Müslüman olmayan bir ülkede doğsaydık yinede müslüman olabilir miydik?

Konu sahibi son olarak 4551 gün önce görüldü
10 sayfa post atılmış, genel itibari ile müslüman olurdum denilmiş geçen cuma müezzinlik yapacak adam yoktu la camide nerde bu müslümanlar.

Kimse kusura bakmasın, müslüman olmayan bir ülkede doğarsan ve ailende müslüman değilse ''müslüman'' olman biraz zor..

Müslüman olan elbet vardır, adamın imkanı vardır, ülke ülke gezmiştir, diğer dinleri araştırmıştır kafasına yatmıştır, benim dinim bu olmalı demiştir müslümanlığı seçmiştir. Yoksa sanmıyorum dededen gelme bir dinle başka bir dine geçmenin kolay olacağını..

1972347_668230223237032_746016821_n.jpg

Ben ekvatorda ayak basılmamış bir kabilede doğdum, babam kabilenin şamanıydı annem de putperestti ama ben araştırdım öğrendim ve Müslüman oldum.

Siyasal islamci ülkede müslümanların olmaması gibi muhtemel bi durum bu. Her ikisi de mümkün fakat olasiligi dusuk durumlar. Çünkü din kurumunun diktesi ilkin ailede basliyor ve özgün dusunce, tercih alani genellikle sağlanmıyor. Sonrasinda kisinin yol ayrimlarina kendisinin sapmasi ile alakali

Çin’de dünyaya gelen biri, müslüman olamaz, babası-annesi neye inanıyorsa (budizm veya Tibet Budizm’i) kendisi de o inançla yoğrulur ve bu inanç şekli aşılanır. Sorulan soru ve cevapların zıtlığı şaşırtıcı. Benim inanışıma göre yeni doğan her bebek müslümandır. Fakat onların inancına göre de değildir. Müslüman olabilmek için araştırmak gerekir. Ancak, bunu önce kendi inancını sorgulayarak veya bir şeyleri merak ederek başlarsın. Elhamdulillah müslüman olurdum demek çok kolay bir cevap. %90’a yakın müslümanı içinde barındıran bir ülkede bile dinin temel esaslarını ne kadar yaşıyor veya yaşatıyoruz ki bu kadar emin konuşuyoruz?

Kaç milyonuz bilmiyorum ama ülkede böyle bir durumda araştırıp müslüman olacak insan sayısı 2 olabilir. Belki de 3.

Ln.
Cok mu zor?
Zorla mi müslümanlikta kal diyorlar ssna.
Zor geliyorsa birak abi.
Ülkende olmuyorsa irticaciliga bas vur.
O da olmuyorsa yapmiomus gibi yap.
Zaten öyle yapiosun.
Yani sorun ne?
Dayatmak.
Sacma sapan seyler.

Ben Sıkhime geçiş yapmayı düşünüyorum. Sıkh dini güzel 1 din. Ben de Sıkhime doğru yürüyeceğim.​

Geri