Mutlu taklidi yapmak

• Kullanıcı Jose
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 6 gün önce görüldü
Taklidi olmaz zaten..her yerden fiskiriyor mutsuz oluslari..anca kendini kandirir.

Dün çok mutluydum taklit falan yapamam bugün nasıl olurum bilmiyorum burcum koç çünkü :d

Kastettikleri o değil hani mutsuzsundur ama aptal aptal hallere girer gereksiz ve abartı bir ben mutluyum gösterisi olur ama içi kan ağlıyordur işte mevzu bu.
Bazı cevapların mutsuzluğu gizlemek başlığıyla atılmış olduğunu düşündüğüm için böyle yazdım. Senin bahsettiğin kasıt konusunda Süreyya’nın düşüncesine katılıyorum. Taklidi yapılabilir bir durum olduğunu düşünmüyorum.

Sadece insan kendini kandırıyor. Mutsuzluğunu gizleyip, mutlu taklidi yaparak. Bir yerden sonra gizleyemezsin daha çok mutsuz olursun. Ne duyguyu yaşarsak yaşayalım onu gizlememeliyiz o an yaşayacağız ki sonunda daha çok mutlu olmak için.

bazı insanları mutsuzken bu maskeyle dolaşmak güçlü tutar. mutsuzluğu gözlerinden okunuyor dahi olsa bırakın, belli olsun, siz anlamazlıktan gelin. insanlara kuyruğu dik tutma şansı tanıyın biraz. aşağılanacak bir şey yok burada. yorulduğu zaman kendini bırakacak zaten, mutluluk taklidi yerine iyileşmek için çaba gösterecektir. olur böyle zamanları insanların.

bir kaç zaman önce motto edindiğim bir cümle var, bazen birine teselli vermek istediğimde de kullanırım.
"hayattaki en kötü gününüzde en şık olacağınız haller olacak, moraliniz bozuk, üzerinize oyunlar oynanıyor. en şık o gün olacaksınız,düğüne gider gibi giyineceksiniz. ben buradayım kardeşim, yel kayadan toz alır sadece diyeceksiniz"
bu duruma uygun en iyi anekdot bu bence, bazen kendinizi ya da karşıyı kandırmaktan çok, düştüğünüzü göstermemek için kullanırsınız.

Mutlu olmanın insanın tüm hormonal dengesinde pozitif bir ivme kazandırdığı aşikar. Ancak bazen sahte şekilde mutlu görünmek(kahkaha atmak, çılgınca eğlenmek) o an ki psikolojik durumunu gizlemek ya da beyne ters yönde bir etki göstermek için yapılan bir eylemdir. Toplumda bu tür kişilerin intihar gibi bir duruma ya da şiddete meyilli ya da maruz kaldığını görünce yaptığımız ilk yorum “aslında dışardan bakınca öyle değildi” şeklinde oluyor.

Psikolojik sorunları varsa kişinin, çoğu zaman kendi farkına varamıyor ancak intihar aşamasıne gelen kişi zaten mutluluk taklidi yapamaz çünkü bütün hormonlar altüst olmuştur.

Mutluluk taklidi de değil olay aslında ve kişinin kendi bedenini koruma altına almak adına, sorunların varlığını kabul ettikten sonra aşacak şekilde kendini motive edebilmesidir.

Yakınınızı kaybedip de gülümseyemezsiniz ancak en az zararla atlatmak için olayı kabullenmek gerekir.

Etrafına bilinçsizce sahte gülücükler dağıtan kişiler zaten bir süre sonra özüne döner ve gerçek tepkileri de daha yıkıcı olmaya başlar.

kendinden başka herkesi ve onların düşüncelerini önemseyen silik tiplerin işidir, güçlü insan hissettiğini yaşar ve zamanla bunu aşar.

ay hic ugrasamam
mutluysam da belli olur mutsuzsam da belli olur

Geri