Mutlu olmayı beceremeyen insanların ortak özelliği

Konu sahibi son olarak 809 gün önce görüldü
Becerenleri görünce hayıflanmak desek çok kalburüstü kalır, mutluluktan ziyade mutsuzluk bir farkındalık halidir. Bu hal peyda olduğunda evvela insanın kendi ile cebelleşmesi gerekir... Asıl mutsuzluk insanın bunu becerilmesi gerek bir kıyas olarak alıp kendini manipüle etmesinde ki yoksunlukta gizlidir.

bunun direkt bir cevabının olduğunu düşünmüyorum ama genel olarak beklentiler, hayal kırıklıkları ve kendi farkındalık düzeyi olarak düşünebiliriz. kimin neyle, nasıl mutlu olacağını belirleyen bir kurallar bütünü de yok. haliyle biri için mutsuzluğu simgeleyen şey bir başkasının mutluluğa giden yolunu açabilir. burada bence asıl beceri mutsuzlukla baş ederek, kendini fark etmek ve çukurundan çıkarabilmek. o çıkış bir başkasının sevgisine, ilgisine, merhametine, dev başarılara, çok paraya bağlı bir şey değil çoğu zaman. o çıkış insanın kendiyle ilgilenmesine ve kendini tedavi etme arzusuna, kendini kabullenmesine bağlı. ''kendine yatırım'' dedikleri şey tam da bu. ihtiyacın olanı fark etme ve kendin için mücadele etme. bunu yapabilen insanın artık mutsuzlukla da bir problemi kalmaz. ben kendi mutsuzluklarımı kendim aştığım için rahat rahat konuşuyorum. kendini sevmeden başarılabilecek bir şey değil.

kabullenmemek.
içinde bulunduğu durumun şartlarını kabullenemeyen insan mutsuz olur.
ayrıca uzun süreli mutluluk diye bir eylem yoktur olamaz ancak uzun sureli huzurluluk hali vardır ve bu da inşa edilir
sürece yayılır.
insanlar genelde icinde bulundukları durumdan kurtulmak için cirpijirlar bu da onları kaygıli bir hale sürükler
bu insanı mutsuz eden temellerden biridir.
yarını düşünmek, arzulamak da sizi mutsuz eder.

ve evet sevgisizlik dünya üzerinde her şeyin temel yapisindan biridir.
ve diğer cevresel faktörler de insanı bu mutsuzluğa sürükleyebilir vs vs

kendini sıkacak ve üzecek düşüncelerden arınmaması geçmişte takılı kalması
hepimiz mutlak mutsuz anlarımız olur üstesinden gelebilmek bir marifettir
tşk.

Ay kim mutlu tam anlamıyla yani siz de edebiyat yapmaya yer arıyosunuz

Intihar eden bir arkadasim vardı. Onu kimsenin anlamadigindan degil anlamalarina firsat vermekten korktugunu soylemisti bir keresinde.
Tamam her zaman en kotusunu dusunme be dostum ya da bazi acilari bir tek kendinin yasadigini dusunme. Secimlerine bir kez daha bak, oz elestiri yap her zaman cevresel faktorlere suc bulma. Bir cok arkadasim ne anlatsa fayda etmedi o kadar da uysal bir cocuktu, adam tam bir muzik dehasıydı. Oda intihar etti, belki daha buyuk bir sorunu vardı ama o kadar yakın olmamıza rağmen cok buyuk bir sey yakalayamadık anlattiklarında.

Hayatın anlamsızlaşması insanı mutsuz eder.

Mutlu görünen okadar mutsuz insan varki
sanirsiniz herkes cok mutlu puhahha aynen lan cok mutlusunuz

Geri