Günlük Ne izliyorum

Konu sahibi son olarak 11 gün önce görüldü
öff yine başlık bulamadım. :-.-: düsünürüm sonra
Günlük tutmakta, yazmakta iyi değilim lakin seyretmeyi severim.
O nedenle uzak veya yakın zamanda izlediğim film-dizi ve belki videoları burada paylaşacağım.
İzlemek istediklerinizi seyir zevki açısından mutlaka altyazılı izleyin.

gece-vurgunu-1.jpeg

Nightcrawler - Gece Vurgunu

Aslında 2014 yapımı bir film ama ben henüz geçenlerde izledim. Yorumlarda çok fazla beğenildiğini gördüm ama ben bayılmadım.
Haksızlık da etmek istemiyorum. Film güzeldi, konu farklıydı, izlerken hiç sıkılmadım. Sonlara doğru vurucu diyebileceğim sahneye de sahipti ama yine de gerilim anlamında "vay beeh ne filmdi ama" diyemiyorum. Mesela the purge serisinin ilk filmi bu konuda benim için daha başarılıydı.
Yalnız Jake'in oyunculuğuna tek sözüm yok, gerçekten de rolü üzerine giyinmiş ve hakkını vermiş. Zaten bence filmin akıcılığının esas nedeni de buydu.

Puan da vereyim 7.5/10

Son düzenleme:
38441d79-b83a-4744-98f6-93655b2e2ee4-screen-shot-2017-09-14-at-20629-pm.png

Red Sparrow - Kızıl Serçe

Cici Amerikalılar kaka Ruslar temalı filmimiz. Film güzel başladı, sonra araya gereksiz bir aşk girdi, en son ise yine Amerika kazandı dskjah

Filmi sevdim, karamsar havası güzeldi aslında lakin daha dramatik olabilirdi. Sonunu bağlayış şekillerini çok sevmedim. Yine de film süresi 2 saatten uzun olmasına rağmen izlerken hiç sıkılmadığımı söyleyebilirim.
Bir de Jeniffer çok hoş hatun ya.

7/10 alır benden.

1795463433001_5797628288001_5797614926001-vs.jpg

The Piano

Bu yaz yasak aşk temalı filmler listesinde rastlamış ve izlemiştim bu filmi.

Dilsiz bir kadının küçük kızıyla birlikte hiç tanımadığı bir adamla evlenmesi üzerine yeni zellandaya gelmesi ile başlıyor. Pianosuna olan tutkusu ve kocasının bu tutkusuna saygı duymayışı ile olaylar gelişiyor.
Yasak aşk bunun neresinde? işte kocasının arkadaşı var, orasında dskah

Filmin çekildiği yer, atmosferi, kadının dilsiz olmasına rağmen dik duruşu, yasağın çekiciliği gibi sebeplerden midir bilmem filmi çok beğendim.

9/10

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: X
BLACK%2BSWAN%2B1.jpg

Black Swan - Siyah Kuğu

2010 filmi lakin ben ismini defalarca görmüş olmama rağmen 2019 da izledim. :teh: bu da benim ayıbım olsun.
Oyunculuk, müzikler, atmosfer hepsi şahaneydi. film boyunca Nina'nın hissettikleri bana çok iyi geçti. Başlardaki narin halleri, belki de takıntı haline getirdiği başrol tutkusu ve kaybettiğini düşündüğündeki o çaresizliği hissettim, gözlerim doldu. Sonrasında ise film beni bir gizem ve gerilim içerisine aldı ve son saniyelere kadar da bu devam etti öyle ki film bittiğinde tüylerimin ürpermiş olduğunu fark ettim. Psikolojik gerilim türü sevenler çok beğenecektir
Bu arada kulaklıkla izledim onun da etkisi vardı bence.

10/10.

• Beğen
Tepkiler: X
Hazır aklıma gelmişken bir gerilim filmi daha paylaşayım.
tmp_aYnLxd_8c2e6beeaa32ae25_What_Happened_to_Monday__10m8s1217f_1_.jpg

Seven Sisters - Yedinci Hayat

2017 filmi ve yanılmıyorsam ben de 2017'de izledim. yihu!
Konusu aslında birçok insanın aklına gelen kötü bir senaryo, bir distopya gibi - distopik filmleri severim - ama işlenişini ben sevdim. Aksiyon, gerilim, gizem hepsi var ve bunu kurgulayış şekilleri de bence gayet iyiydi. Bazı sahnelerde aşırı heyecanlandığımı hatırlıyorum.

Kısacası film derinlik aranmadan izlenirse gayet de beğenilecektir.

