Ekrem Imamoğlu gibi olmalı. Çocukları ve gençleri sevindiren, gençliğe önem veren, öğrencilere nefes alma imkanı sağlayan. Halkın içine güven ve huzurla karışabilen. Ona karşıt insanlara bile güleryüzle karşılık verip; benimle olma ama bana yüz çevirme diyebilen ve o insanın bir süre sonra yüzünü eğip evine misafir olma cesaretinde bulunabilen. Ve o aileyi keşkelere boğabilen, çıkıp tüm cesareti ile ona sokak ağzı ile gelmiş soyu(!) sopu belirsiz kişilerin ağzını tıkayıp kayyumunuzu ancak kendi içinizde atarsınız bakışları atabilen. Of ulan yoruldum be!
Efendime söylüyüm; çocukları/gençleri mutlu etmek için kulup kulup gezip loca isteğinde bulunan, belki de bir çocuğun tutkusu, heyecanı olan şeylerin peşinde koşan, belki de bir kadının otobüs durağında değil de evinin önünden geçerken indirilme isteğine karşılık vermesi. Bir şehrin israfına engel olabilen. Bazı kendini uyanık sananların gelir kaynağını kesebilmesi.
Tıkanmadım arkadaşlar. Daha fazlası, nicesi var. Elinizde bir bomba var karşılık görmeden patlatır mısınız?
Ben Arap kültürü ile büyümüş. İlk olarak Arapça konuşmuş ve Türkçe dilini zamanla öğrenmiş biriyim. Günlük hayatta %90 Arapça konuşan biriyim. Yazım hataları olabilir. Bir şey bulamayıp yazıma saldıracaklar adına belirtmek istedim.