Stockholm Sendromu
Elmas Üye
hiçbir şeyin taklidini yapamam, üşenirim. mutsuzsam, mutsuzumdur. kime ne ayol....
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Kastettikleri o değil hani mutsuzsundur ama aptal aptal hallere girer gereksiz ve abartı bir ben mutluyum gösterisi olur ama içi kan ağlıyordur işte mevzu bu.Mutsuzluğu gizlemek, mutlu taklidi yapmak anlamına gelmez ki… Mutsuzluğu gizlemek, tolere etmektir.
Bazı cevapların mutsuzluğu gizlemek başlığıyla atılmış olduğunu düşündüğüm için böyle yazdım. Senin bahsettiğin kasıt konusunda Süreyya’nın düşüncesine katılıyorum. Taklidi yapılabilir bir durum olduğunu düşünmüyorum.Kastettikleri o değil hani mutsuzsundur ama aptal aptal hallere girer gereksiz ve abartı bir ben mutluyum gösterisi olur ama içi kan ağlıyordur işte mevzu bu.
Mutlu olmanın insanın tüm hormonal dengesinde pozitif bir ivme kazandırdığı aşikar. Ancak bazen sahte şekilde mutlu görünmek(kahkaha atmak, çılgınca eğlenmek) o an ki psikolojik durumunu gizlemek ya da beyne ters yönde bir etki göstermek için yapılan bir eylemdir. Toplumda bu tür kişilerin intihar gibi bir duruma ya da şiddete meyilli ya da maruz kaldığını görünce yaptığımız ilk yorum “aslında dışardan bakınca öyle değildi” şeklinde oluyor.