Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Öncelikle birçok cins kuş beslemiş ve üretmiş biri olaraktan yazıyorum bu mesajları sanada %100 yardımım dokunacağını düşünüyorum. Öncelikle Geçmiş olsun gerçekten üzüldüm, daha önce muhabbet kuşu üreticiliği yaptım ve tam 80-85 tane yavru ürettim çoğunu eşe dosta çoğunuda yem karşılık güvenilir bir pet shop'a vermek zorunda kalmıştım, Konuya gelecek olursak Muhabbet kuşlarında genellikle yumurtayı sıcak tutan Dişidir Erkek yuvalığa yem yetiştirmekle meşgul oluyor yani diğer tür kuşlar gibi değiller yumurtalarınıda kesinlikle bu aşamada elleme aman diyeyim yumurtayı erkek kırar çünkü, şuan erkek yumurtanın üzerine otursa bile ki.. belli bir süre sonra depresyona girip ölebilir. Benim sana nacizane tavsiyem bir tane dişi alman dişi o yumurtaların üzerine oturur merak etme Muhabbet kuşlarındada papağanlar gibi eş seçme kavramı olmuyor..
Konuyla çok ama çok alakasız![]()
Alakasız olan nedir anlamadım, burada sana yardımcı olmaya çalışıyorum dişin ölmüş yumurtaları napacağım diyorsun bende sana detayıyla anlatıyorum dişi almaktan başka çaren yok yumurtaların üzerine oturacak kişi sen değilsin sonuçta değilmi ? Erkek belli bir süre sonra depresyona girip o yumurtaları birer birer kırar. şuan zaten üzerine oturmaz.
Ben senden daha bilgiliyim.
Yeni veterinerden geliyorum. Asla baska kuş bir kuşun yumurtasında oturmaz hatta doğsa bile öldürür diyor![]()
ūzgūn oldugu icindir Arkadasim. yoksa Sana garezinden Degildir. sayende bilmedigim Bisi Ogrenmis oldum bende:cici:Bende yılların üreticisiyim, veterinerden gelip gelmemeni bilemem daha önce Muhabbet kuşu besledim ancak yavruyken dişim ölmedi tabii, Muhabbet kuşlarıyla İspinozlar aynı cinstir eşleri öldümü yavrularının üzerine oturmaz demişti bir tane veteriner ancak ben başka bir dişi almıştım anlamışlardı. Zaten her halükarda o yavrular ölecek en azından yavrular büyüyene kadar bakar. Yumurtaları gidip menemen yap demiyoruz sana
Madem bilgilisin böyle bir konuyu neden açtın anlamıyorum ha bir yanlışım varsa adam gibi söyle insanın suratına resmen laf çarpıtıyorsun şu siteye geleli daha 1 gün olmadı.
Sonuçta bende kahin değilim ki kuş kesin oturur diyeyim sana gene en doğrusunu veteriner bilir tabi daha fazla uzatmayalım sen kendi bildiğini yap ben kendi bildiğimi tavırların beni gerçekten rahatsız etti onu bilesin.
Bende yılların üreticisiyim, veterinerden gelip gelmemeni bilemem daha önce Muhabbet kuşu besledim ancak yavruyken dişim ölmedi tabii, Muhabbet kuşlarıyla İspinozlar aynı cinstir eşleri öldümü yavrularının üzerine oturmaz demişti bir tane veteriner ancak ben başka bir dişi almıştım anlamışlardı. Zaten her halükarda o yavrular ölecek en azından yavrular büyüyene kadar bakar. Yumurtaları gidip menemen yap demiyoruz sana
Madem bilgilisin böyle bir konuyu neden açtın anlamıyorum ha bir yanlışım varsa adam gibi söyle insanın suratına resmen laf çarpıtıyorsun şu siteye geleli daha 1 gün olmadı.
Sonuçta bende kahin değilim ki kuş kesin oturur diyeyim sana gene en doğrusunu veteriner bilir tabi daha fazla uzatmayalım sen kendi bildiğini yap ben kendi bildiğimi tavırların beni gerçekten rahatsız etti onu bilesin.
Birisi diyor otur menemen yap diğeri kır ye
Haklısınız bende ne tavır takınacağımı bilemedim.
Neden bu konuyu actim cunku daha veterinere danismamiştim zaten yumurtalarin hastalikli olma ihtimalide varmiş
Oyle iste.
Birde bu pet-shop'lar adam gibi bakmıyorlar hayvanlara ne kötü ortamlarda hava soluyorlar ben bizzat Ankaradaki bir Pet Shop'ta tanık olmuştum benim arkadaşımın Pet-Shop'tan aldığı köpeğin gözünde ur çıkmıştı 1 gün sonrada kör oldu o gözü para bunlar için önemlidir can hiçbirşey..
kesinlikle haklısın ben de petshoplara karşıyım ama ne yalan söyleyim bi petshop gördüğüm zaman içeri girmeden o hayvanları özellikle köpekleri sevmeden edemiyorum :dyg: gitmemek lazım aslında :T: ki içerisi çok berbat kokuyor gerçekten