Namutenahi

Konu sahibi son olarak 2072 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu kelime arapcada sonsuzluk anlamina gelir. Sonsuzluk kavrami ezelden beri insanlari korkutur ve derin dusuncelere sevkeder. Binlerce yildir insanlarin bildigi bu terimin altina ornek verebilecegimiz hic bir sey yok.

Yani bence insanligin sonsuzluga ornek verebilecegi hic bir sey yok. Ne uzay, ne zaman ne de duygular bu kelimeye girmiyor. Uzay ornegini kabul etmeyebilirsiniz ama bilmiyor olusumuz bir siniri olmayacagi anlamina gelmez. Tanri dedigimiz varlik bile bu kavrama girmiyor. Bu konuda tanrinin varligini veya yoklugunu tartismak istemiyorum. Soylemek istedigim; insanlar tanriya olmayacak sifatlar ve isimler taktikca tanri kavrami bir balon gibi sisiyor ve her balon gibi sonuda kucuk bir sivrilikte patliyor.

Isin ozu aslinda oldukca basit, bir tanri varsa bile ibadet etmemize veya cocugumuzu vaftiz etmemize veya namaz kilmamiza bakmayacak sadeliktedir. Yani dort dortluk bir musluman olsan bile onun yarattiklarina kotu davraniyorsan gunahkarsindir. Onun yarattiklari kismina ateistler hristiyanlr agaclar hatta hayvanlar bile giriyor. Toplumumuzun atladigi veya gormek istemedigi sey budur.

Bu korlugun nedeni ise toplumsal cehaletten kaynaklaniyor. Cehaletten kastim okumakla veya diploma ile alakali degil. Bu gun her kadin cocuk veya erkek en ust cizgi olarak kendini gorur. Ona gore kendi yaptigi dogru kendi soyledigi dogrudur. Kendinden onde olana asla tahammul edemez. Cok az insan bunun farkinda olur ve o acigi kapatmak icin ugrasir.

Ornegin bugun ABD tum ulke tarafindan nefret goren bir kavramdir ve kimse bu nefreti dillendirmekten cekinmez. Bu nefretini kusarken kullandigi telefon giydigi ayakkabinin bile ABD teknolojisi oldugunu unutur. Cunku acigi kapatmak icin calismaktansa saldirip hakaretler savurmak daha kolay gelir. Bu yuzden toplumumuz dogru olani yapmaktansa kolay olani yapiyor. Musluman veya baska bir dinden biri ABD nefretini kusmak icin hic firsat kacirmiyor. ABD'de teror saldirisi ya da bir afet sonucu olen insanlara bile "iyi olmus" diyebilecek insanlari aramizda barindirdigimiz surece bu acik kapanmayacaktir.
Bu basitlikte insanlar "sonsuz" iyilik ve "sonsuz" merhamet sahibi olan tanri sirf ibadetleri tam diye bu igrenc insanlari cennetle odullendurebilir mi?

Bu cehalet ulkemizin kaderi olmamali ve biz bunu degistirebiliriz. Ancak degistirmek icin once degismek gerekir. Degismeyi istemeliyiz hatta namutenahi sekilde istemeliyiz.

Uzun bir aradan sonra yine yazayim dedim.
Konumuz Turkiye'yi yakindan ilgilendiren Riza sarraf davasi olacak. Davayi en basindan bilen noktasi virgulune konuya hakim birisi olarak konuyu ozetlemeye calisacagim.
Turkiye ve Iran arasinda cok onceye dayanan petrol ve dogalgaz anlasmasi vardi. Derken Iran'a ambargo konuldu. Sonra Turkiye, Cin ve Hindistana Iran ile ticaretinize devam edin ama parasini odemeyin. Onun yerine bir bankada hesap acip parasini orada bekletin dedi ve Irana yiyecek ve hayati urun disinda ithalat ve ihracati kesin olarak sinirladi.
Sonra Riza Sarraf Irana hayali gida satisi yapmis gibi gosterip Iran'in parasini Halkbankasindan almaya basladi. Aldigi parayla Iranin borclarini odemeye basladi. Hayali ihractan dolayi devletide milyarlarca dolar tesvik primi alarak zarara ugratti.

