Mustafa Kemal Atatürk döneminde çoğalan başıboş Kedi köpeklerle mücadele

Konu sahibi son olarak 805 gün önce görüldü
Nasıl. Muz cumhuriyeti değil baktım sokakta 20 30.Köpek .holigan gibi bağıra bağıra kosturuyor
Bız sokaklarda rahatça yürümeyecek miyiz? Aslında insanlar böyle konuları çok açsa dillendirse sorun çözülür .seçim zamanındayiz . Partiler yüzde 1 oy için dansöz oynatacak hale geldi

Bir ayda bir yılda düzelebilecek bir şey değil.
Girişim sağlanırsa belki beş belki on yıl bilmiyorum fakat acil ve ilk adım olarak okul gibi işlek olan yerdeki köpekler kontrol altına alınır.Kritik halk sağlığı noktaları elimine edilir.Bundan bi yirmi yıl önce de sokak köpeği vardı fakat bu kadar risk oluşturmuyorlardı mesela.En azından o yirmi yıl önceki hale gelecek kadar acil adımlar atılır.Akabinde sistemli bi üreme kontrolü ve ıslah edilen,teşvik edilen, açılan barınaklarla da geri kalan popülasyon yıllar içinde kontrol altına alınır.

Gerçekten iyi misiniz? Bu artık sağlık problemine döndü bence. İnsanlar birbirini öldürüyor susun susun köpekler havlasa suç..
Çıkın su kafadan yahu ! O kadar bebek öldürüldü nerdeydiniz? Köpeklerin barınakta neler yaşadığını biliyor musunuz? Yada umrunuzda mı? Devlet insanına sahip çıkmıyor da hayvanlara mı çıkacak? Kimse köpeklerin saldırmasını istemiyor zaten.iki tarafı da mutlu edecek bir çözüm bulmak yerine nerden vursak diye yol arıyor gibisiniz.

Kılıçtar kadar olamadiniz .adam iktidara gelmek için. Numaradan helalleselim dedi .türbanlı bacım dedi . Chp ve akplilier ınsan gibi oturup anlasamiyacakmisiniz .100 yıl birbirinizi yiyip duracak misıniz . Yaş ilerliyor .kavgalarınız umrunda değil

Atatürk'ü bu konuya da alet ettiniz ya tebrikler doğrusu. Atatürk'e sırtınızı dayamadan sokağa dahi çıkamıyorsunuz, bu kadar basiretsiz olunmaz ki ama. Yav birszvaklınızı kullanın heo size doğru yolu gösteren lider aramayın. Atatürk kesin sizin gibi nesil istememiştir.

1937 yılı Atatürk'ün rahatsızlığın başladığı dönemlerdi ve bu tip kararları kendisine danışıp da aldıklarını hiç sanmıyorum ayrıca o günün koşulları ile günümüzü kıyas yapmanın mantığı nedir?

84c5e8256a9c9f3a54ca350a81152fe6.jpg

s-5a09d71f0fd40d38a457d7b88c1277cefb9647a5.jpg

Yine gündeme girdi bu konu. Devletin ciddi bir adım atması, bir şeyler yapması gerekiyor;

Pomak abiye gülüyorsunuz felan da..adam hakli..
Mama lobisi buna izin vermez.
Ittaparlarin basic sponsoru.

CHP'li belediyelerin acizliği asıl sorun. Önceden böyle sorunlar yaşanmıyordu. Barınakları açtılar, köpekleri insanların üzerine saldılar. Yerel seçimlerden sonra İnşaallah bu konuyu da çözeceğiz ülkece.

Şimdilik sokak köpekleri, ileride kuduz salgınları. Bu iş böyle ilerler, çözüm üretilmedikçe.

Nazi kafası bu, kendinden güçsüz gördüğünü öldürmek.

Bugün sokak hayvanları, yarın ne diyeceksiniz peki? Mahallemizdeki otizmli çocuk benim “normal” çocuğum için tehlike onu da öldürelim mi diyeceksiniz?

Çözüm basit ; Kısırlaştırma ve yerel yönetimlerin besleme odakları oluşturması.

Geri