Neden İslamafobi.

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bak hala saçmalıyorsun ve mantık dışı cümleler kuruyorsun.
Kürt vatandaşlardan da bir sürü pkklı terörist çıktı. Tüm kürtleri pkklı diye zan altında bırakabilir miyiz bu mantıkla? Elbette genelin içindeki özeli görüp tüm kürtleri zan altında bırakamayız.

Önce kafanın içindeki despota çare ara, ondan sonra bir fikir geliştir. Çünkü şu durumunla dinler hakkında konuşmak sana birkaç beden bol geliyor.
Sevgilerle..

Arkadaş vicdan sorgulaması yapıyorsun bilmem şuna buna üzülüp gündeme getiren YOk diyorsun sen ölen yada zülüm gören bir kürde üzülen müslüman gördün mü ben hayatımda görmedim hiç konumuz islamın insanları nasıl canavarlaştırdığına değinmek diğer inançların yaptığı pislikleride iyi bilirim lakin onlar artık aştı kendini daha düne kadar camiden bismillah ile çıkıp Maraş’ta insanları kesenlere şahit olduk peki bu insanlar nasıl olurda bu duruma gelebiliyor hiç düşündün mü hiç bir dini savunmuyoruz benim için hepsi aynı zalim karanlık ayrılıkçı insan düşmanıdır bugün işid islamla alakası yok diyenler kendini kandırıyor adamlar direk ayetlerden ve hadislerden feyz alıp uygulamaya geçiyorlar tatlı su müslümanları bilmez gidin bi Afganistan İran Suriye Irak islamını şahit olun insanı öyle dini sözlerle hedef gösteriylrlar ki bir dk bile duramazsın tıpkı müslümanların şeriat ülkesi yerine kafir Batı’ya gitmesi gibi şeriatan kaçıp orda şeriat istemesi ayrı bir sorun ..

İslamofobi kendiliğinden oluşan bir olay değil, Devlet(lerin) eliyle canlanrırılmış bir korkutma girişimi. İlk olarak 11 Eylül'de canlı yayın ile yayınlanan tek terör olayı olarak başlatılmış bir korku hikayesi. Sebebi de açık. Önce Sosyalizm endi içinde çöktü, şimdi de Kapitalizm sınırlarına ulaştı ve bu hali ile sürdürülebilir olabilmesi için bir dış düşmana gereksinim var. İnsanlar Kapitalizme isyandan, ancak daha çok korktuklrı bir dış düşmana karşı birlik olmak zorunda kaldıklarında kaçınırlar.

Batılılrın kendilerininyaptıkları katliamlara gelirsek, Almanlar 6 Milyon Yahudi'yi sadece ve sadece dinleri yüzünden Gaz odalarında zehirlediler ve cesetlerini yakıp, küllerini asfalt yapımında kullandılar. Hatta bazı yahudilerin kemiklerini sabun fabrikalarına gönderdiler. Bunlar ne kadar medeni ve insani işler değilmi ? Suriye ve diğer Müslüman ülkelerindeki katliam ve savaşlar da yine batılıların kışkırtmalarının eserleri. Mesela Suriye'ye Amerikalılar binlerce Tır dolusu silah ve mühimat hediye ettiler. Peki neden ? Bunlar barışçıl silahlar mı ? Can yakmayan mühimat mı ? Bize parayla, ama Teröristlere hediye !!!!!

Çok sıkılıyorum artık bu tartışmalardan. Yüzyıllar önce kurtulmuş olman gereken dertlerin, bugün nasıl gündelik hayatını mahvettigini analiz mi edeceksin? Neyin doğru iyi güzel olduğu artık evrensel. Niye bok yeme isteğinde ısrar ediyorlar anlamıyorum. Sadece dine değil devletlere, sınırlara, paraya yada kanunlara ihtiyacı yok insanların. Benim şiarım danalık. Dananın bu saydıklarım umurunda mı?

4.yuzyildan gelen bir travma.

1500 yıldır aynı kitaptan sorumlu olup hala cehenneme giden var. Yani anlamak mümkün değil. Az çalışın abicim.