Sistem kurulmus ve cark islerken bir grup cesur polis bu oyunu bozdu. Bilinen adiyla 17-25 aralik operasyonu yapildi. Bakanlarin bakan cocuklarinin banka genel muduru ve Riza Sarraf tutuklandi. Elegecirilen milyon dolarlar "imam hatip yapacakti, cemaatci polis koydu" denilen paralar faiziyle Riza Sarraf'a iade edildi.
Tahliye olan Riza sarraf siatemi tekrar kurmak istedi ama sartlar degismeye baslamisti. Irana uygulanan ambargo kismen kalkmis ve Iran Riza Sarraf'in patronu Babek Zencaniyi idamla yargiliyordu.

Son gunlerin populer ifadesi ile "Buyuk oyunu goren" Riza Sarraf vaktinin azaldigini anladi. Once Rusya'yi denedi ama o sira Rusya'nin Iran'la Suriye konusunda yaptigi derin isbirliginden dolay vazgecti. Burada FBI ve CIA yetkilileri ile irtibat kurdu. Disney bahanesi ile ABD'ye gitti ve sozum ona tutuklandi.
Burada can alici nokta ABD'ye tutuklanacagini bilerek gitmesiydi. Kendisi su an dava surecinde ve "tanik" olarak ifade veriyor.
Peki dava sonucu ne olacak;
Basta halkbankasi olmak uzere Turk bankalari afir cezalar odeyecek ve bu cezayi odememe gibi bir durumu yok.
Olaya karisan herkesin artik yurt disina cikmasi artik tehlikedir. Dava eninde sonunda RTE'ye baglanacak yani o da artik ulke disina cikamayacak.
Zencani yani Rizanin patronu, Turkiye'de 8.5 milyar$ rusvet dagittim dedi. Para halk bankasindan gayri resmi ve illegal yollardan ciktigi icin Iran bu parayi isteyebilir.
Iranin ortada donen parasinin uc haneli milyar dolarlardan oldugu iddia ediliyorki, rusveti 8.5 milyar$ olan para o hanelere cok rahat gelir. Bunun icin katrilyonlarca tesvik almistir.
Dava sonucunun ulkeye olan zarari 50 milyari bulacaktir. Bilmeyenlerimiz icin merkez bankasinin mevcut nakdi 25-30 milyar dolardir. Yani gelecek olan ceza taksitlere bolunecektir ve emperyalizmin kalesinin bu paraya faiz isletmeyecegini dusunmek hayaldir.

Bizleri bekleyen tehlike budur, yillar once soyledigim "Turkiye kirilmalar yasayacak, darbe (15 temmuz), ekonomik kriz hepsi olasiklar arasindadir." Ifadem gercek olacak.
Dolar 4 tl olacak dedigimde dalga gecen arkadaslar umarim hakliligimi gorur.

Peki bu durumdan bir kurtulus yolu var mi?
Ufakta olsa bir ihtimal var. Hayir yok; su an Turkiyenin yapacagi tek sey kaleyi feda edip sah cekmektir. Bunun icin RTE ve dort bakanin yuce divana cikmasi gerekiyor. Ben Erdogan'in yerinde olsam adi bu kadar ayyuka cikmis Zafer Caglayana mallarina ve ailesine dokunulmamasi teminatini verir yargilatirim. O kadar ileri giderim ki aldigi rusveti isidr silah satmak icin kullandigini soyletirim. Tek kalemde hem sarraftan hemde silah sevkiyatini uzerimden atarim. Bu davaya gore Sarraf'a silah sevkiyati sucunu yukler muebbet hapisle yargilarim. Nasil mi?
2014 yilinda ABD ve Turkiye arasinda yapilan anlasmaya gore bir ulkede verilen ceza digerindede ayni sekilde uygulaniyor.

RTE'nin cevresinde bu stratejiyi kurup oynatabilecek birisi varmi derseniz hayir yok.

Yazmayalı uzun süre olmuştu, gündemden ziyade gelişen olaylar hakkında bilgi vermek yerinde olur diye düşünüyorum.

Bulunduğum her ortamda saygımı, seviyemi ve en önemlisi terbiyemi korumuşumdur. Yönetici arkadaşlarımızın sorumsuzluğu ve kendini beğenmişliği yüzünden en olmayacak nedenden dolayı banlandım. Üstelik hakaret ve forum kurallarını çiğneyen ben değilken "Forum kurallarına uyunuz" gibi bir bahaneyle banlanmıştım.

