MHP'den Malazgirt Zaferi Kutlamalarına 'Süreç' Ayarı: 'Milliyetçi-Ülkücü Slogan Atılmayacak' Parti Teşkilatlarına Genelge

Konu sahibi son olarak 16 gün önce görüldü
Evet, bu ifade ırkçılık kapsamına girer. Çünkü; “Siz Türkler” demek bir bütün etnik grubu genelleştiriyor. “Nankörsünüz” gibi olumsuz bir sıfatı tüm gruba atfediyor. Bu da doğrudan etnik kimliklerini hedef alıyor. Bir topluluğa yönelik olumsuz genelleme yapmak ile kişiye yapmak farklıdır.
“Türkler nankördür” veya “Kürtler şöyledir/böyledir.” demek bir topluluğu homojen görüp damgalama veya etnik köken üzerinden damgalama ile ırkçılık yapılmış olur. :)
Tamam sen öyle diyorsan öyledir sevgili lawyer:D
Güzide postumu silmek yerine duzenleseydin keşke;qq

10 bine dair bilimsel bir kaynak istediniz bende getirdim 4 bin olduğu ne malum öyle değil mi neyse herkes inanmak istediğine inanabilir konu kapanmıştır tarafımca iyi günler

Sağlam bilimsel kanıt olmadığını anlatabilmek içindi.
Ben inanmak istediğime değil, bilgiye inanırım.

Valla ben Sultan Alp Arslan olsaydım Kürt'lerinde savaşa katılma isteğini gönül rahatlığıyla kabul ederdim. Üçe beşe takılmam, bir asker bir askerdir mantığıyla onlarıda alırdım orduya. Onlara at verir onlardan süvari birliği kurardım hatta. Yani gerçekte yaşanabilme ihtimali yüksek bir olay. Kürt'lerin Mezopotamya'ya İran'dan göç ettiği iddiaları var mesela. İslamiyeti İran'dayken kabul etmiş olabilirler, aynı Türk boyları gibi. Bizans haçlı ve muhtemelen ağır vergiler alıyor olabilir kendilerinden olmayanlardan. Bizans'ın karşısında yöredeki insanlardan savaşçı toplanıp, Malazgirt Meydan Muharebesi'nde savaştırılma olasılığı yüksek bence. Kürtlerden savaşa katılanların sayısını bilmek, kayıt yoksa imkansız gibi ama. Belki 500 belki 5 bin.

Ordunun içerisinde Arap, Kürt ve başka Müslüman unsurlar olduğu tüm kaynaklarda ortak bilgi. Bizans ordusu da kozmopolit zaten.

Geri