Mikro milliyetçilik

Konu sahibi son olarak 189 gün önce görüldü
Kardeşim hatlar belirlenmiş gazlar verilmiş anlaşmalar yapılmış. Sen bukadar hümanist olma ;). Ülke olarak önce türk sonra müslüman sonra aklımız yeterse insan olmayı öğrenmeye çalışıyoruz :)...
Madem müslüman dediniz öyleyse müslümansınız.
Önce dindir önemli olan, ırk size cennet vaad etmez. Bir yararıda olmaz. Belki ırkçı bir patron bulursanız işe girersiniz en fazla.

Turnusol bilgisini eklemek yönlendirme çabasıdır. Kendi fikriyatına aykırı yorumları, fikri beyan etmeden ama belli ederek aşağılama yöntemi. Öncelikle sözlüğün bize referans olamayacağını bilmek gerekir.

Milliyetçiliği veya mikro milliyetçiliği daha temelli, daha argümanlı tartışmak gerekir.

İdealist yaklaşımlarımızı mı aktaracağız, realist görüşlerimizi mi? Yaşadığımız ülkeyi veya bölgeyi mi değerlendireceğiz, dünya gözüyle mi bakacağız?

Sınırları kaldırdık, dünyayı birleştirdik. Bu birleşmiş dünyayı kim yönetecek? Tüm insanlar hangi dili konuşacak? Şimdi önüne geçilemeyen kayırmalar kimler için yapılacak? Sermaye kimi destekleyecek? O toplumda Kabil olmayacak mı? Habil kalmayacak mı?

En az hümanizm kadar ütopik bir turnusol kağıdıdır.

Eskişehirspor taraftarlarından bir tribün sorumlusuyla sohbet ederken Eskişehir'deki taraftar dayatmasıyla ilgili şunu söyledi: "Ben Bursa'da, İstanbul'da, Diyarbakır'da, İzmir'de Eskişehirspor formasıyla kafama göre gezebildiğimde onlar da burada gezebilirler."

Ayağıma basanın ayağını kırarım.

9GYyY3.jpg

Ümmetçilik yapan arkadaşlar, ''ben sizleri kavim kavim yarattım'' (hucucat 13) bilmezden gelemezler. Madem ki kavim kavim yaratıldık Türk'ü silikleştirmek niçin?
Bizler biliyoruz da, ''Türk'ün kılıcının gölgesinde ekmek bulanlar'' bilmiyor olabilirler.
Hatırlatılır!....

Ümmetçilik yapan arkadaşlar, ''ben sizleri kavim kavim yarattım'' (hucucat 13) bilmezden gelemezler. Madem ki kavim kavim yaratıldık Türk'ü silikleştirmek niçin?
Bizler biliyoruz da, ''Türk'ün kılıcının gölgesinde ekmek bulanlar'' bilmiyor olabilirler.
Hatırlatılır!....

Hucucat :)

Irk milliyetçiliğinden tiksinirim. Kültür milliyetçisiyim.. :)

Geri