Dünyada bir tek islamafobi yok bu arada, tüm dinlere karşı bir fobi var ki; hangi cemiyetten nasıl insanlar tanıdığınızla alakalı bu. Düşünsenize, İskandinav dağcıların ailesinin kapısı çalınıyor, sakallı ve takkeli abiler “biz size gerçek islamı anlatmaya geldik diyor”. Aynı şekilde kilisede çocukları taciz eden papazlar da var, bu çocukların ailelerine şimdi gerçek hristiyanlık aslında bu değil diye açıklama mı yapacaksın? Empati kurunca ne kadar salakça geliyor. Dolayısıyla bir insanın herhangi bir dini inanca, zümreye, cemiyete, topluluğa fobisi olması kadar mantıklı bir hareket olamaz.
İşin garip kısmı müslüman olanların, islama fobisi olanlara karşı ağzından salyalar akıtması? Küfürler hakaretler : ))))
Ben de müslümanım ama fobisi olanla herhangi bir işim yok, sevenle de yok.
Aynı ön yargılar bende de var çünkü. Yeryüzündeki tüm araplar kötü olmayabilir, ancak karşıdan bir arap geldiğinde yanımda eşim sevdiğim vs varsa yanıma yaklaştırıyorum, arapların olduğu mekanlara gitmiyorum..

ben de o Suud kraliyet ailesinden nefret ediyorum mesela ama islamdan değil

Sevgi beslemek kadar nefret beslemek de insani bir duygu, haklarıma saldırmadığı sürece bir önemi yok, nötr.

Din adına yapılıyor çünkü. İnsanlar var olduğundan beri bir birine zulüm eder. Adam öldürürken Bismillahirrahmanirrahim dersen olacağı bu.

Diğer dinleri örnek verenler zaten onları destekleyen yok yaptıkları pislikleri biliyoruz siz işidi yanlış görürken onlar size kafir gözüyle bakıyor çünkü ana kaynağı kurandır bizzat onu uyguluyorlar

Diğer dinleri örnek verenler zaten onları destekleyen yok yaptıkları pislikleri biliyoruz siz işidi yanlış görürken onlar size kafir gözüyle bakıyor çünkü ana kaynağı kurandır bizzat onu uyguluyorlar

Bizzat kuranı mı uyguluyorlar? Mesela en çok hangi ayetini uyguluyorlar?

Muhammed süresi 4 ve cihat ayetleri unuttum bakmam lazım yeniden

Işid'i kuran kim ? destekleyen kim ? önce bir ona bakmak gerekmez mi ?

Ben söyleyeyim Bakara suresinde diyor ki; sizinle savaşanlarla Allah için savaşın, ama aşırıya gitmeyin, Allah aşırılığı sevmez.

Sence bunu mu uyguluyorlar, önemli yerleri kalın punto yaptım.

Ayetler birbirini yalanlıyor her müslüman bunu kabul eder “ islam kılıç yoluyla yayıldı “ Muhammed’in yaptığı savaşlar Uhud haricinde hep kendisi saldırmıştır kazandığı savaşlara allah yardım etti kaybettiklerine rab bizi sınadı deyip işin içinden çıkmıştır

Nisâ Sûresinin 74 . Ayetinde
O halde, dünya hayatını ahiret hayatı karşılığında satanlar Allah yolunda savaşsınlar. Kim Allah yolunda savaşır da öldürülür veya galip gelirse, biz ona büyük bir mükafat vereceğiz.

Nisâ Sûresinin 89 . Ayetinde
Arzu ettiler ki kendilerinin küfre saptıkları gibi siz de sapasınız da beraber olasınız. Bu sebeple, onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan ne bir dost edinin, ne de bir yardımcı.

Nisâ Sûresinin 91 . Ayetinde
Diğer bir takım kimselerin de hem sizden emin olmak, hem de kavimlerinden emin olmak istediklerini göreceksin. Bunlar küfre her döndürüldüklerinde ona atılırlar. Eğer bunlar sizden uzak durmazlar, sizinle barış içinde yaşamak istemezler, ellerini savaştan çekmezlerse, onları yakalayın ve onları nerede bulursanız öldürün. İşte bunlara karşı size apaçık bir yetki verdik.

Mâide Sûresinin 33 . Ayetinde
Allah’a ve Resûlüne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası; ancak öldürülmeleri, yahut asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut o yerden sürülmeleridir. Bu cezalar onlar için dünyadaki bir rezilliktir. Ahirette de onlara büyük bir azap vardır.

Tevbe Sûresinin 5 . Ayetinde
Haram aylar çıkınca bu Allah’a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri