Müslüman Kadınların Evrimi

Konu sahibi son olarak 33 gün önce görüldü
Zakir Naik hocam bu konuyu çok güzel açıklıyor. Erkeklerin kadınlara bakışlarıyla dahi bakmasının Kuran'a ters olduğunu anlatıyor. Bu yüzden de kadının camiye gitmemesine, evden dışarı çıkmamasına şaşırmamak gerek. Çünkü erkekler kadınları görmüş oluyor ve bu da Kuran'a ters. Bakın hocam Allah (cc) razı olsun nasıl açıklıyor. [YOUTUBE]A24oBPzirOA[/YOUTUBE]

Ee şimdi o zaman "Madem kadınlara bakmak günahsa, kadınlar değil erkekler evden çıkmasın" diyecek olursanız, e bu Ataerkil zihniyeti dayatan da yine Kuran... Problem dinin kendisinde.

Problem senin dini algılama şeklinde.
Kendi mantığına oturtamadigin şeyler yüzünden inanç gibi bireysel bi kavramı insanlara mal ediyorsun.
Kadınların kendini geliştirmesi için hiç bi engel yok bence siz erkekler dışında.
Kız çocuğunu diri diri gömen arap zihniyeti ne yazık ki günümüzde farklı şekillerde tezahür ediyor.

Müslüman bir kadın nasıl olmalıdır benim asıl sorum bu?

kadınınin evrimi diyince ne geliyor peki?

erkekler sürekli olarak avlanmakta ve savaşmaktaymış ozamanlar. bu nedenle insanlığı hayvansı yaşantısından kurtarıp insan özellikleriyle donatma işi, kadınlara kalmış kadınlar birarada çalışmaktaymış mesela kadınlar erkeklere diğer türleriyle dalaşmadan yaşamayı öğretmiş
dünyamızdaki ilk çiftçiler, ilk doktor ve bilim adamları kadındır. toplumsal güdülerin gelişmesine cinsel ilişkiler değil, anasal işlevler yol açmıştır. dişi cins, erkekleri hayvanlıktan çıkarıp insanlığa yükseltmiş, ırkımızı uygarlığın eşiğine getirmiş.

paylaştığım fotoğrafta kadınların din açısından giyim kuşamlarını modalaştırdığını belirttim herhangibi kadın hicvetme durumu yok

XasthuR hacım rahatsız olduğun nokta nedir o resimde

resimde rahatsız olduğum bir durum yok aslında dostum , yanlızca "örtünmek" kavramını moda boyutuna taşıyan kadını tasfir etmesinden paylaştım , kaldıki hepimiz günümüzde 2 tarafında uçta yaşadığı norm lardan haberdarız dimi ?

Geri