Muhalif kitlenin rehabilitasyonu mümkün mü?

Konu sahibi son olarak 804 gün önce görüldü
Ya kahvemi içerken Twitter’da bir gerizekalının “Chp hakkında sadece Pm, Myk ve üst yöneticiler konuşabilir” tadında açıklamasına denk geldim. Hayır, sadece dolar değil bir de bunların yarattığı sinir tahribatıyla uğraşıyoruz. Sadece gençliğimizin değil, kahvenin de içine ettiler.
ben de yazdıklarınızın birçoğuna katılıyorum, ama sonundaki 'rezil kepaze herifler'i görünce gümledim.dşlsfk bi kahve yapayım.jddfhbj

• Alkış
Tepkiler: glu
kk dedem acilen inzivaya çekilmeli. anlıyoruz koltuk güzel. birgün kazanacağım umudu hoş ama olmadı işte. torunlarınla oynama siyasetten el çekme vakti. bir de glu nun dediği gibi söylemler giderek çirkinleşiyor. en ufak bir eleştiri kabul etmiyorlar, sorulunca da hatamız var ama ne olduğunu uzun uzun konuşmak gerekir deyip laf dolanıyorlar. kk dedem sen kalk imamoğlu reisim oturacak.

halk bu. bu kişiler için ahmet, mehmet fark etmiyor. bunlara yapabilecek bir şey yok fakat muhalefete yapabileceğimiz var. o yerleşmiş düzen yıkılmalı, o nemalanan, şakşakçı tayfa gitmeli. lefty kusura bakma ama başarısızlığa alışmış sizler bunun önünde en büyük engelsiniz.

halk bu. bu kişiler için ahmet, mehmet fark etmiyor. bunlara yapabilecek bir şey yok fakat muhalefete yapabileceğimiz var. o yerleşmiş düzen yıkılmalı, o nemalanan, şakşakçı tayfa gitmeli. lefty kusura bakma ama başarısızlığa alışmış sizler bunun önünde en büyük engelsiniz.

Ne engelinden bahsediyorsun @Plesk?
Kılıçdaroğlu'nu başarısız bulmayan tek ben miyim?
Sarıgül ile Cemal Enginyurt videoları da ekledim ve onlar da siyasi tecrübesi kayda değer isimler. Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi için doğru zaman değil dediklerine göre vardır bir bildikleri değil mi?

Her neyse... Ne olacaksa olsun ve herkes de anlasın gerçekleri çünkü ne söylesek taraflı baktığınız için karşılığı olmayacak.

Ne engelinden bahsediyorsun @Plesk?
Kılıçdaroğlu'nu başarısız bulmayan tek ben miyim?
Sarıgül ile Cemal Enginyurt videoları da ekledim ve onlar da siyasi tecrübesi kayda değer isimler. Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi için doğru zaman değil dediklerine göre vardır bir bildikleri değil mi?

Her neyse... Ne olacaksa olsun ve herkes de anlasın gerçekleri çünkü ne söylesek taraflı baktığınız için karşılığı olmayacak.
Lefticim siyasilerin sozlerine cok bakmamak lazim. Basarili olmanin kriteri nedir onu dusunursek sonuca ulasiriz. Benim icin basarili olmanin kriteri kazanmak. Kazanamadiysa bir seyleri eksik kalmis demekki. Dogru insan durust insan iyi insan olmasi basarili oldugu anlamina gelmiyor. Bazi seyleri kabul edip ozelestiri yapmak gerekiyor. Olmuyorsa olmuyordur. Yeni adimlar atilmasina izin vermemek ise basarisizliga tutunmak bence. Bir an once kk birakmali.

Lefticim siyasilerin sozlerine cok bakmamak lazim. Basarili olmanin kriteri nedir onu dusunursek sonuca ulasiriz. Benim icin basarili olmanin kriteri kazanmak. Kazanamadiysa bir seyleri eksik kalmis demekki. Dogru insan durust insan iyi insan olmasi basarili oldugu anlamina gelmiyor. Bazi seyleri kabul edip ozelestiri yapmak gerekiyor. Olmuyorsa olmuyordur. Yeni adimlar atilmasina izin vermemek ise basarisizliga tutunmak bence. Bir an once kk birakmali.
İmamoğlu'nu da kabul etmeyenler var.:( Kendi içlerinde bir çözüm bulacaklar ancak dilerim parti içi kargaşa yaşanmaz.

Yazıdaki bölümler ne kadar gerçekçi?

Kılıçdaroğlu, belediye seçimlerine birlikte gitme kararı aldı yani partinin başında şimdilik kalacak ancak yaşı itibari ile zaten uzun süre devam edemez. Yönetim de bu konuda karar verdiyse yapacak bir şey bulunmuyor.

