardı . Orası da bitince kimse kalmadı.

Fazla uzatmadan, bu sanal muhabbeti aslında doğru bir muhabbet değil. Hani yok insanlar aslında böyle değil de böyle olmaya çalışıyor muhabbeti pek doğru değil gibi. Sanal dünyada insanlar birbirlerine benzer insanlar buldukları zaman gizli kalmış özellikleri de ortaya çıkıyor, sonra konu konuyu açıyor. Mesela adamın reel hayatında uzaydan bı haber insanlar var ama adam uzay teorilerini falan yalayıp yutmuş, reelde paylaşmıyor. Sanalda ise bu bir şekilde ortaya çıkıyor reelde yapamadığı o özellik.

Ama dostluk konusunu bir tutmayın. Telefon rehberinizde olmayan kişi her şartta sanaldır.
Arkadaşlarınızı arayın çıkın bir çay kahve için.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: X
Yani hem hilale hem de enchantinge hak verdim, aslında kısmen birbirlerine zıt şeyler söylüyorlar ama ikisi de doğru.
Yani çevreye rahatszılık vermediği sürece, burada büründüğü imaj çok rahatsızlık vermez niye versin.
Ama saçma eksikliklerini ve macera arayışını sanaldan tatmin ediyorsa, anonimliğin verdiği cüretkarlıka siber zorbalığa soyunuyorsa o tabi yani anormal.

Son düzenleme:
Bazıları kendilerini öyle ifade ediyorlar demek ki yadırgamamak lazım.
Reel hayatları sahte sanaldaki gerçek demek ki. Orada rol yapıp saygılı , sevgi dolu giysilerini giyip sanalda gerçek benliklerini gösteriyorlar. İçi dışı bir olmak bu insanlara göre değil ki bu tavırları sergiliyorlar. Belki de gerçek halleri sanaldakilerdir.
Bazılarıda neyse odur sanalda nasılsa dışarıda da o. İnsanların içini bilemeyiz sonuçta. İnsanları aşağılamayı küçük görmeye laf sokmayı gelenek haline getirmişler çok. Aslında bunlar psikolojik yönden sapkın insanlar. O yüzden fazla da şeyyapmamak lazım.
Aslında facebook, instagram, twitter vb uygulamalar çıkmasaydı herşey eskisi gibi olsaydı belki insanlık için daha iyi olurdu. Bana göre sanal bir bilgi akışıdır. Kendini geliştirmek , dış dünyayla iletişimi sağlamak. İnsanlar neler geliştiriyor neler buluyor ne bilgileri değerlendirip üzerine katarak bir fayda sağlıyor . Bizde o bana laf soktu , bu bana küfür etti diye birbirimize giriyoruz.
Acaba bu sadece biz Türklerde mi böyle: d merak etmiyor değilim.
Eveeet velhasıl kelam . İnterneti ve platformları bu gibi amaçlar için kullanmak bana gereksiz geliyor. Bu yüzden sosya medyaya pek yakın değilim kim ne yapmış kim ne demiş kim ne giymiş ne yemiş ne içmiş umrumda değil. Olanlara da önerim boşverin kardeşim. Kendi hayatınıza bakın. Neyseniz o olun.

tercih meselesi, isteyen istediği hale bürünebilir. çevreye rahatsızlık (sahsına edilen hakaret, küfür vs.) vermediği takdirde sıkıntı yok benim için. kisi sanal aleme kafa dağıtmak icin uğruyor ise neden bunu dikkate alsın ayrıca? bu tarz yerlerde gereksiz duyar ve duyarcılar fazla olduğundan yapılan yorumlara sasırmamak gerek. misal adam benim karsımda bana senin basını keserler diyemez(: sanalda olduğumuz icin verdiğimiz tepkiler sınırlanıyor bu daha kötü bence(:: velhasıl kelam sanalı sanalda bırakmak gerek, takılmayın bu kadar üzerler sizi......

havalarda uçuşan hakaret ve küfürler şahsa yapılıyor zaten. ve bundan rahatsızlık duyuluyor ki gün içinde pek çok raporlanmis mesaj geliyor şikayet edilen.

havalarda uçuşan hakaret ve küfürler şahsa yapılıyor zaten. ve bundan rahatsızlık duyuluyor ki gün içinde pek çok raporlanmis mesaj geliyor şikayet edilen.

dem hanım ben gerçek hayatta da arkadaşların farklı olduğunu düşünmüyorum bu daha kötü bence(: ne şahsa edilen küfürü savunurum ne de aa b*k yazmış diye ayıplayan tipleri.

• Beğen
Tepkiler: Dem
yalnız herkes chat mhat forum tartışırken kitapella matrix 4'ün senaryosunu yazmış makineler insanlığı ele geçiriyor. işte vizyon farkı...

Geri