8/10

Call%2BMe%2Bby%2BYour%2BName.jpg

Call Me By Your Name - Adınla Çağır Beni

2018 yapımı LGBT temalı film benim ise son izlediğim filmlerden ve etkisinden henüz çıkabilmiş değilim çünkü müzikleri bir harika! boş vaktimte sürekli kulağımda dolayısıyla filmin etkisi bir süre daha devam edecek gibi.
Öncelikle film kitaptan uyarlama. Ben film ile Armie Hammer filmlerine bakarken karşılaşmıştım birkaç ay öncesinde. LGBT temalı olmasına rağmen fragmanını izledikten sonra aklımın bir köşesine yazmıştım ve geçenlerde aklıma gelince izledim. İlk LGBT temalı filmim olur kendisi. açılışı iyi bir filmle yapmamış olsam bu sayfayı olduğu gibi geri kapatabilirdim lakin filme bayıldım :kalp:

Bir kere film 80'lerde yaz döneminde geçiyor. Kıyafetler, danslar, boş italya sokakları, arka plandaki su ve kuş sesleri hatta sinek sesleri ;p çok çok hoşuma gitti. Müzikleri harika demiştim zaten değil mi? Filmin içine çekiyor sizi. Oliver ve Elio arasındaki tutku ve uyum çok güzeldi, öyle olmalı çünkü bu tarz ilişkileri çok normal karşılaşayan biri olmadığım halde rahatsız olmadım -bir sahne hariç- hatta tam tersine içime işledi. Bunda Elio karakterinin tüysüz bir oğlan olması da etkili olmuş olabilir dfskj. Yalnız filmin tek handikabı endişe, kıskançlık gibi hisler tam olarak geçmiyor. yine ikili arasında ilgi tam olarak nerede ve ne zaman başlıyor anlayamıyorsunuz, bir anda gelişiyor. Kitapta böyle bir sorun olmayacağı için çok daha iyi olacağına eminim. Yine de film olabileceğinin en iyisiydi bana göre. 2.si çıkacakmış sanırım, beklemedeyim.

Kesinlikle altyazı izlenmeli dememe gerek var mı? Oliver'ın tok sesi olmadan, olmaz. Elio da bununla ilgili takılıyor filmde hatta.

10/10

Son düzenleme:
hay Allah ya konuyu günlüğe açmışım ara ara bulamıyorum sinema kısmında, neyse çok ara verdim sondan geriye paylaşımlar yapayım biraz

images.jpeg
Dün gece 2.30 civarı öyle açayım da izlerken uyurum diye başladığım bir filmdi lakin uyumadigim gibi gayet de beğendim, eğlendim, gece gece kahkaha bile attım. Evet klişelerle dolu bir konu ancak bazı mimikler, absurtlukler, cumleler falan sekerdi geriye sarıp tekrar kahkaha attığım iki yer hatirliyorum. Çerezlik izlenir ve elbette altyazı. Gecenin o saatinde dublaj açayım, hiç ugrasmayayim dedim ama i ih cidden aynı şey değil.

Türü icinde değerlendirecek olursam 7.5/10 diyebilirim bence. Bir tek sonu da keşke biraz daha farklı, salakça olsaydı :d

Call%2BMe%2Bby%2BYour%2BName.jpg

Call Me By Your Name - Adınla Çağır Beni

2018 yapımı LGBT temalı film benim ise son izlediğim filmlerden ve etkisinden henüz çıkabilmiş değilim çünkü müzikleri bir harika! boş vaktimte sürekli kulağımda dolayısıyla filmin etkisi bir süre daha devam edecek gibi.
Öncelikle film kitaptan uyarlama. Ben film ile Armie Hammer filmlerine bakarken karşılaşmıştım birkaç ay öncesinde. LGBT temalı olmasına rağmen fragmanını izledikten sonra aklımın bir köşesine yazmıştım ve geçenlerde aklıma gelince izledim. İlk LGBT temalı filmim olur kendisi. açılışı iyi bir filmle yapmamış olsam bu sayfayı olduğu gibi geri kapatabilirdim lakin filme bayıldım :kalp:

Bir kere film 80'lerde yaz döneminde geçiyor. Kıyafetler, danslar, boş italya sokakları, arka plandaki su ve kuş sesleri hatta sinek sesleri ;p çok çok hoşuma gitti. Müzikleri harika demiştim zaten değil mi? Filmin içine çekiyor sizi. Oliver ve Elio arasındaki tutku ve uyum çok güzeldi, öyle olmalı çünkü bu tarz ilişkileri çok normal karşılaşayan biri olmadığım halde rahatsız olmadım -bir sahne hariç- hatta tam tersine içime işledi. Bunda Elio karakterinin tüysüz bir oğlan olması da etkili olmuş olabilir dfskj. Yalnız filmin tek handikabı endişe, kıskançlık gibi hisler tam olarak geçmiyor. yine ikili arasında ilgi tam olarak nerede ve ne zaman başlıyor anlayamıyorsunuz, bir anda gelişiyor. Kitapta böyle bir sorun olmayacağı için çok daha iyi olacağına eminim. Yine de film olabileceğinin en iyisiydi bana göre. 2.si çıkacakmış sanırım, beklemedeyim.