Hiç bir şart ve ad altında haksızlığa gelmedim ve kabullenmedim. Bu özelliğimi sadece kendim için değil başkaları içinde gösteriyorum. Nitekim her vatandaş gibi hakkımı mahkemede aradım. Sorunu çözmek için Emre'ye de numaramı bizzat kendim verdim. Tehditlerinden ve saldırgan tavrından bir sonuç çıkmayacağı için başvurumu geri çekmedim. Bugün öğlen vaktinde "Forumsal kurucu/yöneticilerine" karşı açtığım dava sonuçlandı ve haklı davamdan "Ahmet" arkadaşımıza gerekli maddi yaptırım uygulandı.

Ahmet ve Emre arasındaki fark ise geçenlerde bahsettiğim "tekstil atölyesinden başka bir yerde çalışamayacağı" şeklindeki ifademi doğrulayacaktır.

Hesabıma veya bana karşı tekrar bir saldırgan tutumda savcılığa gitmekten çekinmeyeceğim. Forum başkasına ait olabilir ama bu kişi Türkiye Cumhuriyeti'nin yasalarına uygun davranmak zorundadır.

Bakalım arkadaşımız "son mesajı ben attım o zaman ben haklıyım" mantığında mi gidecek, yoksa olgun bir birey gibi durumu kabullenecek mi ?

Herkese keyifli forumlar dilerim.

Xerath yaptırım derken nasıl bir yaptırıma çarptırıldı ?

Xerath yaptırım derken nasıl bir yaptırıma çarptırıldı ?

Güzel bir miktarda maddi yaptırıma maruz kaldı.
Kendisiyle yakında iletişime geçip bilgi vereceğim. Kendisinden tebligatı burada paylaşmasını isteyeceğim.

Güzel bir miktarda maddi yaptırıma maruz kaldı.
Kendisiyle yakında iletişime geçip bilgi vereceğim. Kendisinden tebligatı burada paylaşmasını isteyeceğim.

komik değil ama güldürüyorsun arkadaşım.
Ben şimdi sana yada hesabına karşı bir saldırı yapmış olmadım inşallah ((=

Senin yönetimle konunu hiç bilmiyorum ama
dışardan nasıl göründüğünü sana söyleyeyim
suç bastırıyorsun ..

komik değil ama güldürüyorsun arkadaşım.
Ben şimdi sana yada hesabına karşı bir saldırı yapmış olmadım inşallah ((=

Senin yönetimle konunu hiç bilmiyorum ama
dışardan nasıl göründüğünü sana söyleyeyim
suç bastırıyorsun ..

Yönetici sataştı bende hakaret ve kural ihlali yapmadan cevap verdim. Neden banlandığım attığım mesajlar hepsinin ekran görüntüsü elimde mevcut, ayrıca buradaki diğer arkadaşlar bile saçma bir ban olduğunu beyan etti. Yani ortada bir suç var ama bu suç bana ait değil. Bastıracak bir suçum olmadığı için ben ve vicdanım gayet rahatız.

Kendince yaptığınız komikliği başka yerde yapmanızı rica ediyorum.

Xerath amca kızar hepimizi mahkemeye verir Baggins dikkat et.
Ne para aldıysan aldın bizene paylasmana ne gerek var onların paylasmasına ne gerek var ?
Neyi kanıtlamaya calısıyorsun ?

Xerath amca kızar hepimizi mahkemeye verir Baggins dikkat et.
Ne para aldıysan aldın bizene paylasmana ne gerek var onların paylasmasına ne gerek var ?
Neyi kanıtlamaya calısıyorsun ?

Benim yerimde siz yada başkasında olabilirdi. Bu haksızlığa maruz kaldıysanız kabullenmeyip hakkınızı sonuna kadar arayın diye paylaşıyorum. İmzanızı tekrar tekrar okuyun ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Yönetici sataştı bende hakaret ve kural ihlali yapmadan cevap verdim. Neden banlandığım attığım mesajlar hepsinin ekran görüntüsü elimde mevcut, ayrıca buradaki diğer arkadaşlar bile saçma bir ban olduğunu beyan etti. Yani ortada bir suç var ama bu suç bana ait değil. Bastıracak bir suçum olmadığı için ben ve vicdanım gayet rahatız.

