Montella'ya yönelik eleştirileri haklı buluyor musunuz?

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Dünyanın en iyi teknik adamınıda getirsen takım iyi değilse bi cacık olmaz.
Ben Portekiz'ide yenebileceğimizi düşünüyordum ama yaşadığımız talihsizlikler ve gol olmayan şutlarımız bizi 3-0 lık bir sona götürdü.
Futbol bu bazen gününde olmayabilirsin.
Şans senden yana olmaz.
Talihsiz bir gündü.
Takımımız çok iyi bence.
Bir maç üzerinden yargıyı koyup, atıp tutmayalım.
Takımımızda çok iyi futbol oynayan genç yetenekler var mesela Kenan , Arda vs vs
Şu Çekya'yı ezelim bugün, sonrasında takımının iyice özgüven kazanacağına ve gerçek gücünü göstereceğine eminim.

Hollanda maçındaki sorun Montella'nın kararları değildi, savunmanın başarısızlığı daha çok göze çarpıyordu.

2026 ya Montella hazırlamalı takımı. İyi hoca. Forveti olmayan, sağ beki, stoperi kendi takımında forma giyemeyen bir takımla çeyrek final yaptırdı.

Bakmayın siz bizim toplumdaki zehre.

genç bir takımı yarı final umudu taşıyacak duruma getirmesi açısından bakınca başarılı bulabiliriz ama bazı sabit ısrarlarının da özellikle gol yedikten sonra bize nasıl zarar verdiğini görmüş olduk. hiç golü yemeden o değişiklikleri yapsaydı muhtemelen 3-0 falan biz maçı koparıp götürürdük, son 10 dakikada girdiğimiz pozisyonlara bakınca az çok böyle olacağını tahmin ediyorum yani ya da hiç gol atmayabilirdik ama bomboş dolanan bir kenan yerine pire gibi bir kerem, ileride koşu yapan cenk, sonradan gelen semih'le çok daha baskılı oynardık. barış zaten van dijk'ı allahına kavuşturmuşken, bir de dinamik bir forvet hattıyla çok rahat baskımızı kurardık. o yüzden bu mağlubiyet %100 montella'ya yazar, bunu tartışmaya bile gerek yok. tabii takım genç, yolları uzun falan filan bunlar hep bir teselli olsa da elinde kullanabileceğin kerem, cenk, semih, irfan varken kullanmamak rezalet ve kepazeliktir. genel olarak turnuvaya bakınca da fenerbahçe maçlarını çok dikkatli izlemediğim için gözüme çok çarpmayan ama milli takımda harikalar yaratan ferdi kadıoğlu'nu ve tabii ki barış alper yılmaz'ı yürekten tebrik ediyorum. arda'ya zaten diyecek bir şeyim yok, bambaşka bir şey olacak. semih kılıçsoy'u da kullanırsak ondan da aynı verimi alacağımızı düşünüyorum ileride, bir sonraki turnuvada umarım daha da parlarsınız minikolar. sevgiler.

Hakan Çalhanoğlu ağlarken kalbim acıdı yanii arkadaşlar değmediiiii böyle son

Rezalet bir yönetimdi. Bana kalsa TR’ye dönüşte uçağa da alınmayıp en yakın otogara taksiyle gönderilip İtalya otobüsüne bindirilmeliydi. Bunun yanı sıra “benim Türk futboluna Türk Futbolunun bana ihtiyacı olduğu kadar ihtiyacım yok arkadaşlar. O konuda mütevazı olamayacağım” diyen kibir abidesi Hamit Altıntop ve malum badem bıyıklının da defolup gitmesi gerekiyor.

şayet almanya, fransa, ispanya değilsen böyle turnuvalarda yarı finalin kıyısından dönmek başarısızlık değildir. gerçekçi bakmak lazım. biz yarı final, final hedefleyecek bir kadroyla gelmedik buraya. çok genciz. bir sonraki turnuvada bu jenerasyondan beklenti bunlar olabilir evet ama bu sefer değildi. zaten avrupa futbolunda ekol olmuş iki takımla karşılaştık, ikisine de yenildik.

peki hocayı tartışmaya açan şey ne?
3 ay önce "yarı finali zorlayacağız" dense herkes peşin başarılı kabul edecekken şu an neden tartışıyoruz?

bunun her zamanki orantısız beklentilerimiz dışındaki sebepleri:

1) tercih edilen sistem

forvetsiz sistemle galibiyet ve tur gelse bile sürekli bir şeyler eksikmiş gibi hissedildi. hepimiz "ulan bir de forvetimiz olsa" düşüncesine takılı kaldık. haliyle en çok tartışılan şey de bu oldu. fakat 15-20 yıl içinde "başarılı" denilecek tek turnuvamız da bu. aksiyle daha mı başarılı olunurdu bunu hiçbir zaman bilemeyeceğiz.

2) şanslı eşleşmelerin beklentiyi yükseltmesi

çekyalı ve gürcülü gruba düşmek, gruptan çıkışta fransa beklerken avusturya'nın gelmesi, bütün babalar diğer tarafta kalmışken bizim fikstürde en "baba" takımın tel tel dökülen ingiltere olması. bunlar hepimizde "kafamızı kullanırsak final hiç bu kadar kolay görünmemişti" illüzyonu yarattı.

3) hocanın takıntı seviyesindeki ısrarları

şahsen ben hepsini anladım ve tercih nihayetinde dedim fakat gerçekten kenan'a her maç 80 dakika sabretmesini anlayamadım. bizim göremediğimiz ne görüldü bu çocukta? arda kötüyse bile takımı önde tutuyor, pas istasyonu oluyor, duran top kullanıyor, doğal bir tehdit karşı tarafa. barış alper kötüyse bile rakibi bozuyor, inanılmaz pres yapıyor, sürekli kontrol edilmesi gereken biri rakip için. ki bu ikisinin kötü denilecek maçı bile yok. peki kenan hangi maçta neyi "iyi" yaptı da bu kadar süre alabildi? kerem denenirdi, semih denenirdi, formasyon değiştirilip irfanlı bir şey bile denenebilirdi. çok genç ve çok eleştirilmemeli evet ama grup maçlarının sonunda ilk 11'in değişmezlerinden olamayacağı belliydi, bu kadar ısrara gerek yoktu.

Geri