Neden kitap okumuyoruz?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 891 gün önce görüldü
İlk olarak,çocuklukta bu konunun üstüne ailelerin pek düşmediğini düşünüyorum.
Ailece televizyon dizileri takip etmek yerine 15-20 dk bile olsa kitap okunabilir.
İkinci olarak da kitapları çok pahalı buluyorum. Bir kitap için 15-20 lira ayıramadığım zamanlarım oluyor.
Alayım da okusun'cu olamıyoruz.

Aynen kardeşim bu dediklerine katılıyorum .Dizilerde rakı olsun sigara olsun her dizide görürken kitap okuyan bir kişiyi hiç bir dizide görmüyoruz .Koca 2 saatlik diziye 20 saniye sıkıştırmıyorlar .Sonrada ergenlik çağına giren çocuklar neden sigaraya başlıyor diyorllar , sen reklamını yaparsan başlar tabi .

Ailem sürekli ders çalış ders çalış dedi ama ben okumayı bi türlü sevmemiştimki ders çalışıyım.Okumaktan zevk almıyordum.Yeni yeni okumanın zevkini romanlarda alıyorum .Sonra ders çalışmakta zoruma gitmiyor .Neyse çok konuştum . Okuyun okuyun zararı yok :D

İlk olarak,çocuklukta bu konunun üstüne ailelerin pek düşmediğini düşünüyorum.
Ailece televizyon dizileri takip etmek yerine 15-20 dk bile olsa kitap okunabilir.
İkinci olarak da kitapları çok pahalı buluyorum. Bir kitap için 15-20 lira ayıramadığım zamanlarım oluyor.
Alayım da okusun'cu olamıyoruz.

Kutuphaneler ne gune duruyor?

Bos zaman ugrasi olarak gorulur bizim ulkemizde kitap okumak. Bi de gormemisiz ailede kitap okuyan ki model alalim. Kitap okumak yerine ya tv izliyoruz ya da internetle ugrasiyoruz.

Şahsen ben okumak istemediğim için okumuyorum hepsi bu .

Kutuphaneler ne gune duruyor?

Bos zaman ugrasi olarak gorulur bizim ulkemizde kitap okumak. Bi de gormemisiz ailede kitap okuyan ki model alalim. Kitap okumak yerine ya tv izliyoruz ya da internetle ugrasiyoruz.
Türkiye'de iyi bir kütüphane bulmak gayet zor.

Birazda aileden kaynaklandığını düşünüyorum
Anne babalar çocukların rol modelidir
Hangimiz annesini,babasını elinde kitapla gördü ki
Yani yetiştirilme tarzından da kaynaklanıyor bence kitaba olan ilgisizlik

Kitap okumadan mutlu olabileceğime inanmıyorum.

Garip bulacaksınız ama ben kitap okuyan insanların geçmişte acı dolu günler geçirdiğine inanıyorum.Kitap dosttur.Bırakmaz

Ben çok kitap okuyan biri olarak şöyle diyebilirim
Öncelikle kitaplar gerçekten pahalı
Ancak bu kitap okumayalım anlamına gelmez.Benim kitap aldığım yerde Hasarlı diye kaşe vurulmuş kitaplar var ancak kitap orijinal ya kapağı kıvrılmış ya da kapakları sararmış
3o Tl olan kitabı 7 TL ye satıyor.
.
Evet filmleri çıkıyor ama hiç bir zaman kitabını okuma zevkine eremezsiniz.Kitabın kokusu bambaşkadır.
Cep telefonları,teknoloji kitap okumayı engelleyen unsurların başında gelmekte
Toplu taşıma araçlarında görüyorum herkesin elinde bir cep tel ya msj ya konuşma ya da
oyun oynamaktalar.
Bir sene önceye kıyasla şimdiler de daha çok okura rastlıyorum bu da sevindirici

Çünkü hayatımızda teknoloji var , sosyal aglar var . Bunların hayat sanan çocuklarımız var..
Keşke kitap okumayı aşılayabilsek.

Sistem eskisi gibi değil , rahatlık var bünyede teknoloji ile damardan alındı...

aslında hala okuyan insanlar var ama belki de pek rastlanılmıyordur. günümüzde kitap okuma oranının düşme sebebi ise malum, insana kendisini daha hoş vakit geçirebileceği şeylerin sunulmuş olması. eğer ki insan vaktini orantılı olarak kullanabilirse, kitap okumaya da elbet zaman ayrılabilir. bir gün sonuçta 24 saat, 1 saatini kitap okumaya ayırmak ne diğer zevklerin azalmasına, ne de zaman eksikliğine neden olur. olsa olsa ufku genişletir ve yeni bir bakış açısı kazanılmasına yardımcı olur.

ilkokul hocalarımız yüzünden :p

2 mantikli cumle kurar etrafimizi sasirtiriz diyedir

Ben okuyorum .s

Ben okuyorum

İnce dusunme dedi biri , usutursun..

Tutkunu olmak isterdim. Düzenli okumayanlardanım.

Geri