''Mutluluk parayla alınamaz'' sözüne katılıyor musunuz?

• Kullanıcı Mavi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Parayla mutlu olunamadigi gibi
Parasız insanlarin coguda yokluktan mutsuz.

Benim sözlüğümde mutluluğun karşılığı kitap olduğundan dolayı, mutluluk parayla elde edilebilir.

neye göre olduguna baglı bazı mutluluklar vardır ki para gerektirir bazı mutluluklar vardır ki paha biçilemez mutluluk bana göre ikiye ayrılır ...

ailem sağlıklı olsun yicek ekmeğimiz olsun gerisi önemli değilki:cici:

Hiç markete gidince mutluluk adı altında bişey görmedim, almadım.
Para bizi dolaylı yollardan yani para ile sahip olduklarımızın verdiği sevinçle mutlu edebilir. Burada da maddiyat ve maneviyat devreye girer. Para ile mutluluk hem satın alınır hem alınamaz.
Alınabilir. Bknz: Bi bardak ayran.
Alınamaz. Bknz: O'nun gülüşü.

Tamamen neyle mutlu olduğumuza, neyi istediğimize bağlıdır.

Mutluluk maddi ya da manevi bedellerle alınır elbette. Mutluluk gelir geçer 1 durumdur, anlıktır. Nişanınız mutluluk olursa hiçbir zaman isabet ettiremezsiniz.​

Hayir.
En azindan bu günün mutluluk anlayisi icin.

Katılıyorum..
Parası olup da dipten çıkamamışlar tanıdım.

Mutluluk ve para göreceli kavramlar.

Katılmıyorum.

Ömür boyu huzur ve mutlulugun pesinden kosacagiz.. fekat bulamayacagiz... bunun paraylan pullan bir ilgisi yok...

Para ile mutluluk satın alınabilseydi şayet, paranın içinde yüzüp de mutsuz insanlar olmazdı. Örneğin; Cem Garipoğlu ve niceleri...

Katılmıyorum ama para bazen geçiçi mutluluk sebeplerine araç olur.. Bu da bir gerçek.

• Beğen
Tepkiler: diE
Paraya sahip olmak değil parayı efektif kullanabilmek önemli; o vakit az miktarda parayla dahi mutlu olunabilir.
"It depends on you!" dediklerinden.

Mutluluk belki parayla alınmaz ama, mutluluğa varış bileti ne yazık ki artık o olmadan olmuyor.

Bu cümleyi kuranlara “nerden biliyorsun?” demek geliyor hep içimden.

Mutluluğu satın almasa da seçenek sağlaması açısından önemli.

Para mutlu etmez, huzur bozar. Elime bir kez yüklü miktarda para geçti. O gece de sabaha kadar uyuyamadım. Aklıma bir sürü kötü şey geldi. Para emanetti ve ertesi gün mutlaka teslim edilmesi gerekiyordu.

Hep parasızda olmuyor tabii. Yeni bir Motorsiklet alabilecek kadar para huzur verir mesela.

Eski bir reklamı hatırlatmak istiyorum;
Paranın satın alamayacağı şeyler vardır, geriye kalan her şey için master card.

Geri