Midye yemek haram mı ?

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Bi kaç kişi değil diyor fakat bazıları ise haram diyor gerçeği nedir ?

Diyanet, Kur'an'da Maide Suresi'nde denizden elde edilen yiyeceklerin helal olduğunun ifade edildiğini bildirdi. Ancak İslamiyet'te Hanefi mezhebinde midye, kalamar, yengeç, ıstakoz, karides gibi deniz canlılarını yemenin helal olmadığını aktardı.

Kur'an helal diyor
Bkz: "Hem size hem de yolculara bir geçimlik olarak deniz avı yapmak ve onu yemek size helal kılındı." (Maide Suresi 96. Ayet)

allah' ın işi gücü yok kullarım bunu yesin bunu yemesin diye mi düşünmüş, vay arkadaş ya.

• Beğenmedim
Tepkiler: 0
Yani mezhep e göre farklılık gösteriyor . Pisliği içine akıyor diye bazı mezhepler de mekruh görülmüş . Tşk ederim .

Her türlü İslami sorunda burdayım din kardeslerim

Hanefi mezhep imamları bu hayvanları balık sureti olmadığı için helal saymamıştır. İsteyen dener ve öbür tarafta haramsa günahını kabullenir bu kadar basit.

• Beğen
Tepkiler: ne
Bira ile nasıl güzel gidiyor ama nasıl..Regl olduğu için yenmesi haram diye biliyorum ama yiyoruz..

• Beğen
Hiç sevmedm tadını;d yiyenler dusunsn haram.mi değil mi;dd

• Beğen
Burda Meshep ayriliklari araya giriyor . Çünkü Hanefi mezhebine göre midye helal değildir . Ben şahsen mezhepten ötürü yemiyorum eskiden kasa kasa götürmüşlügüm vardır tadı da çok hoş .:)

midem zati kötüüüüüüü:(((

• Üzgün
Nasıl ki çöp kamyonları şehirlerin temizleyici unsurlarıysa, denizlerin temizlik elemanlarından biri de midyelerdir. Bu özellikleriyle midyeler sudaki ağır metalleri, yani civa, kurşun, kadmiyum ve arseniği bünyesine toplar ve hapseder. Yetmedi mikroplastikleri, vibrio bakterileri, hepatit a, nörovirüsler, biyotoksinler, felç edici hayvan zehirleri gibi zararları maddeleri de içinde hapseder. Pişirmeye bağlı olarak bazılarının etkisi azalsa da toksinlerin etkisi asla yok edilemez. İnsan vücudu kuvvetlidir. Vücut bunlarla savaşır, fakat çoğunu iç eder ve zamanla hastalık ortaya çıkar. Bir virüs baş gösterdiği zaman, belki 20 sene önce gençlikte yenmiş bir midye sebebiyle kaynaklanmış olabilir. Bütün bu zehirli maddelerin vücuda çok ağır zararları var. Hepsi ayrı konu başlığı. Yemeyelim, yenmesine sebep olmayalım.

Geri