Yeni gelecek isim de çok önemli.

Parti içindeki hesaplaşmalar ise zamanla netleşecektir.

Eleştirmeye sözüm yok ancak başlıkta yer alan yazı, baştan sona taraflı yazılmış.
Ya bakıyorum bakıyorum da vallahi anlam veremiyorum. Siz hala kişiler üzerinden değerlendirme mi yapıyorsunuz? Çok komiksiniz çok. Üniversitede Hani bir ders var ya reklamın iyisi kötü olmaz diye bir başlığı var sanırım buna fazla kaptırdınız :)

Ya bakıyorum bakıyorum da vallahi anlam veremiyorum. Siz hala kişiler üzerinden değerlendirme mi yapıyorsunuz? Çok komiksiniz çok. Üniversitede Hani bir ders var ya reklamın iyisi kötü olmaz diye bir başlığı var sanırım buna fazla kaptırdınız :)
Forumda herkes kendi kişisel görüşünü paylaşmakta özgür olmakla beraber kimsenin gönlünü hoş tutmak için yorum yapmıyoruz. Komik bulup bulmaman da seni bağlar.

MUHALİF KİTLENİN REHABİLİTASYONU MÜMKÜN MÜ ?.. (7. ve Son Bölüm) Birçok insan yanımda muhalefeti eleştirmekten çekiniyor ya da Cumhur’a oy atacağını saklıyor. Bazı muhalifler ise seçimden sonra üzüntülerini benimle paylaşıyor. Ben solcu biliniyorum ya… Atatürk’ü seviyorum. “Çağdaşım”… üstelik yazarım… Bu durumda otomatikman "muhalif" olduğum varsayılıyor. Beni bir yazar biliyorlar amma katiyen izlemiyorlar. Ara sıra okurlarsa da hemen unutuyorlar. Öyle bir aura içindeyiz. On milyonlar kesinlikle araştırmıyor, okumuyor, sorgulamıyor. Kendine geleni yanındakine paslıyor.

Böyle bir atmosfer yaratılmış. Okumuşlar, sanatçılar, Atatürkçüler, çağdaşlar… İçki içenler, Avrupa bilenler, dinden, camiden söz etmeyenler, bilim diyenler… Garanti CHP’lidir, CHP’li olmasa bile oyunu ipotek ettirmiştir, muhalefet kimi aday göstermişse muhakkak onu destekler.

İşte genel seçim böyle böyle kazanılmıyor. İşte “muhakkak paylaşalım” diye ikide bir abuk sabuk şeyler gönderen zengin semtlerin kakavan laikçi kadınları, “yasaklanmadan herkese yayalım” diyen tık avcısı serseri bakışlı troller bu yüzden “ilerici” olamıyor. Bunlar yaratsa yaratsa “Dogville” toplumu yaratıyor.

Türkiye’ye 40 yıldır şeriat geliyor, İran geliyor. Sokaklarda donla, sutyenle gezmekten yorulan, on binlerce meyhane, barda kadeh tokuşturmaktan bir an sıkılan, eline akılsız telefonunu alıyor ve “Kılıçdar’a oy atın, yoksa şeriat geliyor” diye emrediyor.

“Türkiye’de hukuk kalmadı” diyenler önüne geleni mahkemeye veriyor… “Türkiye’de akademi bitti, üniversite kalmadı, bilim yok olduuu” diye kafa şişirenler… En güçlü sesi üniversitelerden çıkarıyor, akademik unvanlarıyla toplum mühendisliğine soyunuyor, mezuniyet törenlerinde bıcır bıcır muhalefet gösteren gençlerin fotolarını paylaşıp sözde aydıncılık yapıyor.

Hastalık, orman yangını, sel, deprem… Ne zaman ülkenin, halkın başı sıkışsa bir taşı bir taşın üstüne koymadan tüm güçleriyle bozgunculuk ve yalan haber yarışına giriyor… Durmadan küfrediyor… Bu şekilde iktidarı devirebileceğini sanıyor. Şöyle tek bir örnek vereyim: CHP belediyelerinin reklama, konsere harcadıkları depreme harcadıklarının 4-5 katı.

Elbette tam tersi oluyor… Erdoğan gitsin diye her yolu mubah sayan kitle yarın önüne başka bir motivasyon hedefi konarak yine rahatça güdülebilir. Bu aslında bir bilgi saflaşması değil, kişilik saflaşması. Bilgi her yönden üstümüze fazlasıyla akıyor, önemli olan o bilgiyi doğru kullanabilmek.

