Muhafazakar gençlik dinden uzaklaşıyor mu?

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
"Önce Tevrat deşifre oldu, sonra İncil deşifre oldu. Şimdi de Kuran deşifre oluyor. Deşifre oluyor dinler. Bunların masal, hikaye, rivayetten oluştuğu, tarihsel olduğu, sadece kendi dönemine hitap ettiği, belli bir bölgeye hitap ettiği, o bölgede bir yönetim oluşturma çabasıyla ortaya atılan fikirler olduğu artık iyice deşifre oldu."

Bu kısmı bold yapabilirdin.

Yakın çevremdeki çocuklar bile Din dersinde öğrendiklerini sorgular olmuş. Çocuklar diyorum, yaşları en fazla 15. Soruyorlar doğal olarak, bu nasıl böyle olur diye. Mantıkları almıyor çünkü.

Düşünen ve Mantık kurabilen her insan bir gün İslamı bulur. Ben buna inanıyorum. İslam tartışıldıkça da yaygınlaşıyor. İnsanlar düşünmeye başlıyor. Sonra bir neden bulup araştırmaya başlıyor. Sonra inanıyor ve iman ediyor. Günümüz batı tarzı düşünceye İslam bir çok yönüyle ters düşüyor. Bu nedenle anlaşılması başta zor oluyor. Ama bir kere araştırmaya başlayan, islama ve imana eriyor.

Akıl ve vicdanınla her şeyi sorgulayacaksın
Neye inandığını da iyi bileceksin,
Tabularını yıkıp, korkularının, tereddüdlerinin
üzerine yürüyeceksin,

Yapıyorsa herkes kendine, bana ne:D

Cevab vereyim. "muhafazakar" ve "gençlik" kelimelerinin aynı cümlede yer alması oksimorondur.

Ambivalenz icermememek anormaldir ki bundan mütevellit muhafazakar olmayan "gençlik" bu konuda dinlerle hasir nesirligi affektdir.Psikolojik bakimindan.
Ilginç bir gelişim.

İlk postu okudum. Sadece başlığa yönelik yorum yapacağım, kişisel hikayeler beni pek ilgilendirmiyor.
Benim gözlemim şudur ki, Kur'an yerine din diye dayatılan saçma sapan rivayetler bütünü gençleri çıkmaza sürüklüyor. İnanılmaz batıl inanışlar İslam'ın bir parçası düşünülüyor ve okuduklarım bunlardan ibaret olsaydı deizme yönelebilirdim belki.
Safsatayı ayırabiliyorum okumalarım doğrultusunda.

Ben çok erken (14 yaşında) çok sevdiğim dinimden soğudum. Muhafazakar bir ailenin çocuğuydum. Ailem hala muhafazakar. Ben ateistim. Dinler afyon gibi beyni uyuşturur. Ayrıca insanları yönetme aracı olarak iktidarlar tarafından kullanılır. Bu ülke geriyse dinin payı büyüktür diye düşünüyorum. Bir gün her kes hak yolunu bulup ateist olacaktır. Tşk ederim.

Ben çok erken (14 yaşında) çok sevdiğim dinimden soğudum. Muhafazakar bir ailenin çocuğuydum. Ailem hala muhafazakar. Ben ateistim. Dinler afyon gibi beyni uyuşturur. Ayrıca insanları yönetme aracı olarak iktidarlar tarafından kullanılır. Bu ülke geriyse dinin payı büyüktür diye düşünüyorum. Bir gün her kes hak yolunu bulup ateist olacaktır. Tşk ederim.

