Neden evet demeliyiz?

• Kullanıcı Brcu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 3013 gün önce görüldü
Uzunca bir zamandan beri üyeliğim olsa da, son zamanlarda aktif olmaya başlayan bir üye olarak,
Forumun genelini incelediğimde, sürekli evet/hayır konularının döndüğünü (güncel gündem konusu olduğu tartışmasız) ve bu evet hayır'ın müslüman ve ateistler ile kıyaslanmasına denk geldim..

Ben bunu açık yüreklilik ile soruyorum;
Neden evet demeliyim?
Madde madde bana açıklamasını yapabilecek, beni aydınlatacak, fikrimi değiştirecek, konuyu din'e, oraya buraya saptırmadan düz bir şekilde kim anlatacak?

"Güçlü Türkiye için EVET" sloganın da yer alan "GÜÇ" ?

Ricamdır;
Kopyala-Yapıştır, ya da farklı yerlerden yorumlar, düşünceler çalınmadan, direkt kendi bilgisi doğrultusunda bişeyler yazılsın istiyorum.

Artı ricamdır;
Konuyu asla din'e dayatmadan "evet"in getirisini konuşalım.
Zira, din adı altında insan duygularını sömüren zat'lar gördü bu millet.

Tek vatan, tek millet, tek bayrak için evet diye slogan atıyorlar. Eğer hayır çıkarsa vatanımız milletimiz bayrağımız bölünecek mi? Şuan ki sistem bize bunu mu yaşatacak? Bende bu soruları merak ediyorum.

Neden evet diyorsun diyenler " reisi seviyoruz" diyorlar. Ya da ülkenin iyiliği için diyorlar. Hiçbiri değişen maddeleri okumamış. Cahil bir topluma sahip olmak tehlikelidir. Ve geleceğimiz ya da yeni neslin geleceği resmen tehlike altında ama kimse bunun farkında değil.

Çevremde herkes evet diyor. Ama neden evet dediklerini bilmiyor. Sokak röportajları yapılıyor. Evet diyenler hiçbir gerekçe sunmazken, hayır diyenler resmen neden hayır dediklerini sıralıyor liste halinde.

Dün söylemiştim bugün yine söylüyorum. Eğer evet verecek olsaydım, hayır diyenlere bu yapılanları gördükten sonra korkar evet vermezdim. Ama işte cahiliet kötü bir şey..

Ha evet deyip açıklama yapanlara demiyorum bunu. Gözü kapalı, değişen anayasayı okumayıp, sırf erdoğan sevgisi için evet diyen cahil kesme söylüyorum.

EZAN susmasin diye EVET yazan insanlar var. Sanki şimdiye kadar ülkede ezan okunmuyordu. Garip gerçekten...
Dine dayatmak için yazmıyorum. Sadece simdikinden farklı daha güzel şeyler olacak diye bir düşüncem yok zira yaşadığım ülkeyi tanıyorum.

evet demeyin kafirdir allaha ve tayyibe sirk kosmaktir

Bak ben sana
açıklıyorum ama
Sende ikna olacak göz yok
Sizin gibileri ben çok iyi biliyorum
RTE nefreti sizin beyinlerde
hasar oluşturmuş

İki başlılıktan kaynaklanan
Cumhurbaşkanı Başbakan
kavgagalarını ne çabuk unuttuk
Bunlar ortadan kalkacak

İki
95 yıllık demokrasi tarihimizde
65 hükümet kurulmuş
Ortalama 1,5 yıllık ömürleri
olan bir hükümetin
Büyük icraatlar yapmasını beklemek
art niyet değilse nedir?

hasar oluşturmuş

Genç!
Haddini bil, üslubuna dikkat et.
Karalama politikası ile yaklaşma.

Ben gayet net soru sordum,
Beklediğim net cevap.
Boş boş konuşma, soruma cevap vereceksen ver.
Yoksa cevabın "sizin gibiler" diyerek insanları ötekileştirme!

