Midye yemek haram mı ?

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Eskiden bir tabla bitirdiğimi bilirim..

Mardin’li midyecim vardı Okmeydanı metrobüs köprüsü üstünde haftalığı ona bırakırdım..

Şimdi ağzıma sürmüyorum bir anda bir iğrenme geldi yapılışı ve zararlarını düşününce..

İzmir e gittiğimde arkadaşların zorlamasıyla yemiştim, güzelde yapılmıştı. İstanbul'da bi kaç kez denedim aynı tadı alamadım iğrenme geldi yemiyorum daha.

Eskiden bir tabla bitirdiğimi bilirim..

Mardin’li midyecim vardı Okmeydanı metrobüs köprüsü üstünde haftalığı ona bırakırdım..

Şimdi ağzıma sürmüyorum bir anda bir iğrenme geldi yapılışı ve zararlarını düşününce..
aynen ben de eskiden çok yerdim, birkaç yıldır hiç yemiyorum

İzmirde üniversite okurken çok yerdim. Kordonda 2 bira bir torba midye, günbatımı. Harikaydı. Yazın tatile gittiğimizde de şöyle denize nazır yeriz. Ama Diyarbakırda(denizi olmayan kentte) yemem. O zamanlar çok da ucuzdu he küçük boyu 10 kuruştu. 50 tane alır gömerdik.

Gelelim İslam açısından görüşüme ; Allah’ın haram kılmadığını kul haram kılamaz. Allah açıkça haram etmedikçe hiçbir şey haram değildir. Kaldi ki Maide de açıkça deniz ürünleri helal kılınmış iken, dar bir yorumla midyeye haram demek ancak balık tüccarlarını korumak içindir. Allah yerine geçip bir şeyleri haram kılmak şirke, küfre girer. Aman dikkat.

Domuz eti icinde oyle diyorlardi.. Meger tadi harika ve pahali diye oyleymis.

ben sevmiyorum da yemesini, niye haram olsun ki

cübbeli hocaya sorun
ben yemedim o ayrı
haram demem ya

Haram mı bilmiyorum ama sağlıklı değil. Sağlıklı olmamasının nedeni de denizleri temizledikleri için ağır metaller bulunması.. Sanki denizlerimiz çok temizmiş gibi kirli denizlerde toplanan midyeler de ağır metaller bulunuyor diye savunmaya geçenler var, midye zehirlenmesi yaşadıktan sonra anlıyorlar..​

• Beğen
Tepkiler: ne
Teşvikiye yaparim demiştim gördün gittin ve aldın işte ama afiyet olur mu bilmiyorum nasil yiyorsunuz acaba 🤣

Tam olarak öyle oldu, bide hhanin istahli yorumu.
Göz hakki diye bisey var vebali varsa size artik 😃

• Kahkaha
Tepkiler: ne
Geri