şikayet et butonuna bastıktan sonra olanları diğer üyeler göremez, ve diğer üyelerin anlamadığı her ban olayında şikayet et butona basıldıktan sonra yazılanların etken olduğuna inancım var ..
Senin için sen mağdursun ..
Diğerlerinin yerine koydun mu kendini ??

bak ben konuyu hiç ama hiç bilmiyorum, tek bildiğim senin söylediğin
yani yöneticinin sataştığı ..
bu olay tıpkı söylediğin gibi olmuş olsa dahi aklı selim bir yöneticiye ulaşıp yaşanan haksızlığı belirttiğinde eğer sahiden absürd bir durum varsa müdahale ediliyor .

diyelim ki etmediler ..
diyelim ki yediğin ban yanına kar kaldı ..
mahkemeye vermek sacma
mahkemeye verdikten sonra ban cezan bittikten sonra ben banlandım diye mahkemeye verdim diyerek abuk subuk bir belgeyi forumla paylaşıp hakkını arama sürecini showa dönüştürmen çok saçma ..

en sacması da bugün ki başlığın
sarı cizmeli ahmet aga bilinmeyen bir miktar kadar aldığı cezayla ilgili tebliği kimbilir ne zaman alacak, bakın gördünüz mü ne acayip iş bitirici adamım hadi şimdi banlayın da göreyim demek çok mu çok saçma ..

bu hak arama sürecini, sana yada ailene saldırgan bir üslup kullanıldığında kullanıyor olsaydın şüphesiz ki alacağın destek kaçınılmazdı ..
şu haliyle yaptığın şey dışardan bir bakışla
'komik değil ama güldürüyor'

Kendince yaptığınız komikliği başka yerde yapmanızı rica ediyorum.

Neden rica ediyorsun ki, mahkeme kararıyla bu başlığı da üzerine yaptırt bence ..

şikayet et butonuna bastıktan sonra olanları diğer üyeler göremez, ve diğer üyelerin anlamadığı her ban olayında şikayet et butona basıldıktan sonra yazılanların etken olduğuna inancım var ..
Senin için sen mağdursun ..
Diğerlerinin yerine koydun mu kendini ??

bak ben konuyu hiç ama hiç bilmiyorum, tek bildiğim senin söylediğin
yani yöneticinin sataştığı ..
bu olay tıpkı söylediğin gibi olmuş olsa dahi aklı selim bir yöneticiye ulaşıp yaşanan haksızlığı belirttiğinde eğer sahiden absürd bir durum varsa müdahale ediliyor .

diyelim ki etmediler ..
diyelim ki yediğin ban yanına kar kaldı ..
mahkemeye vermek sacma
mahkemeye verdikten sonra ban cezan bittikten sonra ben banlandım diye mahkemeye verdim diyerek abuk subuk bir belgeyi forumla paylaşıp hakkını arama sürecini showa dönüştürmen çok saçma ..

en sacması da bugün ki başlığın
sarı cizmeli ahmet aga bilinmeyen bir miktar kadar aldığı cezayla ilgili tebliği kimbilir ne zaman alacak, bakın gördünüz mü ne acayip iş bitirici adamım hadi şimdi banlayın da göreyim demek çok mu çok saçma ..

bu hak arama sürecini, sana yada ailene saldırgan bir üslup kullanıldığında kullanıyor olsaydın şüphesiz ki alacağın destek kaçınılmazdı ..
şu haliyle yaptığın şey dışardan bir bakışla
'komik değil ama güldürüyor'

Neden rica ediyorsun ki, mahkeme kararıyla bu başlığı da üzerine yaptırt bence ..

Anlamadığınız ve laf olsun diye yazdığınız çok belli oluyor. Birincisi uyarı almadan direk banlandım ve ikincisi şikayet et butonuna tıkladım hatta konu bile açtım ve hepsi beni banlayan yönetici tarafından silindi.

Forum oyunlarında taciz edildim ve banlayan arkadaşına bana yazmak zorunda olmadığını söyledim ve bu yüzden banlandım. Banım açıldığında geri geldim açtığım konular insanların yazdıkları hepsi beraber silindi.

Hepsinin ekran görüntüsü elimde mevcut ve gerekirse onlarıda paylaşabilirim.

Şikayet butonuna tıkladım, şikayet kısmına konu açtım ve yönetici ile irtibata geçtim. Bir üye olarak yapabileceğim her şeyi yaptığıma göre konuyu daha fazla kirletmemenizi rica ediyorum.

İyi akşamlar.

Yazmayalı uzun süre olmuştu, gündemden ziyade gelişen olaylar hakkında bilgi vermek yerinde olur diye düşünüyorum.

Bulunduğum her ortamda saygımı, seviyemi ve en önemlisi terbiyemi korumuşumdur. Yönetici arkadaşlarımızın sorumsuzluğu ve kendini beğenmişliği yüzünden en olmayacak nedenden dolayı banlandım. Üstelik hakaret ve forum kurallarını çiğneyen ben değilken "Forum kurallarına uyunuz" gibi bir bahaneyle banlanmıştım.

