Ocean
Bronz Üye
-
-
-
-
wooooow holy shit, muhafazakar bir bungalov olduğundan girişler arka taraftanmış.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
diyanet uyumlu, 25-35m2, il-ilçe ye göre namaz vakitlerini gösterir, her gün kendisini günceller, ortam sıcaklığını gösterir, ezan duası yapar,ezan ses ayarı, ezan sesi açma kapama, tarih ve saat göstergeli, 24 saat sıcak su......
ne var kardeşim.... muamazakar insanlar bungalovda kalmasın mı ya...............wooow, çok elit çok bırjıva.
ne var kardeşim.... muamazakar insanlar bungalovda kalmasın mı ya...............
gözlerim doldu..... müthiş bir arkadaşsın<3bu tür şeyler "sevgiliyle aktivite" kategorisinden seküler kesime atfedildiği için, bu kesim de çoğu zaman yaşam tarzlarından ötürü eleştirildiği için, muhafazakarlar bu aktiviteleri kendilerine göre şekillendirip "inançlarına uygun" hale getirdikleri zaman bir ikiyüzlülük dilemması yaşanıyor. bunun sebebi de aktivite yapmaları değil, benzerini kendileri de yaparken ya da yapmak isterken, bir yandan da yaşam tarzına müdahale etmeyi adet edinmiş siyasetçileri desteklemeleri. yeri geldiğinde onların ağzından konuşmaları. yoksa kimse kimseye "sen muhafazakarsın otur evinde, gerekmedikçe sokağa bile çıkma" demiyor. (ulema hariç, onlar diyor)
bunlar seküler kesimde gördükleri zaman kınadıkları şeyleri, örneğin şampanya patlatıp kutlama yapmayı, "alkolsüz şampanya" adı altında kendileri yaptıklarında ya da fuhuş yuvası gibi gördükleri bungalov evleri muhafazakar konsepte uyarladıklarında samimiyetsiz oluyorlar. insanlar ister istemez "sen de benim gibi yaşamak istiyorsun ama bi yandan da benim değerlerimi yok etmeye çalışanlara destek veriyorsun" hissiyatına kapılıyor.
halbuki türkiye'de kör topal bir şekilde ilerleyen seküler hayatı sadece kısa şort + crop kombiniyle moda'da takılan kızlar yaşamıyor. en temel anlamda eğer isterse kimseye hesap vermeksizin (tutucu çevresi hariç) kendisi de moda'ya gidebilen ya da sevgilisiyle bi kafede oturup birer kahve içebilen kızlar da yaşıyor. kadınlı erkekli aynı ortamda çalışabilenler de, kadın erkek birlikte okuyabilenler de yaşıyor. günlük hayatın içinden bin tane daha örnek sayılabilir.
bu insanlar sanıyor ki herkes kendileri gibi yaşasa, yani bugün eleştirdikleri seküler kesim de bunlar gibi olsa, alkol almasa, sevişmese, dinin gerektirdiği gibi yaşamaya özen gösterse, her şey harika olacak. ama bilmiyorlar ki bu ülkede seküler kesim ve mevcut kanunlar olmasa kadın eve hapsolur, bir avuç zenginin/siyasetçinin yakını değilsen hayat sana zindan olur, kadın olduğun için 2. sınıf insan muamelesi görürsün. o bağlamda, medeni bir hayat için sekülerlik tercih değil zorunluluktur.
içerde üsttsüz güneşlenilebiliyor mu o zaman
sana acıyorum.........muhafazakarlar da bronz meme ister.
sana acıyorum.........