Mustafa Destici: "İşe alınırken evli olanlara öncelik verilsin. Evlenmeyenleri işe almayacaksın."

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Yıllar önce bir iş görüşmesinde kadın bana, evli misiniz diye sormuştu, yok dedim. Sonra da 'yakın zamanda düşünüyor musunuz peki' dedi...
O an durumu algıyamamıştım iş hayatına yeni yeni atıldığım dönemlerdi çünkü halbuki ne kadar iğrenç bir yaklaşım. Tabi evlilik arifesine girsem izin olayı, evlilik tazminatı falan bunlara kadar düşünüyorlar.

Yıllar önce bir iş görüşmesinde kadın bana, evli misiniz diye sormuştu, yok dedim. Sonra da 'yakın zamanda düşünüyor musunuz peki' dedi...
O an durumu algıyamamıştım iş hayatına yeni yeni atıldığım dönemlerdi çünkü halbuki ne kadar iğrenç bir yaklaşım. Tabi evlilik arifesine girsem izin olayı, evlilik tazminatı falan bunlara kadar düşünüyorlar.
Kadınların yasal hakları iş kanununda daha çok ve net. Bu yüzden yeni evlenecek, evli ya da çocuk yapmaya hazırlanan kişileri tercih etmiyorlar.
Evlenince kadınlar ilk bir yıl içinde tüm haklarını alıp istifa edebiliyor, erkekler için bu hak yok.
Doğum izni, evlilik sonrası işi bırakma riski vs olunca, kadınlara bu tür sorular sorulması normal. Çocuklu kadınların çalışması sıkıntı çıkarıyor genelde.
Herkes kendi açısından bakıyor.. 20 senedir gördüğüm tek şey, bütün çocukları dede ne nenesi büyütüyor.. anne babayla birlikte büyüyen çocuk sayısı çok az.. çünkü kadınlar da çalışmak zorunda.

Gadınlar çaluşmasa işsiz erkek galmaz diyen de bu muydu

Türkiye bunun gibi müptezel memurlarla dolu.Şu embesil avrupada olsaydı ancak bir markette yada en iyi ihtimal inşaatta filan çalışırdı

Bir sonraki konuşmasında da kendi kendine şeriatı getirir bu ucube

Kimsin sen ?

i

Seçimler yaklaşıyor. Kral'dan Kıralcı olmak işe yarayabilir. MHP kendisini ortaklıkta istemiyor. Dışardan kapıya mandal olmayı deniyor.

kurumlara Pembe odalar kurulmaz değil mi lan ?

Kadınlara calismadan para verilsin.
Kadınlar bunu hak ediyor.
Erkekler kapatılsın
:D

Boş konuşup ittifakta sıfır etkisi olan ama iktidarın sağlam direği, en azından iktidara destekde bir etkim olsun çabasında.

Geri