Ashriel
Gümüş Üye
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
elio şömine başında mahrur mahrur otururken telefon çalar, arayan oliverdir, telefonu eline alan elioya oliver ben evleniyorum hakkını helal et der............. yüreğime nasıl bi öküz oturdu, nasıl bi öküz oturdu o an....... şrfsiz oliver madem hetero evlenicen çocuğa niye umut verdin......... neyse elio sen şeftaliden devam adjasjfadfjdsfk![]()
Call Me By Your Name - Adınla Çağır Beni
2018 yapımı LGBT temalı film benim ise son izlediğim filmlerden ve etkisinden henüz çıkabilmiş değilim çünkü müzikleri bir harika! boş vaktimte sürekli kulağımda dolayısıyla filmin etkisi bir süre daha devam edecek gibi.
Öncelikle film kitaptan uyarlama. Ben film ile Armie Hammer filmlerine bakarken karşılaşmıştım birkaç ay öncesinde. LGBT temalı olmasına rağmen fragmanını izledikten sonra aklımın bir köşesine yazmıştım ve geçenlerde aklıma gelince izledim. İlk LGBT temalı filmim olur kendisi. açılışı iyi bir filmle yapmamış olsam bu sayfayı olduğu gibi geri kapatabilirdim lakin filme bayıldım
Bir kere film 80'lerde yaz döneminde geçiyor. Kıyafetler, danslar, boş italya sokakları, arka plandaki su ve kuş sesleri hatta sinek sesleri ;p çok çok hoşuma gitti. Müzikleri harika demiştim zaten değil mi? Filmin içine çekiyor sizi. Oliver ve Elio arasındaki tutku ve uyum çok güzeldi, öyle olmalı çünkü bu tarz ilişkileri çok normal karşılaşayan biri olmadığım halde rahatsız olmadım -bir sahne hariç- hatta tam tersine içime işledi. Bunda Elio karakterinin tüysüz bir oğlan olması da etkili olmuş olabilir dfskj. Yalnız filmin tek handikabı endişe, kıskançlık gibi hisler tam olarak geçmiyor. yine ikili arasında ilgi tam olarak nerede ve ne zaman başlıyor anlayamıyorsunuz, bir anda gelişiyor. Kitapta böyle bir sorun olmayacağı için çok daha iyi olacağına eminim. Yine de film olabileceğinin en iyisiydi bana göre. 2.si çıkacakmış sanırım, beklemedeyim.
Kesinlikle altyazı izlenmeli dememe gerek var mı? Oliver'ın tok sesi olmadan, olmaz. Elio da bununla ilgili takılıyor filmde hatta.
10/10
Ah cagnim Elio.. o son sahne yürekleri yaktı.. Filmi o kadar sevmiştim ki koşup kitabını almıştım sjxjselio şömine başında mahrur mahrur otururken telefon çalar, arayan oliverdir, telefonu eline alan elioya oliver ben evleniyorum hakkını helal et der............. yüreğime nasıl bi öküz oturdu, nasıl bi öküz oturdu o an....... şrfsiz oliver madem hetero evlenicen çocuğa niye umut verdin......... neyse elio sen şeftaliden devam adjasjfadfjdsfk
1899
Ekli dosyayı görüntüle 73266
Gizem gerilim türü çok seviyorum. Ağır ilerleyen ancak her an bir ipucu yakalamak adına izleyeni tetikte tutabilen dizi-filmleri sevenlere tavsiye ederim. Aslında sonunu biraz tahmin ettim bu türe asinaligim olduğu için ama yine de fena değildi.
İkinci sezon gelir umarım çok bekletmeden.
İnan dikkatimi bile çekmemiş senin gibi bilinçli bir izleyici değilim sanırım. Bir de biraz izlediğim ortamda da karmaşa vardı odaklanamamis da olabilirim.ash, bu dizinin 7. bölüm finali -son bilmem kaç dakikası diye kesin olarak belirtemiyorum- benim sinema/dizi tarihime/arşivime adını altın harflerle yazdırmıştır. o keşmekeş, karmaşa, durulma, kadının dolu dolu gözleri, adamla bakışması ve cat stevens/wind şarkısı.
devamı gelmeyecek. ne yazık.
İnan dikkatimi bile çekmemiş senin gibi bilinçli bir izleyici değilim sanırım. Bir de biraz izlediğim ortamda da karmaşa vardı odaklanamamis da olabilirim.
İkinci sezon olmalıydı. Netflix neden saçma sapan dizilere bile bilmem kaç sezon çekerken bu tarz kaliteli içerikleri ortada bırakıyor anlamıyorum.
belki sadece beni etkilemiştir:d
intihal iddiaları vardı, sebeplerden biri bu olabilir.

elio şömine başında mahrur mahrur otururken telefon çalar, arayan oliverdir, telefonu eline alan elioya oliver ben evleniyorum hakkını helal et der............. yüreğime nasıl bi öküz oturdu, nasıl bi öküz oturdu o an....... şrfsiz oliver madem hetero evlenicen çocuğa niye umut verdin......... neyse elio sen şeftaliden devam adjasjfadfjdsfk
konuya ash güncel bişeyler yazınca bakayım dedim gördüğüm yorumlara bak...Ah cagnim Elio.. o son sahne yürekleri yaktı.. Filmi o kadar sevmiştim ki koşup kitabını almıştım sjxjs
Oliver'lar aramızda dolaşıyor, dikkat etmek lazım.. kahpe Oliver.