Mikro milliyetçilik

Konu sahibi son olarak 179 gün önce görüldü
1. Aynı milletten, aynı bölgeden olmasına rağmen toplumun diğer bölgesindeki insanlardan ve kültürlerden kendi bölgesini, insanını ve kültürünü üstün görme veya diğerlerini aşağılama durumu. (Ekşisözlük)

2. Milli kimliği oluşturan, kültür, tarih ve ülkü birliği gibi hakim kültür unsurların oluşturduğu milli biz şuuru yerine; boy, aşiret, kabile, mezhep ve etniklik gibi dar kapsamlı biz şuurunu benimseyen etnosentrik nasyonalizm görüşüdür. (Vikipedi)

Mikro beyinler için mikro milliyetçilik. Ülkemizde 'milliyetçilik' kelimesi belli bir zümreye zimmetli olduğundan bu kelimeyi kullandığınızda (iyi yada kötü fark etmez) üzerinize üşüşmeleri gayet olasıdır. Halbuki milliyetçilikten daha tehlikeli olan kendini bilmez milliyetçilerdir. Mikro milliyetçilik, doğası gereği milliyetçilikten daha kafa karıştırıcı (ve saçma) olmakla birlikte özellikle ülkemizde oldukça yaygın bir ideolojik formdur. Genelde 'bizim oracılık', 'hemşehricilik' ve hatta bazen 'ilçecilik' olarak karşımıza çıkabilmektedir.

(bkz. Sizin oraların yemek kültürü yok)
(bkz. Bize her yer Trabzon)
(bkz. Oflu'dan gerisi yalan)
(bkz. Van'da kahvaltı yapmadıysan kahvaltı yaptım deme)

Bu konu da Ekşi ahalisi içinde 'gerizekalı turnusolü' denilen kavramlardan biridir.

Foton, Fizik biliminde elektromanyetik alanın kuantumu, Işığın temel "birimi" ve tüm elektromanyetik ışınların kalıbı olan temel parçacıktır. Foton ayrıca elektromanyetik kuvvet'in kuvvet taşıyıcısıdır. Bu kuvvetin etkileri hem mikroskobik ölçülerde, hem de makroskobik ölçülerde çok rahat bir şekilde gözlemlenebilir. Çünkü foton herhangi bir durağan kütleye sahip değildir ve bu durum uzak mesafelerde etkileşimlere izin vermektedir. Diğer bütün temel parçacıklar gibi foton da kuantum mekaniği ile yönetilir ve dalga parçacık ikiliği gösterir. Bu durum fotonun hem dalga hem de parçacık özelliği gösterdiğini gösterir. Örnek olarak herhangi bir foton bir mercek tarafından kırılıma uğrayabilir veya dalga girişimi özelliği gösterebilirken ayrıca sayısal kütlesi ölçüldüğünde parçacık gibi davranabilir.

Fotonun modern kuramı Albert Einstein tarafından açıklanmıştır. Einstein'ın buna ihtiyaç duyma nedeni yaptığı gözlemlerin klasik ışığın dalga modeli ile tam olarak açıklanamamasıdır.

bende kopyala yapıştır yapayım dedim ..

Foton, Fizik biliminde elektromanyetik alanın kuantumu, Işığın temel "birimi" ve tüm elektromanyetik ışınların kalıbı olan temel parçacıktır. Foton ayrıca elektromanyetik kuvvet'in kuvvet taşıyıcısıdır. Bu kuvvetin etkileri hem mikroskobik ölçülerde, hem de makroskobik ölçülerde çok rahat bir şekilde gözlemlenebilir. Çünkü foton herhangi bir durağan kütleye sahip değildir ve bu durum uzak mesafelerde etkileşimlere izin vermektedir. Diğer bütün temel parçacıklar gibi foton da kuantum mekaniği ile yönetilir ve dalga parçacık ikiliği gösterir. Bu durum fotonun hem dalga hem de parçacık özelliği gösterdiğini gösterir. Örnek olarak herhangi bir foton bir mercek tarafından kırılıma uğrayabilir veya dalga girişimi özelliği gösterebilirken ayrıca sayısal kütlesi ölçüldüğünde parçacık gibi davranabilir.

Fotonun modern kuramı Albert Einstein tarafından açıklanmıştır. Einstein'ın buna ihtiyaç duyma nedeni yaptığı gözlemlerin klasik ışığın dalga modeli ile tam olarak açıklanamamasıdır.

bende kopyala yapıştır yapayım dedim ..