Hiç bir şart ve ad altında haksızlığa gelmedim ve kabullenmedim. Bu özelliğimi sadece kendim için değil başkaları içinde gösteriyorum. Nitekim her vatandaş gibi hakkımı mahkemede aradım. Sorunu çözmek için Emre'ye de numaramı bizzat kendim verdim. Tehditlerinden ve saldırgan tavrından bir sonuç çıkmayacağı için başvurumu geri çekmedim. Bugün öğlen vaktinde "Forumsal kurucu/yöneticilerine" karşı açtığım dava sonuçlandı ve haklı davamdan "Ahmet" arkadaşımıza gerekli maddi yaptırım uygulandı.

Ahmet ve Emre arasındaki fark ise geçenlerde bahsettiğim "tekstil atölyesinden başka bir yerde çalışamayacağı" şeklindeki ifademi doğrulayacaktır.

Hesabıma veya bana karşı tekrar bir saldırgan tutumda savcılığa gitmekten çekinmeyeceğim. Forum başkasına ait olabilir ama bu kişi Türkiye Cumhuriyeti'nin yasalarına uygun davranmak zorundadır.

Bakalım arkadaşımız "son mesajı ben attım o zaman ben haklıyım" mantığında mi gidecek, yoksa olgun bir birey gibi durumu kabullenecek mi ?

Herkese keyifli forumlar dilerim.

Pardon ? yine ne saçmalıyorsun sen? Arkadaşım bıktım senin şu insanlara şov yapıcı dikkat çekici tavırlarından. Ailemin sağlık sorunları var giremiyorum yine bir yerlerden senin adını duyuyorum hayattaki bin tane sıkıntımın arasında bunca yoğunluğumun içinde yeter artık! Seninle telefonda konuşmamızda bana adını soy adını söyle nereye ne mahkemesine kim vericek beni bileyim dedim. söylemedin. Ben sana ne dedim ne kelime kullandım da tehdit ettim? beni insanların içinde suçluymuşum kanun kaçağıymışım devlet tarafından aranan insanmışım gibi gösterip insanların içinde benim adımı zedelemekten vazgeç artık. Nereye ne mahkemesine verdiysen bundan insanlara ne Burada aylardır şov yapıp duruyorsun. Benim hakkımda maddi tazminat açmışsın benim haberim yok kim neye göre kimi yargıladıda bana bu hükmü verdi ? Ahmet kimmiş ne ahmetinden bahsediyorsun ayrıca. Yeter artık insanların bin tane sıkıntısı var ülke ne halde düşünmeyip gelip burda geçmişsin klavye başına şu yaptıklarına bak

Merhaba

Olayların olduğu gün şehir dışındaydım rapor odasında görünen kısmı dışında bir şey varsa bihaberim haliyle.Fakat yersiz yere banlandığınız konusunda hemfikir olduğumu söylemiştim.
Tatsızlığa gerek yoktu.
Fakat gördüğüm kadarıyla dikkatimi çeken noktalar var.
Şöyle ki her ne kadar ben üstünde durmasam da (şahsıma küfre denk hakaretler de dahil)
Sizin de istikrarlı 'renk egodur,renkli' vb. demeniz.
Derya ya o gün basit bir renklisin demiştiniz mesela. Tek bir yöneticiye tanıdığınız/ tanımadığınız renkli ve türevi dışında bir yorumunuzu görmedim.
Olmak zorunda elbette değil ama hani bu sanki ilk kez müşteri olarak girdiğiniz bir şirkete önünüze gelen çalışana vasatsın,egolusun,renklisin demek gibi bir şey ve bunu bir kez de değil her gün gördüğünüz her fırsatta.
Ne zaman oyunlara girsem ve o sayfada bir yönetici olsa istikrarlı bir 'renkli'.
Hukuk bazında bu nasıl değerlerlendirilir? Derya bu anlamda sizi 'tahrik' unsuruyla banlamış olabilir mi?
Keza KaraBiber konusunda haklıydınız. Şöyle ki; kendisi yapılması gereken bir işlemi yapmamış ya da unutmuş ya da gözünden kaçmış (her neyse) fakat siz onu öğretmenliği üzerinden eleştirdiniz bu konuda.
hani bu biraz pizza yapmayı bilmiyorsan,takla da atamazsın demek gibi bir şey.
Öğretmenlik ne alaka mizahi bir alanı tertip etmek ne alaka? Ablamın tüm istatistik ödevlerini yapmıştır mesela (sağ olsun)KaraBiber,sınav sürecimde bana da destek olmuşur.İyi bir yönetici olmayabilir ama bunun öğretmenliği ile alakası ne
Demek istediğim sizi banlayan kişi saf keyiften ya da egodan ziyade bir şeylerden tahrik olmuş olabilir mi?
(İyi halden bile indirim oluyor diye biliyorum)
Tamamen objektif bakıyorum.
Tek bir küfrünüze bel altı vurmanıza rastlamış da değilim.
Defalarca bana renkli dediğiniz halde geyiğe vurdum mesela ama her insanın olaylara bakış açısı ve hukuk bazında değerlendirilişi nasıl olur Lawyer e sormak lazım.
Kişisel görüşümse 'hak arama' kapsamında bu kadarını abartılı bulmam.
Sosyolojik etkileşime göre küfür sövme vs. Olsa hadi neyse.
Bize her çakıl taşı atanı mahkemeye vermemiz gerekiyorsa işimiz var.

