Muhafazakar gençlik dinden uzaklaşıyor mu?

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Olm o kadar okul okudunuz, 3000 maaş alanınız zil takıp oynuyor. Clio almak için bile minimum hiç para harcamadan beş yıl calisman lazım. Adam yerine kondugun yok. Uzatılan mikrofona suphaneke okuyamayan adamlar din din diye kendini parçalıyor. Ayakkabısini bağlayacak iq'su olmayan adamların seçtiği karserili tüccar kafasındaki adamlar memleket yönetiyor. Siz hala yok gençlik yok din yok uzak yakın. Bırak allasen ya. Daha kanal İstanbul'un boğazdan geçmesi uluslararası anlaşmalarla yasaklanmış amerikan savaş gemilerinin Karadeniz'e çıkması için planlandığını bile görmekten acizsin ama buna destek veriyorsun. Kendin gibi olmayanlar engiziyonda kılıçtan geçirilirken orgazm çığlıkları atıyorsun ama KHK ile öğretmenlik elden gidince haksızlık diye agliyorsun ama hala deve sidigi peşinde koşuyorsun. Valla herkes hakettiği şekilde yönetilir. Demek ki bunu hakediyorsun

Dini dincilerden, alimlerden, seyhlerden; sundan veya bundan ogrenmeye devam ettigi surece dinden sogumalari kadar normal bir durum yok. Iki yonlu bakalim ulkemizde ki gerceklere. Insanlar maske takiyorlar ve bununla istediklerini yapiyorlar. Adamin biri cikiyor, Kemalistligi sadece alkol alip, soyunmak ve ortaligi dagitmak saniyor. Digeri cikiyor, basortusu ya da takke takip; arkadan kul hakki yiyor. Insanlar, amaclari kendi araclari olarak kullandigi surece alt nesil o fikirlerden peyder pey uzaklasacaktir. Kur'an da dahil olmak uzere 4 kitapta ortak tek ayet vardir: senin dinin sana, benim dinim bana. Allah dahi insanlari birseye zorlamiyor. Isterseniz bana kufur edin, isterseniz saygisizlik yapin. Isterseniz de dediklerimi yapin ve inanin diyor. Lakin yolun sonunda benim dedigim varsa, sizi hicbir sey kurtaramayacak diye de ilave ediyor. Allah, kullarin ozgur irade ile hareket etmesine musade etmis ve "ben sana vucudunda ki damardan daha yakinim" demisken; bir baskasindan devsirilmis din ogrenmek; insanlari sogutur.

Yazı çok uzun geldi hiç okumadım.
Başlık zaten yalan değil bazı şeyler inkar edilemez
Görüyoruz kı bazı şeylerin kilit noktası dini ve milli duyguları köreltmek asimile etmekten geçiyor

Yapıyorlar mı evet yapıyorlar
İnkara lüzum yok

Din diye verdikleri şey şuurdan uzak
Muhakeme gücü yitirilmiş bir nesil geliyor
Durum herkes için aynı değil elbette
Deneyler bile formule cevap verecek denekler üzerinde başarili olur

Son düzenleme:
her yere zincir market gibi imam hatip açmaya devam ettikleri müddetçe evet, etki - tepki meselesi. hem uzaklaşsınlar da din dediğin olgu insanı köreltir.

beni yurda vermişlerdi kaçtım
komşum vardı çocuk hep orda durdu
durup durdu
bazı şeyler insanın içinde oluyor
veya olmuyor

"Muhafazakar" ve "genç" kelimeler aynı cümlede yer alamaz.

Geri