Euroleague şampiyonluğu oldukça sevindirici bir başarı olsa da Fenerbahçe'nin kendini konumlandırdığı noktayı göstermesi açısından da oldukça üzücü. Dünden beri Fenerbahçe'nin yöneticisinden kaptanına, taraftarına kadar her mensubu bu şampiyonluğu Galatasaray merkezli kutluyor. Euroleague şampiyonluğu ile Galatasaray arasında nasıl bir bağ var hiçbir fikrim yok. Bildiğim kadarıyla Fenerbahçe bu Euroleague yolculuğunda Galatasarayla hiç oynamadı, kupaya giden yolda Galatasaray ile hiç çekişme içinde olmadı ama sonucunda bütün yönetim, sporcular ve taraftar gelen bu şampiyonluğu Galatasaray üzerinden okuyup kutladı. Fenerbahçelilerin şampiyonluk kutlamasının ilk cümlesine "Galatasaray"la başlaması Fenerbahçe'yi küçülttüğü gibi Galatasaray'ı da yüceltiyor. Bir spor organizasyonu için bu denli gözü dönmüş kin ve kompleks hiç sağlıklı değil. Galatasaray 10 ay evvel Beşiktaş'tan neredeyse yarım düzine gol yedikten sonra kupa alan rakibini alkışladı, topçular birbirlerine sarıldı, tebrikleşti ve kimse de bundan bir şey kaybetmedi. Fenerbahçe ise birtakım mabad üretimi masallarla kendini kinle ve nefretle doldurdu ve nihayetinde daha kupanın sapını tutmadan Galatasaray'ın mücadele etmediği bir alanda dahi Galatasaray'a sallayacak kadar kompleksli hale getirdi kendisini. Fenerbahçe'nin kendini bu şekilde konumlandırması başta Fenerbahçe tarihine ve kimliğine yakışmıyor ama bilmiyorum, taraftar yönetim de sporcular da taraftar da çoktan oturtmuş bu kıyafeti üzerine.