İyi geceler.

Pardon ? yine ne saçmalıyorsun sen? Arkadaşım bıktım senin şu insanlara şov yapıcı dikkat çekici tavırlarından. Ailemin sağlık sorunları var giremiyorum yine bir yerlerden senin adını duyuyorum hayattaki bin tane sıkıntımın arasında bunca yoğunluğumun içinde yeter artık! Seninle telefonda konuşmamızda bana adını soy adını söyle nereye ne mahkemesine kim vericek beni bileyim dedim. söylemedin. Ben sana ne dedim ne kelime kullandım da tehdit ettim? beni insanların içinde suçluymuşum kanun kaçağıymışım devlet tarafından aranan insanmışım gibi gösterip insanların içinde benim adımı zedelemekten vazgeç artık. Nereye ne mahkemesine verdiysen bundan insanlara ne Burada aylardır şov yapıp duruyorsun. Benim hakkımda maddi tazminat açmışsın benim haberim yok kim neye göre kimi yargıladıda bana bu hükmü verdi ? Ahmet kimmiş ne ahmetinden bahsediyorsun ayrıca. Yeter artık insanların bin tane sıkıntısı var ülke ne halde düşünmeyip gelip burda geçmişsin klavye başına şu yaptıklarına bak

Numaramı kendim verdim o özel mesaji mesaj kutunda bulabilirsiniz. Haksızken ararsınız "geçmiş olsun, hata olmuş, kusura bakmayın veya insanlık halidir" dersiniz bende size "elbet olabilir bir daha tekrarlanmamasını umalım" der konuyu kapatırım. Banlandım geldim şikayet kısmına konu açtım sildiler, yönetici yaptığınız insanlar bile "saçma ve gereksizdi" derken arayıp benim "ticari markamı kötülüyorsun şöyle haksızsın böyle haksızsın" denmez azizim.

Buradaki insanların %90-95 yönetim tarafsız diyemiyor ve siz bunun suçunu kendinizde aramak yerine insanlara saldırıyorsunuz.

Reklam mı yapıyorum, evet yapıyorum ve yapmaya da devam edeceğim. Burası Türkiye Cumhuriyeti ve hukuk kurallarına sizde tabisiniz. Canınız istediğinde banlayıp canınızın istediğince egonuzu tatmin edemezsiniz. Demiştiniz ya foruma kayıt olurken kuralları okumadınız mi diye şimdi ben size soruyorum bulunduğunuz ülkenin kanunlarını okudunuz mu? Her bireye haksızlığa uğraması halinde hakkını aramasını gerekirse bin kez tekrarlayıp öğreteceğim.

Ayrıca site kaydında bile yalan yanlış bilgiler veren ve sorulduğunda da gerçek bilgilerimi yazmak zorunda değilim diyen birisine ismimi nezaketen verdim ama soyadımı vermek zorunda değilim. Yakında tekrar görüşeceğimizden eminim o zamana kadar kendinize iyi bakın.

Aileniz konusunda üzüldüm ve geçmiş olsun, umarım en kısa sürede atlatırsınız.

İyi akşamlar dilerim.

Bunlar hep iki tarafın karşılıklı egosal tepkimelerinden kaynaklı oluyor aslında .. Keşke olaylar bu kadar büyümeseydi ama yönetici kardeşlerim kendilerini kararları asla değişmez hakem zannetmekten vazgeçseler, ilk kez banlanan arkadaşlar da banlanmakla dünyanın sonunun gelmediğini anlasalar her şey daha güzel olurdu ..