*Parlamenter sistemden sıkıldınızmı ?
*90 larda ( ey yawrum eyyy biz neler gördük siz hala uyuyorsunuz yol yoktu yol) diğenlerdenmisiniz
*Sosyal medyada insan iq sunu 100 e çeken neden hayır dediğini bilmeyen sığırlaramı denk geldiniz
*Neden evet dediğini bilmeyenler dahamı sempatik gözüküyor
*İslamic Force dahada ileri seviyeye taşınsın (bu bir kitle hitap ve kazanım politikasıdır) mı istiyorsunuz
*A haber izleyip gerçekleri gördünüzmü (çünkü evet diğen herkes nerdeyse bunu yapıyor)
*Tayyib erdoğan yada Partisi hayır dese , hayır mı dicekdiniz sorularını esmi geçiyorsunuz
*Gerçekten PKK hayır diyorsa tabiki evet dicezden öte samimi bir yorumunuz yokmu
*bizi soktukları boktan durum (terör saldırıları)ndan kurtaramayıp kendi adlarına "değişim" istediklerini görmezden gelmekmi istiyorsunuz
*Gaza nie gelmediiiiin diye bir ahmet kaya cover ı dahamı yapılsın istiyorsunuz

Lanet olsun yoksa siz hala "evet" demedinizmi.

Genç!
Haddini bil, üslubuna dikkat et.
Karalama politikası ile yaklaşma.

Ben gayet net soru sordum,
Beklediğim net cevap.
Boş boş konuşma, soruma cevap vereceksen ver.
Yoksa cevabın "sizin gibiler" diyerek insanları ötekileştirme!

Burcu sende
RTE nefreti yoksa, özür (bak nefret
diyorum, sevmeye bilirsin)

Söylediklerim tecrübe ile sabittin
çoğu üye için,
Sende bulunmaya bilir,
Bunları geçelim
Verdiğim cevaplara ne diyorsun?

Yeni anayasa bu yenilikleri getirecek ;

haber%2F2017%2F01%2Fyasama.jpg

Bunları okumuş olabilirsin ; lakin daha farklı şeyler bekliyorsan bu EVET'i isteyen ilk Sesten yani Cumhurbaşkanın Recep Tayyip ERDOĞAN'dan dinleyeceksin.Neler söylüyor , neler anlatıyor.

Ayrıca yorumu bulunan bazı arkadaşlara ithafen isim vermeden söylüyorum.Onlar ve herkes zaten anlayacaklar.

1.cisi Evet ; EVET oyu verenler arasında sadece RTE'ye inanıpta ve sadece 1-2 başlığı okuyup oy verenler var. LAKİN ; bu kesimin "CAHİL" olduğu anlamına gelmiyor.İnsanları cahillikle kolayca suçlayabilen x kişisi biraz da hayır diyenlerin cevaplarına bakarsa ne demek istediğimi gayet iyi anlayacaktır.

2.cisi Ezan olayı geçmiş. Din olayı geçmiş. Aradaki kesimler Din'i Siyasete karıştırıyor olabilir. LAKİN ; Bu Cumhuriyet tarihinde İslam ile ilgili neler yaşanmış bilmeyenler bir açsın baksın. Anasının başı kapalı diye yemin törenine alınmayanlardan , Askeri Düğünlerde başı kapalı diye alınmayanlara ; Belli başlı bölgelerde sırf Kuran öğreniyor diye tarikat suçlarına maruz kalanlara ; Üniversitelerde sınıflara alınmayanlara ; Ezanı Türkçe okumaya dayatmaya daha doğrusu çalışanlara vs. vs. bir çok şey gördü bu ülke.

Şu an İzmir'de yaşıyorum. Genelleme tabii ki yapmıyorum ; yapmam da. İzmir'de yaşamaktan da memnunum. Her yerde olduğu gibi burada da iyi ve kötü insanlar tabii ki var. Oturduğum bölge de Ramazan Ayı'nda bazıları rahatsız oluyor diye ne etkinlik yapılıyor ne de davul çalınıyor.Uykuları kaçıyormuş(!). Ayrıca Cami'ye gelip Hocam tam içki içiyorum sen ezanı okuyorsun.Şunun sesini kısın. diyenleri de gördüm duydum. Sırf Camii'nin yanında diye Bir Site'de tamamı dolmasına rağmen o apartman 1 senede doldu tamamen. Ama insanlar gördüğünü alır tabii ki.

Şimdi bazıları Din'i Ezan'ı çok konuşuyoruz diye zorlarına gidiyor.Siyasetle karıştırmayın diyorlar(!).

