Mutlu olmayı beceremeyen insanların ortak özelliği

Konu sahibi son olarak 809 gün önce görüldü
Zihinsel, fiziksel sağlık ve kötü ekonomi..

Öyle aniden bir becerememezlik degil ki.
Zamanla gelisiyor bu.
Istedigi hayati yasayamiyor olabilir,travmalar,sevmedigi iş,eş...uhdeleri vardir...
Bircok nedeni olabilir..
Beceremediginin farkinda bile degil,mutsuz insanlar.
Normal geliyor onlar icin..
Bir de baskasinin mutsuzlugundan,mutlu olduklarini düsünenler var...hasedlik.

-Çok düşünmeleri
-Hassas olmaları
-Fakirlik...

Şükür etmemelshsshahahahsh

Neyse ciddi cevap vereyim ;

Gerçekten mutsuz olan insanların yakını iseniz mutsuz olduklarını ancak hissedebilirsiniz, kendini mutsuz addeden bir çok kişi aslında "Drama" sevdalıları. Bir şeyleri dramatize etmeyi sevip, suni mutsuzluklar yaratan insanlar.

Gerçekten mutsuz olan insanlar için de bir çok sebep sayabilirsiniz ; Ama herhalde üç şey say deseniz ben de sevgisizlik, her şeyi fazlaca düşünme ve yoğun kaygı hissi derdim.

Mutluluğun bir bilinç düzeyi olduğunun idrakinde olmayan kişiler her yerde olumsuzluk arar ve görür.
Başka yaşamlarla kıyas içine girmek yerine, kendi hayatı ile ilgilenen kişiler çok daha mutlu ve huzurludur.

Mutsuz olduklarını bile kabullenemeyen türleride var.
Sürekli birilerini eleştirirler,
Kendisinde eksik olan durumları bu eleştirilerle kapatma derdindedirler,
Her konuda fikirleri vardır,
İnsanların mutsuzluğundan faydalanırlar,
Eleştiriye kapalıdırlar,
Nedendir bilmem ama böyle insanların kalbi yüzlerine de yansıyor. ( halk tabiri ile “nursuz” bir yüzleri oluyor.)

Mutlu olmak zor değil de mutlu kalmak zor. Ben en ufak şeyden mutlu olabilen bir insanım. Beni mutlu etmek kolaydır ama arada dangalaklar çıkabiliyor hayatta karşınıza…

Mutlu olmay bilmemek. Onun da önce öğrenilmesi gerekir. Hayattaki güzellikleri görebilmek gerekir.

Geri