Numaramı kendim verdim o özel mesaji mesaj kutunda bulabilirsiniz. Haksızken ararsınız "geçmiş olsun, hata olmuş, kusura bakmayın veya insanlık halidir" dersiniz bende size "elbet olabilir bir daha tekrarlanmamasını umalım" der konuyu kapatırım. Banlandım geldim şikayet kısmına konu açtım sildiler, yönetici yaptığınız insanlar bile "saçma ve gereksizdi" derken arayıp benim "ticari markamı kötülüyorsun şöyle haksızsın böyle haksızsın" denmez azizim.

Buradaki insanların %90-95 yönetim tarafsız diyemiyor ve siz bunun suçunu kendinizde aramak yerine insanlara saldırıyorsunuz.

Reklam mı yapıyorum, evet yapıyorum ve yapmaya da devam edeceğim. Burası Türkiye Cumhuriyeti ve hukuk kurallarına sizde tabisiniz. Canınız istediğinde banlayıp canınızın istediğince egonuzu tatmin edemezsiniz. Demiştiniz ya foruma kayıt olurken kuralları okumadınız mi diye şimdi ben size soruyorum bulunduğunuz ülkenin kanunlarını okudunuz mu? Her bireye haksızlığa uğraması halinde hakkını aramasını gerekirse bin kez tekrarlayıp öğreteceğim.

Ayrıca site kaydında bile yalan yanlış bilgiler veren ve sorulduğunda da gerçek bilgilerimi yazmak zorunda değilim diyen birisine ismimi nezaketen verdim ama soyadımı vermek zorunda değilim. Yakında tekrar görüşeceğimizden eminim o zamana kadar kendinize iyi bakın.

Aileniz konusunda üzüldüm ve geçmiş olsun, umarım en kısa sürede atlatırsınız.

İyi akşamlar dilerim.

Kaç kere görüştükde yakında tekrar görüşeceğiz ? Ben sizi sorunu çözmek için aradığımda bana ilk kelimeniz o şahıs gelecek benden özür dileyecek! ben hayatım boyunca hiç kimsenin emriyle iş yapmadım. hiç bir tanıdığım insanıda zırf birinin egosu tatmin olacak diye gidip böyle bir şey yaptırmam yakın çevremdeki insanlar bunu çok iyi bilir. Ben sana sorunu çözmek için durumu izah ettiğimde bin tane laf söyledim hiç birinde ticari markam diye bir söz dahi geçmedi. Burası benim kişisel olarak kurduğum bir ortam. burası bir şahsi şirket değil. yanlışlıklar olabilir. yeri gelir haksız yere banlananlarda olabilir. ama bu senin bizi tehdit etme insanların içince yalpalama hakkı vermez diye bizzat izah ettim. ve işin sonunda sana 1 kelime hakaret etmediğim halde verecek cevabın olmadığı için bana hakaret etme diye çıkışıp mevzuyu başka yere getirdin. ha görüşme konusuna geleceksek. atla gel ankaraya ne görüşeceksek oturalım konuşalım. derdini güzelce anlat. Bu kadar komik duruma düşme. burada beni illaki sevmeyenler vardır çıkıp bir kişi desin emre bana şu terbiyesizliği yaptı emre beni tehdit etti. emre bana küfür etti o whois bilgileri ben bu domainin 2. sahibiyim. ilk sahibine ait sana telefonda izah ettim teknik anlamda bilgin sıfır. anca ip değiştirerek tor programı ile foruma bağlanıp caka satmayı biliyorsun

