Ne okumalı, hangi kitabı okuyorsunuz?

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kitap Kulübü
geçen migros’a gittiğimde “sarı yüz”ü koymuşlar reyona :d kaptım bir tane, incecik bir şey okurum dedim. sanki senin okuduğunu hatırlıyorum ama aratmaya üşendim. Nasıl bulmuştun?
iddialı üst başlık eleştirisi yapmıştım. 21. yüzyılın en önemli kitaplarından biri diye pazarlıyorlardı.
çerezlik, netflix kıvamında keyifle okunabilecek bir kitap.

iddialı üst başlık eleştirisi yapmıştım. 21. yüzyılın en önemli kitaplarından biri diye pazarlıyorlardı.
çerezlik, netflix kıvamında keyifle okunabilecek bir kitap.

tamam o zaman. İçinde bulunduğum dönem için bana öyle çerezlik daha iyi gelir zaten, başlayayım

“Pencereden baktığımda yalnızca koyu bir boşluk görüyordum. O boşlukta kaybolmakla oradan kaçmak arasında sıkışıp kalmıştım.”

9789750738913_front_cover2.jpg
Bunun sinemaya yeni uyarlamasi geliyo.
Margot Robbie <3
Buna da gidelim Mügem.
Kitabi ggibi asla olamaz ama bakicaz artik.

IMG_9544.jpeg

En son “Yerdeniz” serisini bitirdim Ursuladan. Böyle büyük serilere dalıp bitirdikten sonra bir iki çerezlik kitap atarım araya.

O kadar Behzat Ç izledik bunların kitabı nasılmış diye merak edip, okudum. Hikaye, hikaye matematiği, intikam arzusunun doğduğu noktayı iyi geçiriyor okuyana. Akıcı da 2 günde bitiverdi.

Argonun kullanım şeklini, kitaplardaki içsel hesaplaşmaların dizidekinden daha derin ve etkileyici olduğunu belirteyim. Behzatın tavanlarla konuşması, iç sesi vs daha karanlık bir hava katıyor. Hoş.

Ama böyle dizisine pek hakim olduğun kitapları okumanın en büyük dezavantajı karakterleri fazlaca tanıyor olman oluyor. O yüzden ön görebiliyorsun hareketlerini, ne yapacaklarını vs. E polisiye kitapta da “twist, şaşırtmaca” tuzaklarına düşmeyince biraz yavan kaçıyor.

Bu arada bu daha yeni tarihli olan kitapmış, bakmadan başladıydım. Şimdi her temas iz bırakıra geçtim.

Bugün Ecinniler'e başlayacağım. Dostoyevski'den devam ben.

Bunu okuyorum. Dün geldi, sabah başladım ve yarısındayım. Ufak tefek acemilikler olsa da, anneler galiba içgüdüsel olarak doğru şeyleri yapıyorlar. Kendim için bunu gözlemledim. Destekli uyku becerisi için bu kitaptan yardım almayı düşündüm ve okuduklarım bir nebze içimi rahatlattı. Bebişiniz olmasa bile bu kitaplar birçok anlamda faydalı. Dünyayı anlamak ve anlamlandırmak için her yaştan bireyin psikolojik gelişimini genel hatlarıyla bilmek önemli. Çok yorgun olmazsam yarın bitiririm gibi düşünüyorum. Sarı Yüz’ü şimdilik rafa kaldırdım, önceliği bu tarz kitaplara verdim. Sırada Otuz Milyon Kelime var. Bu sıralamayı bir tek Murat Menteş’in yeni romanı Tanpınar’a Huzur Yok bozacak:d

IMG_0249.jpeg

^ kitabi okurken, yazarin hollanda oncesi hayatini okumus gibi hissettim. olga sensin, biliyorum, biliyoruz julia :d biraz kendinden kattin. belki cokca. biraz benziyor olabiliriz. hem emin degilim, ama charles aznavour'i ya bu kitapla tanidim ya da karsima ciktiktan sonra kitapta buldum. guzeldi ^89

simdi de baska bir olga'nin kitabina basladim:
1771882243261.png

simdi de baska bir olga'nin kitabina basladim:
Ekli dosyayı görüntüle 128494
^ sasirdim. en sevdigim kitaplar arasina girdi. gercekten yasanmis bir tarihi olayi (+ nors folklor), christenze kruckow'in (kendi elleriyle yaptigi) buyu bebegi anlatiyor. topragin altindan anlatiyor her seyi, her gun yeniden, yine yeniden, cok uzucu gelmisti bu bana. yine ilginc buldugum sey, christenze kruckow 26 haziran'da idam edildi. royal sayildigi/oldugu icin, yakilmak yerine kafasi kesildi bu tarihte, benim dogdugum gun. sectiginiz kitaplarla sacma ve komik baglantiniz olabilir arkadaslar :d

yeni kitabim:
1772279006810.png

Geri