Ne okumalı, hangi kitabı okuyorsunuz?

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kitap Kulübü
farkli, yabanci bir forumda bana bu kitap tavsiye edildi. o zaman okuyalim:
Ekli dosyayı görüntüle 115373
"very secret society of irregular witches" kitabini bitirdim ve o kadar tatli ve guzeldi ki. cocuk kitabi gibi ama degil. sicacik hissettiren hikaye, evet :d hem bence yazar biraz kendinden ve esinden, yani karakterlerini mika ve jamie'de yasatmislar. oyle hissettim. bunun disinda kitapta beni en cok gulduren kisim, 3 kucuk cadinin mezardan lillian'in kemiklerini cikarmalari ve onu giyindirmeleri. kucuk cocuklari stresli bir ortamda yalniz biraktiginda, boyle yardim etmek isterken, sacma komik seyler yapabiliyorlar:d tatlilik puani 10/10'lik kitap.

simdi sana geldim circe (madeline miller). sana basliyorum. kendime kitabin ingilizce versiyonunu almistim daha once, hollandaca versiyonu hediye geldi. hediye gelen kitapla devam edecegim :p

Bu konuyu seviyorum burada.
Ilham veriyor,kitap seciminde.
Sag olun, var olun.

1000032309.jpg

yazarı tanımıyorum, birkaç yerde karşıma çıkınca bir bakayım dedim, yorumlar da iyi olunca ilgimi çekti. hayatın içinden bir eser olmuş, güzel.

Bir romandan ziyade tarihçe bana göre herkesin ilgisini çekmeye bilir lakin Mehmed uzun un kalemini merak edenler için güzel bir başlangıç olabilir IMG_20250805_145025.jpg

IMG_8327.jpeg

Ne zaman bir “seri” bitirsem yeni seriye geçmeden önce araya 2 tane küçük novella atarım deşarj niyetine.

Miras(Eragon) serisini bitirdikten sonra da Kontrbası aldım elime. Novella mı desem, tek kişilik tiyatro oyunu mu desem, kısa öykü mü desem, monolog mu desem bilemedim. Ama bir enstürman üzerinden aşk/nefret ilişkisini çok güzel anlatmış yazar. İyi bir oyuncunun ve rejisörün elinde de harika bir oyun olur.

60 sayfa bir şey zaten, bir otobüs yolculuğu esnasında bitiverdi tekte. Güzeldi. 7/10.

circe - madeline miller bitirdim. hala bana ilginc geliyor, bu kitabin bana hediye gelmesi. aklimdaydi hep. ozel buluyorum ve bulacagim. altini cizdigim cumleleri geri okuyunca, bu da beni biraz dusunduruyor. hem bu kitap sayesinde medea'yi merak ettim. ofkelerini asiri buyuk yasiyorlar, takdir ediyorum. roma'yi yakan sizler olun hep, cunku haklisiniz clytemnestra, circe, medea ve daha kiminiz varsa :d

bunu okumaya basladim simdi:
1756465345782.jpeg

IMG_1135.jpeg
Arkasında yazan açıklamayla size önereceğim bu kitabı. “Narsist olduğu ilk bakışta anlaşılan büyüklenmeci narsist bireyler kadar; narsist olduğu fark edilmeyen; sadece mağdur, depresif ya da bağımlı sanılan; yaşam akışı tıkanmış, potansiyelini gerçekleştirememiş kırgınlarla, küskünlerle ve kindarlarla, yani örtük narsistlerle ilgili.”
Bitirmeye çok yakınım. Çevremdeki çoğu şeye anlam katmamı sağladığı için Şule hocama da ayrıca teşekkür ediyorum.

Milan Kundera - Yavaşlık (isminin hakkını verdi ve sonunda bitirebildim.)

Milan Kundera - Ölümsüzlük kitabına başladım.

3 kitap okuyorum şuvan

Survival of the Nettest/Dirk Brockmann
Josstein Gaarder/Maya (bi bitiremedim)
Die Seherin von Troja/Jo Graham

Nihan Kaya’nın dili çok depresif aslında. Kitaba başlarken çok uyarı almıştım…
Bakalım neler olacak

IMG_1832.jpeg

Nihan Kaya’nın dili çok depresif aslında. Kitaba başlarken çok uyarı almıştım…
Bakalım neler olacak

Ekli dosyayı görüntüle 117490

Bu kitabı fena değildi Ophelia. Biraz eleştirildi çünkü Nihan Kaya biliyorsun ingiliz dili ve edebiyatı mezunu; psikoloji mezunu değil, masterını ise psikanaliz alanında yapmıştı. Zaten o da kendisini psikolog olarak tanımlamıyor bildiğim kadarıyla. (Buraya bir bilgi kondurayım: Halen devam ediyorsa bir ünide psikanaliz ve edebiyat üzerine bir ders veriyormuş) İnsanların eleştiri sebebini anlıyorum ancak bu kitabı kişisel bir deneyim kitabı olarak kabul etmiştim ben. Herkes yetkin olduğu alanda fikir belirtme hakkına da sahip. Hatta bu konuda bir yerlerde de yazmıştım birkaç cümle bu kitapla ilgili. Ay neyse bunlar başka konular, başlayınca devam edesim geldi:d Karamsar bir dil yok bunda ya da bana öyle hissettirmedi, sadece otizm spektrum bozukluğuna sahip olduğu için hassas ve ruh hali fazlaca kırılgan. Bu kitapta ve benzer kitaplarında bunu hissetmiştim. Bence sürükleyecek seni, okunması kolay bir kitap.

dağınık bir dönemden geçip tekrardan adaptasyon sürecimi yakalayabilmek için murat menteş’in fink’ini seçtim kendime. gayet iyi gidiyor; keyifli ve meraklandırıyor.
son paylaşılan kitaplarda da dikkatimi çekenler oldu. teşekkürler, iyi okumalar.

Bu kitabı fena değildi Ophelia. Biraz eleştirildi çünkü Nihan Kaya biliyorsun ingiliz dili ve edebiyatı mezunu; psikoloji mezunu değil, masterını ise psikanaliz alanında yapmıştı. Zaten o da kendisini psikolog olarak tanımlamıyor bildiğim kadarıyla. (Buraya bir bilgi kondurayım: Halen devam ediyorsa bir ünide psikanaliz ve edebiyat üzerine bir ders veriyormuş) İnsanların eleştiri sebebini anlıyorum ancak bu kitabı kişisel bir deneyim kitabı olarak kabul etmiştim ben. Herkes yetkin olduğu alanda fikir belirtme hakkına da sahip. Hatta bu konuda bir yerlerde de yazmıştım birkaç cümle bu kitapla ilgili. Ay neyse bunlar başka konular, başlayınca devam edesim geldi:d Karamsar bir dil yok bunda ya da bana öyle hissettirmedi, sadece otizm spektrum bozukluğuna sahip olduğu için hassas ve ruh hali fazlaca kırılgan. Bu kitapta ve benzer kitaplarında bunu hissetmiştim. Bence sürükleyecek seni, okunması kolay bir kitap.
Aslında böyle hissetmemiz de Nihan Kaya'nın yazarlık tarzının ayırt edici özelliklerinden biri sanıyorum ki duygulara yoğun giriyor, özellikle çocukluk travmaları ve bastırılmışlık üzerine odaklandığı için bazılarımıza ağır gelebiliyor dili (: Teknik olarak bende Nihan Kaya'yı akıcı buluyorum umarım başlayacak cesareti bulduğum gibi devam edecek cesareti de bulabilirim...

Geri