Merhaba

Olayların olduğu gün şehir dışındaydım rapor odasında görünen kısmı dışında bir şey varsa bihaberim haliyle.Fakat yersiz yere banlandığınız konusunda hemfikir olduğumu söylemiştim.
Tatsızlığa gerek yoktu.
Fakat gördüğüm kadarıyla dikkatimi çeken noktalar var.
Şöyle ki her ne kadar ben üstümde durmasam da (şahsıma küfre denk hakaretler de dahil)
Sizin de istikrarlı 'renk egodur,renkli' vb. demeniz.
Derya ya o gün basit bir renklisin demiştiniz mesela. Tek bir yöneticiye tanıdığınız/ tanımadığınız renkli ve türevi dışında bir yorumunuzu görmedim.
Olmak zorunda elbette değil ama hani bu sanki ilk kez müşteri olarak girdiğiniz bir şirkete önünüze gelen çalışana vasatsın,egolusun,renklisin demek gibi bir şey ve bunu bir kez de değil her gün gördüğünüz her fırsatta.
Ne zaman oyunlara girsem ve o sayfada bir yönetici olsa istikrarlı bir 'renkli'.
Hukuk bazında bu nasıl değerlerlendirilir? Derya bu anlamda sizi 'tahrik' unsuruyla banlamış olabilir mi?
Keza KaraBiber konusunda haklıydınız. Şöyle ki; kendisi yapılması gerek bir işlemi yapmamış ya da unutmuş ya da gözünden kaçmış (her neyse) fakat siz onu öğretmenliği üzerinden eleştirdiniz bu konuda.
hani bu biraz pizza yapmayı bilmiyorsan,takla da atamazsın demek gibi bir şey.
Öğretmenlik ne alaka mizahi bir alanı tertip etmek ne alaka? Ablamın tüm istatistik ödevlerini yapmıştır mezela KaraBiber,sınav sürecimde bana da destek olmuşur.İyi bir yönetici olmayabilir ama bunun öğretmenliği ile alakası ne mesela.
Demek istediğim sizi banlayan kişi saf keyiften ya da egodan ziyade bir şeylerden tahrik olmuş olabilir mi?
(İyi halden bile indirim oluyor diye biliyorum)
Tamamen objektif bakıyorum.
Tek bir küfrünüze bel altı vurmanıza rastlamış da değilim.
Defalarca bana renkli dediğiniz halde geyiğe vurdum mesela ama her insanın olaylara bakış açısı ve hukuk bazında değerlendirilişi nasıl olur Lawyer e sormak lazım.
Kişisel görüştüğümse 'hak arama' kapsamında bu kadarını abartılı bulmam.
Sosyolojik etkileşime göre küfür sövme vs. Olsa hadi neyse.
Bize her çakıl taşı atanı mahkemeye vermemiz gerekiyorsa işimiz var.

İyi geceler.
Lawyer değerlendirse

Nazik yorum için teşekkür ederim ama katılmadığım noktalar var. Karabiberle benimde sohbetim oldu tam üç kez aynı konu için kendisine gittim. Her defasında alenen hakaret edilmesine rağmen raporladım ve sadece mesaj silindi. Konuyu Emreye ilettim ve gerekeni yaptı. Bunun içinde kendisine "renkli" yazmak yerine teşekkür ettim.
Buradan iki sonuç çıkıyor ya Karabiber ya da Emre kendince kurallar uyguluyor. Karabiber iyidir hoştur bu kısmına yorum yapmam ama kendi açımdan yaptıklarıyla hatırlıyorum.

Ben size gelip hakaret etsem, onurunuza ve kişiliğinize hakaretler savursam susup bekler miyidiniz? Hayır, beklemezdiniz. Kuralları uygular banlardınız, bu şekilde banlansaydım inanın ben foruma girmeye utanırdım. Gelip sataşılıyor, diyorum ki yazmak zorunda değilsiniz bekleyin başka biri yazsın ona yorum atın. Bunu yazıp uyardığım kişi de bir yöneticiydi. Cevap verince de banladı.

Gerçek hayatınızı buraya yansıtırsınız. Sorununuz olabilir aileniz hasta olabilir gelip burada bir şeyler karalayıp kafanızı dağıtabilirsiniz. Gerçek hayatınızda isminiz Murat'tır, Emre'dir ama buraya gelip benim ismim Erol deyip yalan atamazsınız. Bu örnekler yayılabilir, gerçek hayatınızda müslümansınızdır buraya gelip ateist veya hristiyan taklidi yapmazsınız. Sanal hayat yalan hayattır mantığı yanlıştır. Evet burası hayali bir yer olabilir ama kişiliğiniz benimki kadar gerçektir.

Bana atılan "Şerefsizsin onursuzsun" "ağzın foseptik gibi" gibi mesajları ve daha nicelerini görmeyen bir yönetime kusura bakmazsanız renkliden başka bir şey yazmam. Adil yönetici harika birisi tanımadan sevdiğim gibi sahte ve yalan kokulu ifadeler kesinlikle bana göre değil.

Sizin gibi işini yapan ve dürüst insanları tenzih ediyorum.

İyi akşamlar.

Tebligat mernisemi cikmis birde sey forumsal sirket olarak geciyorsa 35'e goremi teblig olmus.
Hayir o degilde serh'e ne dusuldu ? Sehven banlama neticesinde ifadeye cagirma kagidimi ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri