Misafirlikte doymayınca ikinci tabağı isteyebilir misin?

Konu sahibi son olarak 19 gün önce görüldü
Bizim kültürümüzde o tabağın boş kalması ya da masadan aç kalkmak mümkün müdür?

Normalde aç hissetsem elbette istemekten çekinmem ancak dediğim gibi söylemeye fırsat kalmıyor.

malumunuz herkesle yemek yemem
isterim neden istemeyeyim

kurabiye kek türevleri güzel olmuşsa kıvranırım ikincisi istemek için

Bizde de istenmeden evin sahibi zorla koyar. Genelde "nolur daha doldurma yeter, çatladım. kurban olayim dur artık." denir.

Şimdi mesela buranın fellahları vardır, onların evinde misafirseniz zaten ağzınıza dolma sarma, et tavuk balık, nevi, nimetler sokacakları için, istememe yememe gibi şansınız asla olamaz, "getirin hepsini getirin, kimse yemesin hepsini yicem" derseniz, mutlu olurlar.

Beni çok gerer misafirlikte yeme içme işleri, en karşılaşmak istemediğim şeydir, çay kahve sorduklarında bile geriliyorum, yav ne çay ne çayı, white tea yok mu karadeniz çayını nabim.

Bizim kültürde misafir sofradan kalkarken.. otur hele ya, emeksiz ye birazda diye bir söz var.. tabii makarna ve pilavı ekmekle yer Adanalılar ahah.

Bizde de istenmeden evin sahibi zorla koyar. Genelde "nolur daha doldurma yeter, çatladım. kurban olayim dur artık." denir.
Bunu okuyunca aklıma bi anı geldi ahahaha

babamın çok yakın arkadaşı Lice li yaz tatilinde bize gelmişlerdi neyse sofra kuruldu yemek yeniyor işte babam ha bire arkadaşının tabağına takviye yapıyor ki bizim buralarda da sofrada en az iki üç çeşit et yemeği olur sende iyi bilirsin adam yeter yahu şekerim var kolesterolüm var kalbim var vs neyse yemek bitti tatlı faslı sonra çay çerez meyve derken adam tık nefes oldu adamcağız bi ayağı balkonda evde daralıyor fenalık geçiriyor neyse gece herkes odasına çekildi bi saat oldu olmadı güm diye bir ses fırladık odalardan adam 1 90 boyuyla uzanıyor koridorda allahım gülsem mi ağlasam mı kjkjkj ambulansı aradık sabaha kadar hastanedeydik tansiyonu fırlamış garibin kjkhkhbnbv ders oldu babama çok ısrar etmiyor kimseye artık iki yada üçte duruyor

Çok hoşuma giden bir şey olursa doysam bile yerim sjsjx

Geri