''Mutluluk parayla alınamaz'' sözüne katılıyor musunuz?

• Kullanıcı Mavi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Parayla mutlu olunur , evet.
Lakin satın alınamaz.

Mutsuzluk da mutluluk gibi gecicidir sagliginiz yerinde olsun.

Para elbette birçok kapıyı açar ve buna itirazımız olamaz fakat para ile mutluluk doğru orantılı değildir. İnsan, huzur ya da sağlığı para ile satın alamıyor.

parasız mutluluk uzun sürmez.

Parayla saadet olur
Yok canım sağlık olsun da gerisi önemli değil diyen güruha katılmıyorum

Parasız hastaneye de gidilmiyor
Randevu alacaksınız alinmiyor!
Bu devlete değil özel hastaneye teşvik resmen

Hayatımın kısa bir süresi hariç hiçbir döneminde para sıkıntısı çekmedim. Maddi olarak güçlü bir ailem vardı, sonra kendi işim oldu. Tek başıma yaşıyorum, baba evi kadar saçıp savuramıyorum ama sıkıntı da çekmiyorum. O yüzden hayatımın bir döneminde edindiğim tecrübemi konuşturacağım
Şöyle düşünüyorum az para üzmüyor da insanı, borç harç yaptıysanız bu mutluluğunuzu ve huzurunuzu alıp götürür. Az paraya alışırsınız belki açılmazsınız ancak borç mevzusu bitirir adamı.
Geçim sıkıntısı zordur, huzursuz edebilir ama bir şekilde içinden çıkmanız mümkün olabilir. Ama sistem sizi borçlanmaya zorluyor o çok farklı bir durum, para azlığından farklı bir şey.
Neysem, paranın mutlulukla değil belki ama huzurla ilgisi var biraz.

Soyut anlam olarak baktığınızda evet alamazsınız. Ancak sizi mutlu eden bazı maddi değerle ölçülebilen materyaller mevcuttur sanırım. O bakımdan küçükte olsa biraz mutlu olabilirsiniz. yani ben oluyorum

Katılmıyor
Para demek kağıt demek değil,
Para demek istemiş olduğun imkanlara sahip olmak demek

Aklıma Yeşilçam'ın en bilindik klişelerinden biri olan yoksul ama mutlu aile, zengin ama mutsuz aile miti geldi.
Yıllarca insanları hiçbir gerçekliğe dayanmayan bu mit ile avuttu Yeşilçam. Fakat gerçek Yeşilçam senaryoları gibi şen şakrak değil.
Elbette salt para ile mutluluk olmaz, insan iç dünyası da etken faktörler içinedir ama mutlulukla para arasında pozitif bir korelasyon olduğu da bir gerçek.

İnsan kendini mutlu edecek sebepler üretirse mutludur. Anı değerlendirebilirse, kendine gülümsemeyi öğretebilmişse mutludur, huzurludur. Parayla satın alınabilir mi? Alınamaz. Mevzu parada değil zengini yoksulu hepsi mutsuz. Memnuniyetsizlik çağımızın bir başka hastalığı. Elindekiyle yetinen insan mutludur arkadaş. Hep daha fazlası için uğraşırken insanca yaşamayı da mutlu olmayı da unutuyor insanlar.

Arkadaşlar benim için para her şeyi satın alabilir. Rica ediyorum fakir edebiyaağtı yapmayın.
Ünlü bir düşünürün dediği gibi, acımı yaşarım ama Ferrarimde yaşarım. Evet.

Geri