Soru C Mezar taşı okumak unutkanlık yapar mı?

S
  • Kullanıcı Simurg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Soru - Cevap
Yok el yazmalarını okuduğumuz bir dersimiz vardı ama mezar taşı okumadık ya. Nehcül feradis filan okuttular bize kdjd

biz en klasik eğitimin son sürümüydük zeynep
dönemlik değildi dersler, çan eĝrisi falan da yoktu düşün .p
60larda 70lerde 80lerde ne eğitim varsa onu okuyan son dönemdik, ama şahane eğitimler aldık, profesördü hocalarımız, bizi alıp götürürlerdi böyle uygulamalara ve okul beyazıt'ta olunca tabi her yer tarih

aynenn .p
osmanlıca derslerinde bazen uygulama dersleri oluyordu, mezar taşı, çeşme, eski anıtlar falan onları okuyup resimlerini cekip makale yazıp sunum yapıyorduk
edebiyat ve tarih karışımı gibi bir ders
bi ara osmanlıca merak edip okudum hatta lambalı masaları oluyor almıştım yazıyordum osmanlıca.
hâlâ okuyabiliyorum ama mezar okuma hiç aklıma gelmedi doğrusu.
eyüpte bu cellatların mezarları olduğu söylenen mezarlarda yazılı taşlar vardı ama onlar çoğu silikti okunmuyordu.

Osmanlıca diyince çomüdeki ablam geliyor aklıma. Israrla öğretmek istiyor, ben de Israrla kaçıyorum.

Bu inanışın hiçbir dayanagi yokken bu kadar yayilmasi da ilginc..

• Beğen
Tepkiler: ne
İki gün önce bir sürü okudum mezarlikta inşallah hafizam yok olmaz

O konuda ALLAH a şükürler olsun şüphem yok.
Baya bir zaman oldu @Absent ( Serkan ) abi ile muhabbet edıyoruz . Bizim eskı arkadasların mekanında bana tek dediği şey şu `
Ender sende nasıl bir hafıza var. günü gününe saati saatine biliyorsun vs .
Aslında bu bir yandan iyi bir yandanda kötü. Mesela unutmak istediklerimde var mesela ama unutamıyorum. Bazısına göre hastalık bazısına göre zeka ama bizimde huyumuz bu .
bilmediğimiz bişey söyle:p
Şu postuna bu sanal alemde itiraz edecek bir Allahin kulu çıkamaz....

• Beğen
Tepkiler: RK
Geri