Neden bazı kadınlar şiddete karşı sessiz kalmayı tercih ediyor olabilir?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Korkuyordur ölüm tehditi alıyordur herşey olabilir.

Çocukluklarından beri gelen bir travma yüzünden olduğunu düşünüyorum

bilmiyorum, belki toplum ve yine hep erkeklerin daha on planda, daha ''guclu'' konumda olmasi yuzunden (belirli durumlarda, ruhen/fiziken/toplumda etc). mesela kiz kardesimin evlendigi gun bile kendisine demistim, ''pisman olursan, bekledigin gibi cikmazsa, bosanmaktan cekinme. bir daha evlenirsin.'' diye. buna ragmen bosanmaktan cekinmis ve bize anlatmadigi cok gereksiz, kotu seylerle ugrasmak zorunda kalmis. kim bilir daha eski zamanlarda yasasaydik, buna razi gelecekti ve hic haberimiz olmayacakti. ustelik bunlar yasanirken, kocasi bizim evdeyken, anneme ve bana karsi melek gibi davraniyordu, tam bir yalaka it. disardan asiri iyi gorunen adamlar bunlar. ovulen ve buyuk isler basaran hani. ondan da korkmus kardesim, ''ya kimse bana inanmazsa'' diye. cok uzulmustum. hala her gun o ite ve babasina beddua ediyom. yakin arkadasim ise, yeni evli olmasina ragmen siddet gordu. onlar da bosanma asamasinda, ustelik yeni cocuk dogurmustu. eger cocugu olmasaydi, o da bu iliskiyi devam ettirecekti buyuk ihtimalle. kendini yok sayiyordu, kabulleniyordu hor gorulmesini, ama cocugu olduktan sonra kendisini daha guclu hissederek, bu adimlari atabilme cesaretini bulmustu kendisinde. eh, simdi de bu serefsiz itlerin agizlarina scmakla mesguluz. avukatlar sag olsun.

Şiddet gördüklerini gizleyenlerin çoğu ne yazık ki bu durumdan çok utanıyorlar ve kimse ile paylaşmak istemiyorlar.

Toplumda şiddetin her türlüsü her geçen gün yaygınlaşıyor ve bu duruma dur demenin tek yolu da aileden gelen sağlam bir eğitimdir. Aileler bilinçli olmalı ki yetişen çocuklar da şiddeti hiçbir koşulda normal kabul etmesin.

Zorbalık, hakaret, bağırmak da birer şiddet türüdür ve hiç kimse bu durumu kabullenmemelidir.

Şiddet gördüklerini gizleyenlerin çoğu ne yazık ki bu durumdan çok utanıyorlar ve kimse ile paylaşmak istemiyorlar.

Toplumda şiddetin her türlüsü her geçen gün yaygınlaşıyor ve bu duruma dur demenin tek yolu da aileden gelen sağlam bir eğitimdir. Aileler bilinçli olmalı ki yetişen çocuklar da şiddeti hiçbir koşulda normal kabul etmesin.

Zorbalık, hakaret, bağırmak da birer şiddet türüdür ve hiç kimse bu durumu kabullenmemelidir.
+ bence erkeklerin cogu cok hasta, kafa olarak. korkunclar. kimseye kor kutuk asik olmayin, bu aptalca cocukca bir sey. ailenizi dinleyin iyi hissetmiyorsalar secimlerinizle ilgili. yok ailemi dinlemeyecegim ve evlenecegim diyorsaniz, aileniz hakli ciktiginda "hata yaptim" diyebilecek cesaretiniz de olsun, cunku arkanizda duran ve sizi koruyup koruyan, finansal olarak destekleyen hep aileniz ve arkadaslariniz olacaktir (sansliysaniz bu konuda tabi, degilseniz, her zaman paranizi dusunun: caldirtmayin, yedirtmeyin, gerekirse pinti olun. tek banka hesabiniz olmasin.)

Ekonomik özgürlüğünü eline almış, kariyerini önemsemiş kadın sessiz kalmaz. Zaten dikkat ederseniz mesleğinde yükselen hemen hemen her kadın ilk olarak evdeki erkeği boşar. Çekmez kimseyi.

Çoğu zaman ekonomik özgürlük akla gelir ama bu yeterli sebep değildir. Maddi özgürlük olsa bile bazıları hala şiddeti sineye çeker.
Bunun da altında biraz geçmiş yaşantı yatıyor aslında.
Ya ailede öyle görmüştür ya da ileride düzelir, çocuklarım babasızlık yaşamasın, düzenim bozulmasın, dul kadın tabiri ile başa çıkamam vs vs.
Evet ekonomik özgürlük büyük bir kısma sebep olabilir ama diğer sebepler de vardır.
Bekara eş boşamak kolay derler fakat şiddetin her türlüsünü yaşadığınız bir evde benim kaderim bu deyip sineye çekmek ileride daha büyük problemlere yol açmaktadır.
Bu şiddetten sadece eş değil, çocuklar da nasibini alır.
O yüzden tekmeyi koymak büyük cesaret göstergesi olsa da ayrıldıktan sonra yaşayamaya korktuğunuz sorunlar o evde yaşadıklarınızın yanında devede kulak kalır.

Geri