Mustafa Kemal Paşa, sokak köpekleri için ne dedi?

Konu sahibi son olarak 805 gün önce görüldü
@Manisa pomak adamın her dediğini yapıyomuş gibi uyguluyormuş gibi bide konusunu açıp saçmalıyorsun. Işinize geldiği gibisiniz ve kötüsünüz. Yazık. Itlaf edin de bir ömür sürünün ne diyim

Bunlari Ataturkun yazdigina inanmiyorum. Kendi kirli niyetlerinizi Ataturk uzerinden kabullendirmeye calisiyorsunuz. Her isiniz bitmiste sanki sokak hayvanlariyla ugrasiyorsunuz.

Sizden istedigi bir kap su bir kap yemek baska birsey istemiyorlar cok mu zor bunlari yapmak? Nasil insanlarsiniz, insanliktan ne ara uzaklastiniz bu kadar?

Akıllı insanın hali bir başka oluyor.
Yazı kendisine ait ya da değil, etolojik değeri olan bilimsel bir metin bu. Gerek beşeriden, gerek veterinerden halk sağlığı alanında ihtisas yapmış hicbir hekim bu cümleleri kuramıyor tabi; sindirildiklerinden ya da ikiyüzlü olduklarından.
Yazının tek güncellenmesi gereken kısmı uyutulma; veteriner tıbbı yüz yıl önceki gibi değil, kastrasyonda da ovariohisterektomide de ciddi gelişmeler oldu. Etkin bir üreme kontrolü ve rehabilitasyon girişimleri ile sokak hayvani kavramı bitirilebilir, bitirilmeli de.
Size hala şaka geliyor galiba ya da olayın sadece ısırılma boyutundasınız. Sokak hayvanlarından geçebilecek tanımlı tanımsız üç yüz civarı zoonozdan bihabersiniz, basına yansimadigindan göçmen dalgasının artması ile kuduzun hortladigini, zaman zaman bazı mahallelerin karantinaya alındığını da bilmiyorsunuz. Tatlış bir kediciğin eşinizin karnindaki bebeginizi engelli yapabilecegi ya da onu öldurebilecegi ihtimalinin zayıf olmadığı hakkında da bilginiz yoktur. (Toxoplasma) Hayvan sevginizi sokak hayvani diye bir kavramın olmaması gerektiği düşüncesi ile sunun. Sokakta onlar da mutlu degil; yerleri sokak değil. Lütfen bilinçli bi hayvan sever olun, tşkler.

Son düzenleme:
Bunlari Ataturkun yazdigina inanmiyorum. Kendi kirli niyetlerinizi Ataturk uzerinden kabullendirmeye calisiyorsunuz. Her isiniz bitmiste sanki sokak hayvanlariyla ugrasiyorsunuz.

Sizden istedigi bir kap su bir kap yemek baska birsey istemiyorlar cok mu zor bunlari yapmak? Nasil insanlarsiniz, insanliktan ne ara uzaklastiniz bu kadar?

Yil 1932 ABD’de buyuk buhrani yasayali 3 yil olmus, gumbur gumbur kitlik var. +olarak simdi sokakta gordugun gibi basibos kopekler gibi aşılı degiller. Kuduz vakalarindan dolayi onlem almislar. Arkadasin paylastigi sey 13 Haziran 1932 RESMI GAZETE kupurunden bir sayfa.

Salsan olmuyor insanlara zarar verdikleri var, toplasan olmuyor barınaklar yetersiz, kısırlaştırma bir süreden sonra neslin tükenmesi demek değil mi çözümün ne olması gerektiğini bilmiyorum

@Manisa pomak

Yıl olmuş 2022 ve 1932 yılında İsmet İnönü tarafından hazırlatılmış bir Tamim ile mi soruna çözüm bulacaksınız? O günkü şartlar ile bugünkü şartlar aynı mı?

Çözüm arıyorsan bu soruna gerçekten... Yapman gereken ilgili yerlere dilekçe vermek olmalıdır. Forumda yüz defa yazılan şeyleri tekrar etmekle bir yere varamayız. Hayvan Hakları Komisyonu çalışıyor ve sonuçlandığı zaman da resmiyete dökeceklerdir.

Dün bi tanesi sabaha kadar havladı. Ne oluyor anlamadım da. Acı çekiyor gibi de değildi. Sabahın birinden dördüne kadar havladı oropsu çocuğuuu. Silahım olsa vururdum. Benim uykumdan kıymetli değil.

3 tane bekçi köpeği bakıyorum _ bi de sokaktaki itleri mi bakicam .manisada ekmek 4 lira _ 2 ekmek 8 lira . Biz sokaktaki itlere bakmak için mi çalışıyoruz?

Geri