Karıştırmıyoruz biz.Gerçekleri söylüyoruz."Yaşananları"

Hocam yukarıdaki maddelerin çoğunu zaten şuan yasal olmasa bile cumhurbaşkanı uyguluyor sadece bu sistem sayesinde kendini bir nevi koruma kalkanına almış olacak. Örneğin cumhurbaşkanı aynı zamanda tüm partilerin başkanıdır, tarafsızdır hepsine eşit mesafede yaklaşır. Yani en azından olması gereken bu :) Son dönemdeki akp-mhp yakınlaşmasına kadar ki süreçte ben hiçbir şekilde cumhurbaşkanının diğer partilerle ilgilendiğini ve kendi partisine yani akp ye eşit uzaklıkta yaklaştığını görmedim. Cumhurbaşkasının partisi ile ilişiği kesilmeyecek maddesi de bu dediklerimin kılıfı olmuş oluyor. Yani biri çıkıpta sen cumhurbaşkanısın particilik yapamazsın dediğinde bu yasadan bahsedecek ve kendini savunmacak. Sadece bu bir örnekti. Umarım dediğimi anlamışsındır sonuç olarak hepimiz aynı ülkede yaşıyoruz aynı havayı soluyoruz, ötekileştirmenin bir manası yok. Sadece ben ülkenin gidişatı konusunda oldukça endişeliyim. Hakkımızda hayırlısı olsun...

Bak ben sana
açıklıyorum ama
Sende ikna olacak göz yok
hasar oluşturmuş

İki başlılıktan kaynaklanan
Cumhurbaşkanı Başbakan
kavgagalarını ne çabuk unuttuk
Bunlar ortadan kalkacak

İki
95 yıllık demokrasi tarihimizde
65 hükümet kurulmuş
Ortalama 1,5 yıllık ömürleri
olan bir hükümetin
Büyük icraatlar yapmasını beklemek
art niyet değilse nedir?

Tamam erdoğan düşmanıyız biz. Ama hâlâ neden evet dediğinizi anlatmıyorsunuz. Gerekçesi evet olanlara, düşüncelere saygı duyuyoruz. Ama erdoğanı sevip oy vermek, anayasa değişen maddeleri okumadan evet demek, o reisdir ona evet demek.. bunlar evet diyen kesim. Neden evet? Bence saldırmak yerine şu an konunun içerisinde neden evet dediğini açıklamak daha makbul geçerdi.

Tamam erdoğan düşmanıyız biz. Ama hâlâ neden evet dediğinizi anlatmıyorsunuz. Gerekçesi evet olanlara, düşüncelere saygı duyuyoruz. Ama erdoğanı sevip oy vermek, anayasa değişen maddeleri okumadan evet demek, o reisdir ona evet demek.. bunlar evet diyen kesim. Neden evet? Bence saldırmak yerine şu an konunun içerisinde neden evet dediğini açıklamak daha makbul geçerdi.

İki madde yazmıştım ama

Sadece Erdoğan " hayır diyenleri terörist " dediği için halk siz teröristsiniz diyor bize. Neden? Hayır dedik diye. Erdoğan 'ı sevip daha anasayı okumayan insanlara, daha düşünemeyen insanlara ben cahil derim. Çünkü cahilliktir bu. Bana neden evet dediğini söyleyen kişinin bana bir açıklama yapması lazım ki, adam haklı demeliyim. Ben böyle, o öyle düşünüyor demeliyim.

Ben akpli olsaydım, erdoğana tapsaydim bile sizin ve kendisinin bu yaptıklarını gördüğüm gibi hayır derdim. Hayır dedik diye neler başına geldi. Sokakta dövüldüler, terörist ilan ettiler. Ve daha ne hakaretler..

Kusura bakın ya da bakmayın, gerekçesi olmadan evet doyen herkes cahillin yobazın tekidir.

Çünkü avrupa pkk hayır diyor vatanseverler olarak evet diyecezzzz :D

Güçlü bir Türkiye için eveti savunanlar şuanki Türkiye'nin zayıf olduğu düşüncesindeler sanırım. :)

Benim baba, evet demezsen hakkımı helal etmem diyor ne yapmam lazım? :p
Ama ben hayır diyeceğim..
Babada muhtemelen Tayyibi sevdiği için evet diyor neden evet dediğinide bildiğini pek sanmıyorum ama inşallah biliyordur. :)

Geri