Kesinlikle altyazı izlenmeli dememe gerek var mı? Oliver'ın tok sesi olmadan, olmaz. Elio da bununla ilgili takılıyor filmde hatta.

10/10
Hey gidi nereden nereye ... Şimdi anasını aglatiyorum sjxjsjd

Veee son göz bebegim "SMİLEY" Netflix'in yeni eşcinsel temalı dizisi. O kadar beğendim ki dağlara taşlara yazasım, oneresim var. Dün onerdigim bir arkadaşım yazmış o kadar heyecanla izle dedim ki dalga geçmişti tamam sakin diye ama şimdi bir bolumunu izlemiş ve diyor ki "bayıldım"
İspanyol yapımı, oyunculuklar çok iyi ve gerçekçi. Birçok duyguyu barındıran tam bir romantik komedi. Escinsel temalı izlediğim en iyi yapımlardan. On yargisi olmayanlar izlesin.

Ekli dosyalar

• images.jpeg
    images.jpeg
    35.3 KB · Görüntüleme: 3
benim de böyle bir konum vardı diye hatırlıyorum, bir bakayım ona.
nice güzel filmler izlemen dileğiyle.

The Bastard Son and The Devil Himself

images (2).jpeg
Yemek yerken izleyeyim diye açtım, ilk bolumu bitiremedim ama sonrasında çok hoşuma giden bir spoiler görünce sjxjs yapıştım diziye.
Genç fantastik türünde diyebiliriz.

images (5).jpeg
<3

Son düzenleme:
Bütün gün ne izlesem diye düşünüp, gün bitince bu konuyu görmem?

1899

1899NetflixPosterEnglish.jpg
Gizem gerilim türü çok seviyorum. Ağır ilerleyen ancak her an bir ipucu yakalamak adına izleyeni tetikte tutabilen dizi-filmleri sevenlere tavsiye ederim. Aslında sonunu biraz tahmin ettim bu türe asinaligim olduğu için ama yine de fena değildi.
İkinci sezon gelir umarım çok bekletmeden.

Bütün gün ne izlesem diye düşünüp, gün bitince bu konuyu görmem?
Çok güncel değil zaten konum. İyi bir izleyiciyim öyle sanat filmi falan aramiyorsan bana sorabilirsin yardımcı olmaya çalışırım sjxjs

Çok güncel değil zaten konum. İyi bir izleyiciyim öyle sanat filmi falan aramiyorsan bana sorabilirsin yardımcı olmaya çalışırım sjxjs
Konuyu takibe aldım. Hafta içi pek mümkün değil ama haftasonları paylaştıklarına bakar aralarından seçerim.

images (6).jpeg
SKAM
Birçok ülkede uyarlaması yapıldı. Ben Norveç versiyonun tüm sezonlarını ve Fransa'nın sadece 3. Sezonu izledim. Her sezon farklı birinin hikayesini konu alıyor. İlk sezon vıcık bir gençlik aşkı gibiydi ne çifti ne işleyişi sevmemiştim ama ısrar üzerine devam etmiştim. Biraz şans verince değişik havası var, izlettiriyor kendini bir şekilde. 2. ve 3. sezon favorim, çiftlerin uyumu çok iyi.

images (7).jpeg
Şantaj

Mario Casas ve gerilim dediler izledik. Evet heyecanı yüksek, merak uyandırıyor ancak sonu biraz bariz olmuş. Haddi canım, nasıl yaa falan demek isterdim ama olmamış. Yine de sürükleyiciydi hakkını yiyemem.
Cevremde izleyen pek yok nedense çok tutan bir dizi olmadı sanirim. Ben sevmiştim.

Ben hiçbir şey izleyemiyorum. Ne zaman bir şey izlemeye kalksam birisi engel oluyor!

100717.jpg
Kod Adı: Uncle
Berlin duvarının henüz yikilmadigi, Doğu ve Batı Almanya'nin olduğu dolayısıyla da Amerika ve Rusya düşmanlığının zirvede olduğu soğuk savas yillari... Amerikan ve Rus ajanı birlikte çalışmak zorunda kalırsa temalı eğlenceli bir film. Armie Hammer'ı bu film ile tanımistim. Soğuk Rus ajanı halleri.. hirr sjxjsn ohom neyse güzel filmdi yani, izlenir.

Sayesinde bu muhteşem şarkıyla da tanismistim.

3146737.jpg

Fırtına Anı

İzlerken heyecanlandigim ve keyif aldığım bir filmdi. Olayları çözmeye çalışırken kendinizi kaptırıp gidiyorsunuz ki sonu şaşırtıyor ve güzel bitiyor. Bilimkurgu ve gizem filmi sevenler beğenecektir. Hiç fragman falan izlemeden başlanmalı, bu tarz filmlerin fragmanları fazla spoiler içeriyor bence. Konuyu dahi bilmeden izlemeyi daha çok seviyorum.

Geri