Ay ne güzel mizah, halbuki ikinci maddeden sonrası kendi yazımdı. Çoğunun aksine kopyala-yapıştır yaptığımda kaynak belirtiyorum en azından.

Hocam Sizce Milliyetçilik Ne Demek ?

Milliyetçilik birlikte yaşadığın insanların seninle birlikte daha iyi yaşaması şeklinde tanımlanıp naif gösterilmeye çalışılsa da bir ulusun kendilerini birleştiren ortak kültürel yapılar (dil, din, tarih vs.) çerçevesinde oluşturduğu bir üst-yapıyı koruyarak ilerleme ilkesi demek. Tabii herhangi bir milletin milliyetçiliği benim için hiçbir anlam ifade etmiyor. Neticede elimizde olmaksızın bize takılan bir etiket ırk dediğimiz şey.

Ay ne güzel mizah, halbuki ikinci maddeden sonrası kendi yazımdı. Çoğunun aksine kopyala-yapıştır yaptığımda kaynak belirtiyorum en azından.

Senin Mizahın; tartışma konusunda
Prensibi varmış kıyamam. Doğudan bahsetmiyordum, ülke geneli için konuşuyordum doğusuyla batısıyla. Bu kadar bölücü olma. Sen tartışma ya zahmet etme, orcik ye sen. Kapasitenin dışına çıkmamış olursun.

dedikten sonra copy paste konu açmaksa.
Evet güzel mizah ..

Milliyetçilik birlikte yaşadığın insanların seninle birlikte daha iyi yaşaması şeklinde tanımlanıp naif gösterilmeye çalışılsa da bir ulusun kendilerini birleştiren ortak kültürel yapılar (dil, din, tarih vs.) çerçevesinde oluşturduğu bir üst-yapıyı koruyarak ilerleme ilkesi demek. Tabii herhangi bir milletin milliyetçiliği benim için hiçbir anlam ifade etmiyor. Neticede elimizde olmaksızın bize takılan bir etiket ırk dediğimiz şey.

Keşke Sen Bu Irktan Olmasaydın(Keza Öyle Olmadığınıda Düşünüyorsundur.)

Milliyetçilik; olduğunda güzel ama hiç olmasaydı daha güzel olacak olan şeydir.
Daha önce de dediğim gibi; ülke sınırlarını belirleyen o dikenli tellerin, dünya üzerinden yok edilmesi dileğimle. (Hiç olmayacak.)

Senin Mizahın; tartışma konusunda

dedikten sonra copy paste konu açmaksa.
Evet güzel mizah ..

Arkadaşın şehrinin ürünü, faydalansın istedim. Fena mı? Artık bana ne gareziniz var sormak dahi istemiyorum, eski bir Anadolu deyişi vardır da içinde hayvan geçiyor diye onu da hakaret sanırsınız.

Arkadaşın şehrinin ürünü, faydalansın istedim. Fena mı? Artık bana ne gareziniz var sormak dahi istemiyorum, eski bir Anadolu deyişi vardır da içinde hayvan geçiyor diye onu da hakaret sanırsınız.

Ne güzel ifadeler oysa ..
Bunları duymak bir şeref hakaret ne demek ..
Tepeden tırnağa erdem akıyor üzerinden ..

Kardeşim hatlar belirlenmiş gazlar verilmiş anlaşmalar yapılmış. Sen bukadar hümanist olma ;). Ülke olarak önce türk sonra müslüman sonra aklımız yeterse insan olmayı öğrenmeye çalışıyoruz :)...

mükrosu da makrosu da dandik olsa da ümmetçiliğe tercih edeceğim görüştür.

Kardeşim hatlar belirlenmiş gazlar verilmiş anlaşmalar yapılmış. Sen bukadar hümanist olma ;). Ülke olarak önce türk sonra müslüman sonra aklımız yeterse insan olmayı öğrenmeye çalışıyoruz :)...

Ağabey katılıyorum. :) Sadece iki kelimenin yeri değişecek. :)

Önce insan olmayı becerdiğiniz takdirde zaten ''Türk Evi'' ne girmişsiniz demektir! :cat:

Bora abi senin yazdığının ironi olduğunu fark etmeyenler olmuş, işte tam da bundan bahsediyorum.

Bir de dipnot olsun, sen biliyorsundur da gerçi ben kendimi hümanist olarak tanımlamam çünkü kendi fikirlerimin hümanizmle çeliştiği nokta çok. Ben hümanizmi çok naif ve gerçek-dışı buluyorum yer yer.

Geri