Kılıçdaroğlu’na oy atan herkesin kişiliği zayıftır, demiyorum elbette. İçlerinde milyonlarca düzgün insan da var. Önlerine sahte bir hedef konarak nasıl kandırılıyorlar. Derdimiz onu anlatmak. Kaçını kurtarabiliriz… Çabamız budur.Ekli dosyayı görüntüle 82902
Bu toplumdan o kadar yıldım ki, dikkat ettiysen eskisi gibi girmiyorum foruma. Yabancı dilde konuşmak daha iyi geliyor bana. Bizim toplumun cahilliğine ve (en kibar tabirle) akılsızlığına tahammül edemiyorum. Misal Ukrayna'da 3 yıldan fazla yaşamama ve o bölgenin dilini, kültürünü, insanını tanımama rağmen savaşın başından beri hiç yorum yapmadan herkesin konuyla alakalı yorumlarını okudum. Abi bu kadar saçmalayan ve bilgisiz bir güruh görmedim ben. Ukrayna'ya dair, Rusya'ya dair tek bilgisi olmayan adam Reuters ajansının ona verdiği bilgiler üzerinden yorum yapıp, birilerinin borazanlığını yapıyor. Akıl alır gibi değil. Sosyal medyaya bakıyorum, bildiğin gerizekalı dolu.

Ekonomi konusu desen öyle, siyaset desen hepsinden beter. Bak şu forumdakilerde dahil kardeşim bu ülkedeki insanların % 70-80'inin de ciddi bir zeka problemi var. Okuduğunu anlama, anladığını yorumlayabilme kabiliyeti sıfırında altında. Kendi akrabalarım da dahil, çok basit bir matematiksel işlemi anlatıyorum onu dahi anlamıyor. Böyle bir topluma neyi anlatacaksın, neyi konuşacaksın?

Gel gelelim sosyal medyadaki şeriat çığırtkanlarına :emoji_joy: :emoji_joy: :emoji_joy:

AKP İktidara geldiğinden bu yana hep deniyor ki, Şeriat gelecek İslam Cumhuriyeti olacağız. Bunu diyen insan, net söylüyorum katıksız gerizekalıdır. AKP 20 yıldır, şeriat korkusunu insanlara pompalayarak ters psikoloji yöntemi ile seçmenini kendi etrafında topladı. "Bahın bunlar dinsüz", "Bahun bunlar gitapsuuz", "Bahun bunlar Allah düşmanu" stratejisiyle zaten kuş kadar aklı olmayan kendi seçmenini yanında tutmayı başardı. Onlardan daha beyinsiz muhalif kitle de AKP'nin ekmeğine her zaman yağ sürdü. Adamlar bu sayede hırsızlıklarını, hainliklerini, tüm rezilliklerini kendi seçmenine kabul ettirdi. Halbuki Muhalefet "Şeriat mı getireceksiniz? Kabul getirin bizde adil ve İslam'a uygun anayasa hükümlerini ortak kurul ile belirleyebiliriz." deseydi emin ol AKP duvara toslardı, kendi seçmenini bile elinde tutamazdı. Ama Türkiye öylesine gerizekalılaşmış insanların memleketi ki; Biri kalkar ölümüne aşıyı savurur, diğeri kalkar ölümüne emlak fiyatlarının yükseleceğini savunur, diğer kalkar borsanın gittiğini ölümüne savunur, diğeri kalkar kendi siyasi liderini ölümüne savunur. Savunur ha savunur akıldan, bilimden, mantıktan, felsefeden yoksun bir biçimde.

İki seçim turu arasında kredi kart nakit çekim limiti sınırını bile Muhalefet diline dolayıp kullansaydı seçimi kazanırdı. Kemalist&Putçu&Muhalif kitle ile Erdoğancı&Siyasal Dinci&Kurtçu tayfanın birbirlerine hiç farkları yok. Sadece birinin putu M.Kemal Paşa, diğerinin putu Tayyip Erdoğan ile başbuğ veya şeyh dedikleri sözde tipler.

Kısa konuşayım dedim yine uzattım. Hasılı kelam, bu ülkenin insanından bir b.k olmaz. Avrupa'ya gidenlerde buna dahil. Tamam ülkemizle alakalı sıkıntılar var yok değil. Ama bir yere gidiyorsan, bok temizlemek ya da bulaşık yıkamak için değil kendi mesleğinin en iyisi olarak git ki bırak ülkeni kendin itibar gör. Avrupa seni işe alırken, kendi adamlarından iyiysen sana para ve itibar verir. Değil isen, senden çok daha ucuza çalışacak bir sürü mülteci grupları var.

Geri