Neden çıplak gezmiyoruz?

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
7 yaşındaki çocuğun kafasının kundaklandığı bir ülkede laik Türkiye gibi saçmalamasın kimse..

Çıkın gidin bakalım İç Anadolu'nun kırsal bölgelerine neden gezemediğinizin cevabını tokat gibi alırsınız..

Çıplakmış mış hadi ordan , bu iş geyikten öte gitmez ciddiyete lüzum yok

Bu gelenek goreneklerden mi yoksa gormemislikten mi?
Bu da geyik olacak bir konu değil. Aksine derine inildikce bi sürü düşünce çıkabilir ki şu an sizin yazdığınız gibi. Neden -sonuç gibi bi sürü şey çıkarılabilir.
Mahrem konusuna hiç girmiyorum bile.

Özgürlük isteğini çıplak dolaşmak istemeye indirgerseniz bu şekilde tuhaf ve komik duruma düşersiniz.

Gerek teori de gerekse de pratikte bir yobazın beyin işlevi özgürlük dendiği zaman çıplak dolaşmayı, laiklik dendiği zaman mini etek giymeyi, namus dendiğinde iki bacak arasını algılar. Bu zihniyetin portresi de şu şekildedir:

8kEnda.jpg

Paylastigin görsel avatarina ne cok benzemis.
Tespit iyi ama. Gecen yobazin biri mini etek giyin diyip duruyodu televizyonlarda

Paylastigin görsel avatarina ne cok benzemis.
Tespit iyi ama. Gecen yobazin biri mini etek giyin diyip duruyodu televizyonlarda

Tebrik ederim. Geçen yobazın biri mini etek giyin deyip duruyormuş televizyonlarda. Bu da sana göre, senin özgürlüğü çıplak dolaşmayı isteme teorini doğrulamış oluyor sanırım.

Avatarımdaki adamın kim olduğu hakkında hiç bir bilgin olmamasına rağmen fikir beyan etmeni anlaşılır buluyorum. Ama bilmeni isterim ki ağababaların on yıllardır bu adama saldırmasına rağmen o adam yaşıyor ve dimdik ayakta. Üstelik özgürlüğün ve direnişin sembolü olarak.

Annesinin diz kapağından tahrik olan insanların varlığı yüzünden olabilir.
13 yaşında çocuğa salya akıtarak bakan hıyarlar yüzünden de olabilir.
Bi de çıplaklık bence görsel anlamda da çok iyi durmuyo. Mide bulantısına sebebiyet verebilir.
Dinen haram olması da olabilir.
Toplum kuralları da olabilir.

devlet yasak diyo

din günah diyo

toplum ayıp diyo

neden bu işte

Ciplaklar kampi var aga (: yalniz ole bi yere gittinmi el sksmak sorun olur dusunsene adam bi yerini kasio gozunun onunde igrenc bi manzara yani bide bayanlarlaysa orasi hazir ola gecer tum uyuyan askerler ciplak bi toplum yerine zihni kapali insanlarin olmasida ayri bi tehlike

Giyinik haldeyken cocuklar tecavuze ugruo masum insanlar hatta hayvanlar...
Ciplak olarak gezebilme teorisinin yarattigi kaosu dusunmek bile tuyleri diken diken edebilir

Ilk nasil ve neden basladigini hala daha bilmemekle beraber

Mevsim kosullarinin en belirgin nedeni olacaginii dusunuyorum (en azindan Afrikadaki ulkeler haricindeki yerler icin)

Zaten tek tanrili dinler geldiginde din yasak koydugu icin boyle bir yaptirim olmustur

Neden tuvalete s..ruz? Gibi sorularla eşdeğer bir konu.

Sivas belediyesinin tuvaletleri yiktigi bir video vardi.
Nereye si.cak bu adamlar diye.
O gldi aklima

Aslında çıplak gezenler de var, tuvaletten başka yere sı.anlar da...
Anne! Bak, kral çıplak.

Jesse sokakta çıplak erkek mi görmek istiyorsun? Ben tam olarak anlamadım? Sonuçta erkekler daha bir özgürlükleri düşkün yaratıklarda, seslenişin onlara mı?

Jesse sokakta çıplak erkek mi görmek istiyorsun? Ben tam olarak anlamadım? Sonuçta erkekler daha bir özgürlükleri düşkün yaratıklarda, seslenişin onlara mı?

Kışın tamam da, yazın?

(konu, kamuoyu yoklamasidir panik yok)

Erkek kadin demismiyiz?

Sen yazin 40 derecede neden ciplak gezmiyorsun mesela?
Soru bu.

Aliskanliktan mi, Dinin geregi mi, yoksa baska sebeplerin var mi?

:cigaracı:

Güzel memleketimin ne tacizcisi ne de tecavüzcüsü eksik olmadığından insanlar giyinikken bile gereğinden fazla çirkin muameleye maruz kalıyorken çıplak gezildiğini düşünmek korkutucu..
bunu göze alabilen varsa dilediği gibi gezmekte hür tabiki

Geri