Neden kitap okumuyoruz?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 889 gün önce görüldü
En son ne zaman kitap okudunuz denildiğinde genelde çoğu kişi ne zaman okuduğunu bile hatırlamıyor ve kitap okumayı sevmem diyor. Sizce neden kitap okumuyoruz? neden okumayı sevmiyoruz?

Okumak sıkıcı geliyor ve uğraşacak o kadar çok eğlenceli alet varken kitap okumak biraz insanların zoruna gidiyor teknoloji etki ediyor biraz.

Okuma alışkanlığımız olmadığından, alışkanlıklarda; insanların temeli olan çocukluğundan başlatılmalı, yani eğitimle iyi anlatılmalı kitap okumanın yararları, bunda ne kadar başarısız olduğumuz ortada, bu durum bu vakte kadar böyle idi, bundan sonrasının daha iyi olacağına inanmak isterim...

Kişiler okumanın zevkini tadamıyolar.Kitap okumak öcü gibi gösteriliyo.Hem tv izlemek,internette takılmak falan daha kolay.İnsanlara zor geliyo kitap okumak.Çoğu sıkılır,uykusu gelir.

Okumak sıkıcı geliyor ve uğraşacak o kadar çok eğlenceli alet varken kitap okumak biraz insanların zoruna gidiyor teknoloji etki ediyor biraz.

Neden öyle diyorsunuz, ben gayet güzel 3 günde bir kitap okuyorum :)

Bugün şunu farkettim kitap değil tek uzun yazı olunca artık okumuyoruz demin bir tartışma konusu vardı uzundu diye okumadım? Bende bilmiyorum neden okumadımı zamanımı ona vermeyeyim başka şeyler yapayım diye bilmedim şimdi :S bende artık kitap okumayanlardanım eskiden çok okurudm

Şahsen ben film izlemeyi tercih ediyorum roman okumaktansa.

Çünkü milletimizin kahveye gitmek,boş muhabbet etmek,fenomen olcam diye yaptığı salak işler ve en güzeli burger ve mc lerden çıkmayan mükemmel bir yeni nesili var.

her zaman daha iyi bir bahane buluyoruz okumamak için teknolojiye fazla yöneldiğimiz için

Kitap okumamızın temelinde aslında neye karşı ilgili olduğumuzu bilmeyişimizden kaynaklanıyor.

Ben, herkesin bir ilgi alanı olduğunu ve bu konuda bilgi sahibi olmak istemesiyle oluşan grupların var olduğunu düşünmekteyim

Araba, spor, yemek vb şeylerin hepsi ilgi alanlarını oluşturuyor bir nevi hobiler. Bunlar üzerinde bilgi sahibi olmak için bile aslında kitap okuyoruz :)

Kitap okumak sadece roman okumak değildir.

teknolojinin bu denli ele düşmesi, faydalı bazı uğraşları rafa kaldırdı.

Cunku cocukluktan oturmus bi bilinc olmadigi icin. Bu konu da anneme sonsuz tesekkur ederim. Benim icin bi hobi degil bi aliskanliktir.

Toplum okumamaya meyilli, yeni nesil akıllı ceplerle o kadar iç içeler ki kitap okumaya zaman yok...

İlk olarak,çocuklukta bu konunun üstüne ailelerin pek düşmediğini düşünüyorum.
Ailece televizyon dizileri takip etmek yerine 15-20 dk bile olsa kitap okunabilir.
İkinci olarak da kitapları çok pahalı buluyorum. Bir kitap için 15-20 lira ayıramadığım zamanlarım oluyor.
Alayım da okusun'cu olamıyoruz.

Geri