Kuranı tam kavramış adamı teslim alamazsın
Kuranı Kerim sürüleşmeye karşıdır
Bilime teknolojiye de önem verir
Tarih de örnekleri var
İnsanları teslim alan, işe yaramaz hale getiren,
pasifleştiren tasavvuf ve tarikat anlayışıdır
Bunuda ortaya koyalım

Kuranı tam kavramış adamı teslim alamazsın
Kuranı Kerim sürüleşmeye karşıdır
Bilime teknolojiye de önem verir
Tarih de örnekleri var
İnsanları teslim alan, işe yaramaz hale getiren,
pasifleştiren tasavvuf ve tarikat anlayışıdır
Bunuda ortaya koyalım

Bak o diğer konu vardı, Allah’ın zaman ve mekandan münezzeh olma konusu. Orada maide 50 olarak paylaştığım ayet aslında Ahzap 50 idi. Kimse de araştırıp bakmadı ve okumadı. Kimse de çıkıp demedi maide 50 bu değil de şudur diye! Ayrıca sen kaç kere okudun Kur’an-ı? Hep diyorsunuz ki; şunların hatası bunların hatası, Kur’anda bu yok şu yok. Bilime ve teknolojiye önem veren ayet paylaşsaydın, yazdıkların daha Fazla anlam kazanmaz mıydı? Ben hala bazen Kur’anı okurum, kaçırdığım bir şey var mı diye! Ya siz?

Bak o diğer konu vardı, Allah’ın zaman ve mekandan münezzeh olma konusu. Orada maide 50 olarak paylaştığım ayet aslında Ahzap 50 idi. Kimse de araştırıp bakmadı ve okumadı. Kimse de çıkıp demedi maide 50 bu değil de şudur diye! Ayrıca sen kaç kere okudun Kur’an-ı? Hep diyorsunuz ki; şunların hatası bunların hatası, Kur’anda bu yok şu yok. Bilime ve teknolojiye önem veren ayet paylaşsaydın, yazdıkların daha Fazla anlam kazanmaz mıydı? Ben hala bazen Kur’anı okurum, kaçırdığım bir şey var mı diye! Ya siz?

İnsanların kurandan uzak olduğu tesbitniz doğru.
Dinin iktidarda kalma aracı olarak kullanıldığı ve teknolojide
geri kaldığı iddialarına istinaden cevap yazdım sadece

Bakar
2.104 "Ey iman edenler! "Bizi davar gibi güt!" demeyin/sakın sürüleşmeyin
"Bize danış/konuş" deyin.

Bak bu ayet sürüleşmesi engelleyen bir ayet

Bu ayette ise
Muhalefetin önemine vurgu var
Zümer
Süleyman Ateş Meali:
39.18 - Onlar ki, sözün tamamını dinlerler ve onun en güzeline uyarlar.

Burda ise ortak akıl vurgusu var
Şura Suresi 38
"onların işleri kendi aralarında bir istişare iledir"

Bilim ve teknolojiyi gelecek olursak
Kuran aklımızı en iyi şekilde kullanmamış konusunda
Pek çok atıfda bulunur
Bu bence kafi

Ooo dini kaos...
İslami usullere göre kavga edin he.

Muhafazakarlar dine ne zaman yaklaşmışlar ki uzaklaşsınlar?
Muhafazakarlığın kendisi bile dine uzak bence.
Muhafazakar kavramının farklı anlayışına göre söylemek istediğim farklı anlaşılabilir. Gelişim, değişim karşıtı düşüncedir burada kastettiğim. Diğer soytarılar veya tüccarları dahil etmiyorum.

12 13 yaşında cüppeli sarıklı dolanan çocuklar var ortalarda.. Kim uzaklaşmış nasıl uzaklaşmış? Geçiniz bu işleri..

Krem peynire tapiyoRlarsa ne yapacagiz? Bence sinir disi edelim.

Ama bunu insan okuyacak.. ayıp.

Uzaklaşması için ilk önce yakın olması gerekir, araştırması kuranı baştan sona anlayarak okuması uygulaması gerekir. öyle badana gibi makyaj yapıp daracık pantolonlu tesettürlerle muamezekar olunmuyor....

Bunu okuyan işsizdir. Neyse z raporu almam lazım işim gücüm var.

Geri