Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Nasıl olunmaz? İlahiyat mezunu mühendis arkadaşım var benimSeçeceğin meslek türüne göre değişir. Örneğin; mühendislik okumadan mühendis olunmaz.
O işe yeteneğin olması aynı zamanda o işin gereklerini bilmeden başaralı olacağın anlamına gelmez.
İslam mühendisi mi?Nasıl olunmaz? İlahiyat mezunu mühendis arkadaşım var benim
Diploma ve eğitim yoksa nasıl mühendislik yapacak? Pratik bilmek yeterli değildir. Kurumsal bir firmada asla iş bulamaz.Nasıl olunmaz? İlahiyat mezunu mühendis arkadaşım var benim
Şu var bizim enişte de elektrik alanında çok iyi mühendislerin falan yapamadığını adam yapıyor resmi kurumla işi olmaz ama çok destek alır ODTÜ de Hacettepe de bir çok işe yardım etmisligi vardır. Diploma da önemli tabiDiploma ve eğitim yoksa nasıl mühendislik yapacak? Pratik bilmek yeterli değildir. Kurumsal bir firmada asla iş bulamaz.
bazı eğitim bölümleri sizi bir meslek sahibi olarak mezun eder. kendinizi tanıtırken mühendisim, teknikerim, öğretmenim diye takdim edersiniz fakat bazılarından sadece mezun olursunuz.
işletme, adalet ya da kamu yönetimi gibi bölümlerden mezun olduğunuzda mesleğiniz olmaz, önce bir pozisyonda iş bulup o işi mesleğiniz haline getirmeniz gerekir.
aklıma gelmişken de değineyim, makamların cinsiyeti olmaz; hakime hanım, müdüre hanım gibi hitaplar gülünç.
bir meslek dalının ustası olmak için ise okumaya hacet yoktur. okumadan çok iyi bir duvar, sıhhı tesisat, elektrik, ahşap ustası olabilirsiniz.
nyc'nin "ticari zeka bazı diplomaları ters düz eder" söylevine istinaden kıssadan hisse; beni müteahhitlik sektöründe eğiten, donatan ve deneyim sahibi eden tarih mezunu müteahhit ahbabım, iflas ettiğinde moto kuryelik işine başlamıştı. mezuniyeti onu bir meslek sahibi yapmamıştı eğer mühendis ya da tekniker olsaydı kendi alanında iş bulabilirdi. meslekli diplomanın gücünü o zaman daha iyi idrak etmiştim.
bence önce diploma sahibi olmalı, gerisi bir şekilde gelir.